Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

SO Soest en DCG delen punten

Zondag 29 oktober 2023

SO Soest en DCG hielden elkaar in evenwicht tijdens het treffen op een regenachtige en soms zonnige zondagmiddag (dat overigens voor mooie plaatjes zorgde). De eindstand was al na een kwartier voetballen bereikt.

Dat SO Soest en DCG met een gelijke stand na 45 minuten de kleedkamers opzochten was vooral voor de thuisploeg winst. Want wat kwam SO Soest een paar keer goed weg bij een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Hein Janmaat. De keeper van Soest hoefde zelf niet eens zo vaak in actie te komen, hij werd tot drie keer succesvol geassisteerd door het aluminium.

Na twaalf minuten kwam DCG, niet geheel onverwacht op voorsprong, maar binnen drie minuten had Soest de schade gerepareerd. Een prachtige voorzet van Jim van den Berg werd door spits Tijmen Brons tegendraads ingekopt.

Na de rust kwam Soest veel beter voor de dag. Invaller Koen van Logtestijn, die zijn competitiedebuut maakte, liet een aantal goede acties zien en de DCG-defensie had de handen vol aan de balvaardige Tijmen Brons en Ilias Bezzahi. Toch bracht het spel van Soest nauwelijks kansen, hoewel een schot van Ilias, op de lat, een beter lot had verdiend.

Trainer Bas Dreef had na afloop gemengde gevoelens over de wedstrijd: ,,We startten heel matig en we konden moeilijk onder hun druk uit voetballen. Bij de 0-1 waren we niet alert bij een voorzet na een ingooi. We kwamen via een goede goal weer gelijk, maar we mochten niet klagen over de ruststand gezien de kansenverhouding. De tweede helft hadden we het beter voor elkaar en hadden we een optisch overwicht. Uiteindelijk konden we maar twee kansen bij elkaar voetballen. Ik had het idee, dat het, in de eindfase, onze kant kon opvallen, zeker met meer opportunistisch spel. Maar uiteindelijk is een punt wel terecht. Positief punt is dat we stabieler zijn dan vorig jaar, hoewel die gelijke spelen niet opschieten qua stand op de ranglijst."

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Nico Safarov, Michael Pashley, Niels Kuus, Bas Epskamp, Luc Hooft, Sander Kijzer, Thijn Horvers (46. Koen van Logtestijn), Ilias Bezzahi, Tijmen Brons, Jim van den Berg (63. Olav Kuus)