Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

Toch nog een punt bij Abcoude

Zondag 15 oktober 2023

Na 45 minuten spelen keek Soest tegen een 2-0 achterstand aan bij hekkensluiter Abcoude. De thuisploeg, vorig seizoen gepromoveerd uit de derde klasse had brutaal de voorsprong genomen en dat was op dat moment niet onverdiend.

Na 9 minuten keek Soest al tegen een achterstand aan. De bal werd slordig uitverdedigd en Abcoude ondernam direct een doelpoging. Hein Janmaat kon de bal nog keren, maar in de rebound moest de Soest-goalie vissen.

Soest probeerde wat terug te doen en werd ook een aantal keer gevaarlijk. Zo leek een kopbakl van Tijmen Brons achter de doellijn te vallen. De scheidsrechter kon geen goal constateren en de Abcoude-grens hield begrijpelijk zijn vlag omlaag. Ook een schot van Jim van den Berg kreeg niet het gewenste resultaat. De keeper reageerde goed op de inzet van de Soester.

Pal voor rust verdubbelde Abcoude de voorsprong. Een voorzet werd van dichtbij ingetikt en zo kon Soest dus in de tweede helft de achtervolging ingaan.

Met een dubbele wissel (Olav Kuus en Kevin Duman) probeerde coach Bas Dreef wat meer stootkracht te brengen en dat had succes. De Soesters drongen aan en waren nu vaker op de vijandelijke speelhelft te vinden. De altijd dreigende Ilias zorgde voor de aansluiting. Met een schot verraste hij de Abcoude-doelman in de korte hoek.

Diezelfde Ilias mocht een kwartier later aanleggen voor de gelijkmaker nadat Tijmen Brons binnen de zestien was gevloerd. De penalty werd koel binnengeschoten.

Na de gelijkmaker kregen beide ploegen nog kansen op de winnende treffer en kreeg de trainer van Abcoude het aan de stok met de arbiter. Nadat de trainer de rode kaart kreeg voorgeschoteld en niet direct achter het hek plaats wilde nemen werd de wedstrijd voor vijf minuten gestaakt. Nadat de gemoederen waren bedaard en de trainer niet terugkeerde werd de wedstrijd uitgespeeld.

Ondertussen had de harde kern-supporters van de gelegenheid gebruik gemaakt om met Matthijs de Ligt op de foto te gaan.

Geen verliespartij voor Soest dus, al zag dat er in de rust nog heel anders uit. Komend weekend is het bekerprogramma. Soest speelt om zaterdag tegen Elinkwijk in Utrecht. Aftrap is om 17 uur.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Stef Herder, Niels Kuus, Michael Pashley, Nico Safarov; Sander Kijzer (59. Olav Kuus), Thijn Horvers, Luc Hooft (59. Kevin Duman), Jim van den Berg, Tijmen Brons, Ilias Bezzahi