JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

WINST S.O. SOEST O19 1 TEGEN CDW O19 1 VOELT GOED

Zondag 28 januari 2018

Na drie weken training na de winterstop en twee oefenwedstrijden tegen eersteklassers kwam hoofdklasser CDW op bezoek. Eem mooie uitdaging om te kijken hoe ver Soest is met het oog op de komende wedstrijden waar het eindelijk weer echt om de punten zal gaan. Na ongeveer vijf minuten was duidelijk dat Soest het CDW lastig kon maken als er vroeg druk werd gezet op de verdediging van de gasten. CDW had moeite met de opbouw en leed door de druk van Soest veel balverlies op eigen helft, al snel profiteerde onze jongens daarvan. Een goede onderschepping op het middenveld van Anass zorgde ervoor dat de bal via Dion de diepte in ging, Badr was op snelheid waarna de centrale verdediger door een overtreding zorgde voor een strafschop. Miquel schoot beheerst binnen 1-0. Enkele minuten later had het zo maar 2-0 kunnen staan. Na wederom een snelle combinatie vanuit het middenveld kwam Miquel in een goede positie voor het doel van CDW, het schot ging via de doelman naast. CDW kwam op gelijke hoogte, en ook deze week door een klein foutje achterin, die op dit niveau meteen werd afgestraft 1-1. Het was op dat moment een mindere fase van Soest omdat we te veel achteruit liepen en CDW meer ruimte kreeg.

Halverwege de eerste helft kwam Soest weer op voorsprong, door een vlotte combinatie met één keer raken werd de verdediging van CDW weg gespeeld, Ricardo zorgde voor het laatste tikje breed, waarna Dion vrij in kon schieten 2-0. CDW kwam voor de rust nog wel naast Soest, een onnodige overtreding aan de zijkant werd hoog in het strafschopgebied gebracht waar de lengte van diverse spelers van CDW de doorslag gaf, de bal werd in eerste instantie niet goed weggewerkt, waarna de bal werd ingekopt 2-2. Een prima eerste helft met leermomenten, die in de rust rustig besproken werden.  Goed om te zien dat de aanwijzingen direct werden opgepakt. Al snel kozen Faouzi en Dion samen het juiste moment om druk te zetten op een centrale verdediger van CDW, na het veroveren van de bal schoot Dion hard op doel, de bal kwam via de doelman voor de voeten van Badr, 3-2.  CDW ging hierna meer risico’s nemen, de aanvallers werden meer in stelling gebracht, maar behoudens het weggeven van diverse hoekschoppen kregen ze niet veel echte kansen, de Soest verdediging met Oscar, Wouter, Mihill, en Koen en later Simo en Jip stond goed en gaf dus weinig weg.  Het laatste kwartier van de wedstrijd konden Miquel en Anass het definitief beslissen, alleen op de doelman af schoot Miquel te gehaast naast en ging het schot van Anass voorbij de doelman maar op de paal. Kort daarvoor had CDW wellicht wel een strafschop verdiend. Enkele minuten voor tijd mocht Melih, die met veel inzet en passie was ingevallen, van de scheidsrechter gaan douchen, na een ongelukkige overtreding, die met rood werd bestraft.  Sten zorgde er uiteindelijk voor dat de drie punten in Soest bleven, de spits schoot de voorzet vrij voor Sten in zijn handen.

Volgende week de laatste wedstrijd van de eerste ronde van de competitie, thuis tegen medekoploper TOV O19 1, aanvang 15.15 uur.

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur