SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Wat een week!

Wat een week!

Geslaagd 38ste voetbalkamp

Geslaagd 38ste voetbalkamp 

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

Aart van Doorn 1933 - 2023

Woensdag 04 oktober 2023

Maandag 2 oktober overleed Aart van Doorn in zijn eigen vertrouwde omgeving aan de Molenweg 6. Aart mocht 90 jaar worden.

Veel leden en oud-leden van SO Soest (voorheen BDC) moeten Aart gekend hebben. Hij is generaties-lang lid van onze vereniging geweest. Bij zowel BDC als SO Soest is er nooit tevergeefs een beroep gedaan op de stevige knuisten, dan wel het organisatietalent van Aart.

Dagelijks inzetbaar
Vanaf het moment dat hij actief lid werd zette Aart zich in voor onze voetbalvereniging. Hij was in zijn jonge jaren een enthousiast voetballer (zie onderstaande foto uit de oude doos, rechts onder), maar hij zette zich ook in als klusjesman, leider, grensrechter en supporter natuurlijk. Toen zijn kinderen vanaf de jaren zestig gingen voetballen, werden zijn activiteiten uitgebreid. Hij was bijna dagelijks inzetbaar als leider, trainer, chauffeur voor uitwedstrijden en uiteraard als goudeerlijke grensrechter. Met het verstrijken der jaren kwamen er ook kleinkinderen en ook de teams waarin zijn kleinzoons speelden konden zich verheugen op de aanwezigheid van ‘Opa Van Doorn’ als grensrechter, trainer, leider of gewoon supporter.

Veel late dertigers en veertigers van nu herinneren zich ‘Opa Van Doorn’ als een van hun eerste trainers. Met andere SO Soest-coryfeeën Jan Hooft, Gert Sakkers, Henk van der Lugt en Toon van Megen trainde Aart op de woensdagmiddag een flink leger aan E- en F-pupillen. 

Aart is meer dan dertig jaar leider/trainer geweest. Daarnaast zette hij zich tot op hoge leeftijd in als klusjesman bij de vereniging. Als gediplomeerd elektricien kon altijd een beroep op hem gedaan worden als er een mankement was.

De Spetter
Aart was van onschatbare waarde in de periode 1999 – 2013 voor ons clubblad ‘de Spetter’ dat veertig keer per voetbalseizoen verscheen. Aart was voor het clubblad de onmisbare schakel. Hij zorgde ervoor dat de uitgetypte kopij op maandagmorgen bij hem verzameld werd. Dan ging hij naar Drukkerij Smit in Amersfoort, waar hij gastvrij werd ontvangen door Paul Smit. Nadat de twee de verrichtingen van het eerste elftal hadden besproken spoedde Aart zich naar de, voor die tijd uiterst moderne kopieermachine, en zorgde hij ervoor dat er duizend (!) clubbladen vlek- en kreukelvrij uit de machine kwamen. Vervolgens werden al die Spetters gevouwen, gesorteerd en geniet. Dit werk heeft hij, tot het opheffen van het clubblad in 2013 gedaan.

De redactieleden van die tijd herinneren zich ongetwijfeld de mooie zondagavonden. Wanneer de redactie op de MOlenweg te gast was hing de geur van verse koffie in de lucht. De gastheer had een schaaltje met hapjes bereid en natuurlijk was er ook het hoogste woord over de prestaties van het eerste. Jazeker, Aart kon kritisch zijn als het moest en hem op andere gedachten brengen was een uitdaging. 

Scorebord
Daarnaast was Aart de scorebordbijhouder. Dat werk heeft hij bijna twintig jaar gedaan. Bij elke thuiswedstrijd van het  eerste elftal bediende hij het scorebord en wanneer deze kapot ging dan fixte hij de reparatie. De thuiswedstrijden van het eerste elftal werden in die periode bovendien aangekondigd via pamfletten die bij diverse winkels werden opgehangen. Wie bracht die pamfletten rond? Juist…Aart van Doorn.

Op handen en voeten
Vermeldenswaard is ook de actie die Aart in 1988 voor het goede doel deed. (zie krantenbericht hieronder). Aart deed mee aan de sponsorloop tijdens het voetbalkamp van dat jaar. De opbrengst kwam ten goede aan de gehandicaptensport. Alleen legde hij de ronde niet hardlopend, maar op handen en voeten af. Het leverde 250 gulden extra op voor het goede doel. Het is tekenend voor Aart van Doorn. Iets extra’s doen, met daarbij een vleugje humor en creativiteit.

Het was een van de vele anekdotes die Aart vorige week nog in geuren en kleuren vanaf zijn bed vertelde tegen een aantal clubleden die op zijn uitnodiging op bezoek waren gekomen voor het laatste afscheid. Tijdens dat bezoek was Aart nog zo scherp als een mes. Hij toonde zich zeer content met het feit dat Bas Dreef hoofdtrainer is en hij praatte over de club in de toekomst. Alsof hij op een of andere manier toch zou meemaken hoe het de club verder zou gaan.

Aart was goud waard voor onze club en andersom vond Aart zijn huis bij SO Soest, zeker nadat zijn vrouw Toos eind 1995 overleed.

Het was daarom niet meer dan terecht dat hij in 2009 door Paul Smit werd onderscheiden als lid van verdienste van onze club. Hij was zeer trots op die speld en had deze dan ook steevast op zijn revers tijdens de Dag van de Club wanneer ereleden en leden van verdienste in het zonnetje werden gezet.

Toegewijd
We mogen Aart van Doorn herinneren als een toegewijd lid die zich jaren voor onze club heeft ingezet. Wij zijn hem veel dank verschuldigd. Zijn loyaliteit was bovendien niet alleen voor onze club kenmerkend. Hij was 82 jaar lid van het Soester kerkkoor.

Het is goed dat wij vorige week met een SO Soest-delegatie nog afscheid van hem hebben mogen nemen en samen herinneringen hebben opgehaald. Aart gaf aan dat hij graag nog een persoon bij dat afscheid had gehad, uiteraard bedoelde hij daar Paul Smit mee.

Aan een lang en kleurrijk leven is een einde gekomen, maar wat resteert zijn goede herinneringen, mooie anekdotes en prachtige verhalen van een enthousiast, ietwat eigenwijs, oersterke, maar bovenal sympathieke ras-Soester. Voor zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen zal het gemis enorm zijn. Maar hopelijk kan de leegte niet alleen met tranen maar ook met mooie herinneringen gevuld worden. Herinneringen die zorgen voor een dankbare glimlach. Namens bestuur en leden van SO Soest wens ik de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen veel sterkte en troost.

Peter Beijer

Aanstaande zondag zal voorafgaand aan de wedstrijd van SO Soest – Antibarbari een minuut stilte gehouden worden ter nagedachtenis aan Aart van Doorn.


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Breedte Jeugdtoernooi Zaterdag 1 juni
Veleka Logistics International Talent Tournament Weekend 8 en 9 juni
Bram Bartels Toernooi Zaterdag 15 juni
Feestje Klup van 100 Zondag 30 juni
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Reto internetburo [kopie]
Smorenburg [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Optimum [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Heineken [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Bikedeals [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Hoogt [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
De Jong [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Actiforce [kopie]
MidCoat [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Votrans [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
WeFulfil [kopie]
Brouwer [kopie]
Kostencheck [kopie]
Mega Tegels [kopie]
BIN System [kopie]
KOK [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Bres [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Dijkstra [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Overhees [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
ING [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Postcodestroom [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Reijerse [kopie]
Hengel [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Dam [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Boedelz [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Wonnink [kopie]
Yourlease [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Beijer Gebr [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88