SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Fraaie goal Tijmen

Fraaie goal Tijmen

JO14-3 Kampioen

JO14-3 Kampioen

O20 in actie

O20 in actie

Drukbezochte ALV

Dinsdag 31 oktober 2023

Het bestuur zag tot genoegen dat de algemene ledenvergadering druk bezocht werd. Jong en oud waren aanwezig bij het belangrijkste overlegorgaan van de vereniging. 

De bestuursleden hadden plaatsgenomen vanachter de robuuste houten tafels. Gezeten op barkrukken keken ze op de leden neer. Die laatste opmerking moet vooral letterlijk genomen worden, want inspraak, overleg en meedenken waren de toverwoorden bij het terugkijken op seizoen 22/23 en vooruit kijken naar de toekomst. 

Natuurlijk begonnen we met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de leden die ons in het afgelopen seizoen ontvallen zijn.

De notulen van de ledenvergaderingen van 28 oktober 2022, 5 en 19 juni 2023 werden zonder morren goedgekeurd. Dat gebeurde ook met het financieel verslag van het afgelopen seizoen en de begroting voor dit seizoen. De contributie voor het seizoen 23/24 werd vastgesteld en de kascontrolecommissie dechargeerde bij monde van Wim Oosterveld het bestuur voor het gevoerde beleid. Wim zal samen met Jozefien Hooft en Jari van den Breul ook bij de volgende ledenvergadering de kascontrolecommissie bemannen. 

Verkiezing
De bestuursverkiezing zorgde voor een herverkiezing van secretaris Sanne van den Berg. Met een welgemeend applaus en een zoen van de voorzitter tekende Sanne voor drie jaar bij. Peter van Loon was aftredend en niet herkiesbaar. Met een grote bos bloemen werd de scheidend voorzitter van de technische commissie bedankt voor zijn diensten. Peter heeft mooie jaren gehad in de TC. Hij heeft mede aan de wieg gestaan van de koerswijziging die nu heeft geleid tot een echt Soester elftal. Een applaus was zijn verdiende beloning voor de vele jaren werk. 

De opvolger van Peter stond al te trappelen. Hans van Dijk is de voorzitter van de nieuwe TC (met daarin Rob Kaats, Daniël Hilhorst en Nico van Woerkom). Hans stelde zich voor en vertelde onder meer dat hij  met zijn gezin al 16 jaar in Soest woont en dat zijn kinderen bij de club voetballen. De geboren Fries heeft gespeeld voor de amateurs van Heerenveen en de Knickerbockers in Groningen, en na zijn verhuizing naar Utrecht heeft hij zijn voetbalkunsten vertoond bij UVV. Bij SO Soest speelde hij onder meer in het derde elftal. Momenteel speelt hij in ons 'Onder 61 team'. Uiteraard werd Hans ovationeel in het bestuur gekozen. 

Speerpunten
Voorzitter Ries besprak de speerpunten van het afgelopen jaar en die van het huidige seizoen. Er liggen genoeg uitdagingen vanuit de speerpunten van het afgelopen seizoen. Gerealiseerd is het verenigingsplein en het terras. Ries sprak lovende woorden over de vrijwilligers en noemde met name Rens Hooft en Henk van Loenen.,, Maar we moeten ook Godfried niet vergeten", liet hij later optekenen. De keuze voor het zaterdagvoetbal voor het eerste elftal is gemaakt, maar er ligt een uitdaging hoe we dat gaan inrichten op de drukke zaterdag én hoe gaan we de zondag invullen?

We zijn nog altijd bezig met verduurzamen en zonnepanelen. Daarnaast heeft de barploeg versterking nodig en hebben Ton Mets, Alex Boerhout en Thea Kok aangegeven dat dit seizoen hun laatste is als barbeheerder. Daarnaast had Ries nog een 'verrassing' in petto. Het seizoen 2024/2025 wordt zijn laatste als voorzitter van de club. De voorzitter gaf aan dat het proces rondom zijn opvolging ingezet wordt. 

Ook Pieter de Gier gaat afscheid nemen. De wedstrijdsecretaris senioren laat via de website al weten wat de vacature inhoudt. Vacature

Een stip op de horizon is natuurlijk het jubileum in 2026. De club bestaat dan een eeuw. Penningmeester Paul Hilhorst heeft al geld gereserveerd voor dat grote feest. Ries deed een beroep op de aanwezigen om plaats te nemen in de jubileumcommissie en keek daarbij ook de jeugdigen aan. ,,We kunnen wel weer dezelfde namen opnoemen, maar wat frisse gezichten zou ook fijn zijn."

Kwaliteit en Performance Programma
John Hoebe kreeg het podium en gaf een presentatie over certificering KNVB Kwaliteit en Performance Programma waarvoor SO Soest 'geslaagd' is. Met de toekenning van de certificering heeft SO Soest een bevestiging gekregen dat de jeugdopleiding aan alle kwaliteitseisen voldoet. Dit is een belangrijke mijlpaal, omdat de certificeringseisen voortdurend evolueren en strenger worden. De HJO's van SO Soest zijn vastbesloten om de kwaliteit van de jeugdopleiding te blijven verbeteren en in te spelen op nieuwe inzichten en uitgangspunten binnen het jeugdvoetbal.

De topscoordersprijs en de keepersprijs gingen naar Gianni Hilhorst en Hein Janmaat, u heeft hierover meer kunnen lezen elders op deze website. Ook de uitverkiezing van Marcel van der Lugt tot Lid van Verdienste is breed uitgemeten op de website. Marcel; nogmaals van harte!!

De rondvraag werd gebruikt voor allerlei wetenswaardigheden en nadat de penningmeester akkoord ging werd er op kosten van de club nog even nageborreld en gepraat. 

Samenvattend: een informatieve en constructieve ledenvergadering die in een goede sfeer verliep. 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Bloemendaal - SO Soest Zondag 10 december 14:00 uur
SO Soest O20 - Woudenberg O20 Dinsdag 12 december 20:30 uur
DSOV - SO Soest Woensdag 13 december 20:30 uur  
Soester Elftal - Baarns Elftal (vv Hees) Zaterdag 23 december 13:00 uur Vrouwen 15:00 uur Mannen

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Korte Duinen Restaurant [kopie]
De Jong [kopie]
Actiforce [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Brouwer [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Hengel [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Dijkstra [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Overhees [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
ING [kopie]
Kostencheck [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Wonnink [kopie]
Heineken [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Optimum [kopie]
Bres [kopie]
Dam [kopie]
Bikedeals [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Smorenburg [kopie]
Boedelz [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
KOK [kopie]
Hoogt [kopie]
BIN System [kopie]
MidCoat [kopie]
WeFulfil [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Votrans [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Reijerse [kopie]
Yourlease [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88