Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

Bekerwinst voor SO Soest

Zondag 03 september 2023

De eerste wedstrijd om de punten werd een treffen met twee gezichten. Bas Dreef wilde na de dramatisch verlopen oefenpot tegen Veensche Boys (2-7) een reactie van zijn spelers en die kreeg de oefenmeester ook.

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, want na een dik half uur spelen keek Soest tegen een 0-2 achterstand aan. Spits Rick Degenaar had namens de tegenstander doel weten te treffen. Eerst uit een door hemzelf versierde pingel en nog geen twee minuten later door een bal van dichtbij hard binnen te schieten.

Het waren de enige wapenfeiten tot dan toe. Beide ploegen gaven weinig kansen weg en de meeste schermutselingen vonden plaats op het middenveld. Vlak voor rust wist Soest wel wat terug te doen. Op aangeven van Bryan Saas schoot Ilias Bezzahi fraai in de verre hoek.

In de tweede helft had Soest de schroom van zich af gegooid. Met de verse wissels Nanna Calf, Rik Hooft en Sander Kijzer leek Soest het conditioneel beter te doen dan de tegenstander. De kansen kwamen er dan ook voor de thuisploeg, maar pas diep in de tweede helft werd er gescoord. Bryan Saas gaf bij een scrimmage het laatste tikje.

Beide ploegen kregen kansen op de overwinning en uiteindelijk ging Soest er met de volle buit vandoor. Het was juist spits Degenaar die de goal van Soest inleidde. De vrije bal die hij op de middenlijn mocht nemen schoot hij tegen Bryan aan die zo een vrije doortocht kreeg naar de keeper. De ver uitgelopen doelman was vervolgens kansloos toen het leer onder hem doorgeschoven werd. Achterberg leek nog wat terug te doen, maar doelman Justin Bohuis sleepte zijn ploeg door de slotfase met een goede redding.

Bas Dreef was tevreden met de overwinning: ,,Ik was blij met de reactie na de wedstrijd van dinsdag. Vooral qua mentale weerbaarheid liet de ploeg van zich spreken. Mooie afgedwongen comeback in de tweede helft."

Aanstaande zaterdag gaat de reis naar Houten voor de tweede bekerwedstrijd tegen de gelijknamige tegenstander. Houten verloor de eerste wedstrijd met 0-3 van SVL. De twee eerste ploegen gaan over naar de volgende ronde. SO Soest ontmoet SVL thuis op 16 september. Aftrap beide wedstrijden 17 uur.

Opstelling SO Soest: Justin Bohuis; Michael Pashley, Stef Herder, Bas Epskamp, Luc Hooft (56. Nanna Calf), Kevin Duman (56. Rik Hooft), Romano d'Aquino (70. Niels Kuus), Bryan Saas, Olav Kuus, Tijmen Brons, Ilias Bezzahi (56. Sander Kijzer)