Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

Gelijkspel in Bloemendaal

Zondag 10 december 2023

Een ritje naar de kust leverde voor SO Soest eindelijk weer eens resultaat op. De gevoelens waren echter wel gemengd over het gelijke spel dat in en tegen Bloemendaal werd behaald. De thuisploeg kwam voor rust al op 1-0 en probeerde de minimale voorsprong op ouderwetse wijze over de streep te tillen. Soest moest opboksen tegen een muur die pas in de tachtigste minuut werd geslecht. Het was te laat om alsnog de drie punten binnen te halen.

De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Zowel Soest als Bloemendaal hadden genoeg mogelijkheden om de score te openen. Onze favorieten hadden het geluk dat doelman Hein Janmaat een aantal goede reddingen in petto had. Aan de overkant van het veld hadden de spitsen van Soest geen mazzel met de afwerking. Vooral de inzet van Tijmen Brons, die via de binnenkant van de paal weer het veld inrolde, had een beter lot verdiend.

Bloemendaal kwam via een ietwat gemakkelijk gegeven vrije trap in de 41ste minuut op voorsprong. Met een venijnige stuiter was het leer onbereikbaar voor Hein.

Bas Dreef bracht Koen van Logtestijn en Nico Safarov in. Vooral Koen liet van zich spreken. De behendige buitenspeler was alleen via ongeoorloofde middelen af te stoppen. Soest kreeg kansen en bijna-kansen op de gelijkmaker, maar het was moeilijk om door de Bloemendaalse muur heen te voetballen. De thuisploeg had ouderwets de 'bus gepakeerd' en hoopte op de counter om de wedstrijd te beslissen.

Een overwinning voor de thuisploeg zou dan ook onverdiend zijn. Tien minuten voor tijd kwam de verdiende gelijkmaker. Jim van den Berg ging vol overtuiging door op een diepe bal en was er net eerder bij dan de keeper. De inzet van de Soester aanvaller verdween tergend langzaam over de doellijn en zo hield Soest in ieder geval een punt over aan deze verre uitwedstrijd.

Aanstaande woensdag speelt SO Soest de laatste wedstrijd van 2023. In Vijfhuizen wordt de inhaalwedstrijd tegen DSOV gespeeld. Aftrap 20:30 uur.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat;  Gijs Kuijer (68. Niels Kuus), Michael Pashley, Bas Epskamp (75. Romano d'Aquino), Kevin Duman (46. Nico Safarov), Luc Hooft, Sander Kijzer (72. Thijn Horvers), Ilias Bezzahi, Jim van den Berg, Olav Kuus (46. Koen van Logtestijn), Tijmen Brons