Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

SO Soest wint verdiend bij SDZ

Zondag 12 november 2023

Winst was noodzakelijk in de uitwedstrijd tegen het Amsterdamse SDZ en die winst kwam er ook. Een sterk Soest overtuigde tegen de hoofdstedelijke laagvlieger. Enig kritiekpunt: de ploeg verzuimde de wedstrijd voortijdig te beslissen.

Soest startte met Gijs Kuijer en Koen van Logtestijn in de basis. De beide jongelingen kregen zo hun basisdebuut in de competitie. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk wie vandaag de lakens zou uitdelen in Amsterdam. Soest speelde sterk, won de duels en de ploeg creëerde veel uitgespeelde kansen. Ook trainer Bas Dreef was dik tevreden maar had wel een kanttekening. ,,In de beginfase gaven we toch onnodig wat kansen weg en we hadden vandaag moeite met het benutten van de kansen. We hadden wedstrijd veel eerder in het slot kunnen gooien."

Gijs Kuijer zorgde voor de openingstreffer. De debutant was kort voor het rustsignaal trefzeker met het hoofd. In de tweede helft combineerde Soest naar hartelust en werd na vijf minuten de voorsprong verdubbeld. Ilias Bezzahi zorgde, met behulp van een Amsterdams been, voor de 0-2.

Soest kon de wedstrijd kalm uitspelen en in de blessuretijd zorgde Ilias met zijn tweede voor een passend slot van een geslaagde zondag.

Komende zondag wacht hekkensluiter VFC uit Vlaardingen op het eigen complex. Aftrap 14 uur.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Nico Safarov, Gijs Kuijer, Niels Kuus, Bas Epskamp (46. Stef Herder); Sander Kijzer, Thijn Horvers (84. Jim van den Berg), Luc Hooft; Ilias Bezzahi, Olav Kuus, Koen van Logtestijn