Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

Verdienstelijk punt tegen Antibarbari

Zondag 08 oktober 2023

De wedstrijd van zondag werd voorafgegaan met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vorige week overleden Aart van Doorn. SO Soest speelde vanwege het ontvallen Lid van Verdienste met rouwbanden.

Een bijzondere wedstrijd tegen een bijzondere tegenstander. Antibarbari uit Rotterdam kwam deze zondag 'op de koffie' op de Bosstraat-Oost. Een studentenclub met een professioneel kader en dat was te merken. Wat een energiek team, met veel positiewisselingen. Een ploeg die volgens insiders hoge ogen gaat gooien in deze competitie. Maar Soest hield dapper stand tegen de Rotterdamse aanvalsgolven en de brilstand werd terecht als een winstpunt gezien.

Trainer Bas Dreef was het na afloop eens met de stelling dat Soest een punt had gewonnen. Maar de trainer keek ook terug op de eerste helft waarin Soest een goede fase doormaakte en via Tijmen Brons op voorsprong had kunnen komen. De kleine Soester spits werd de diepte ingestuurd door Michael Pashley. De keeper van de tegenstander werd de winnaar in de een-tegen-een-situatie.,,We hadden van meerdere kanten gehoord dat deze ploeg een kampioenskandidaat is. De eerste helft hadden we het goed voor elkaar. We hadden moeten rusten met 1-0. De tweede helft hadden we het moeilijk en kregen we het lastig om de druk erop te leggen, ook omdat de ruimtes te groot werden. Toen was Antibarbari de bovenliggende partij en werden ze vaak dreigend in onze zestien meter. Ik vond dat we daar wel sterk verdedigden en Hein keepte  een sterke pot. Op basis van het wedstrijdbeeld kan ik leven met een punt en ben ik vooral blij, dat we zakelijker speelden. Daar hebben we na de verliespartij tegen De Meer veel aandacht aan besteed."

Natuurlijk gingen de Soester armen aarzelend omhoog na het laatste fluitsignaal van de foutloos leidende scheidsrechter. Maar toch had er zomaar een geniepige overwinning ingezeten. De ballen net voorlangs na goede acties van bijvoorbeeld Nanna Calf (in de eerste helft) en het schot van Michael Pashley diep in de tweede helft. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Rotterdammers de beste kansen op de overwinning hadden. Het was aan Hein Janmaat te danken dat Soest een punt aan de wedstrijd overhield. De keeper van Soest was vandaag onpasseerbaar.

De wedstrijd biedt genoeg optimisme voor de rest van het seizoen. Met SDO, De Meer en Antibarbari heeft Soest drie van de sterkste ploegen uit de competitie ontmoet en geen een keer zijn de blauwwitten weggespeeld. Wie weet wat deze laatste jaargang op de zondag nog voor moois gaat opleveren.

Komende zondag gaat de reis naar Abcoude voor de strijd tegen de gelijknamige tegenstander. Hopelijk worden onze manschappen zondag door veel supporters ondersteund.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Nico Safarov, Michael Pashley, Niels Kuus, Bas Epskamp; Luc Hooft, Sander Kijzer (81. Jim van den Berg), Thijn Horvers (62. Kevin Duman); Nanna Calf (67. Olav Kuus), Ilias Bezzahi, Tijmen Brons