Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

DSOV veel te sterk voor SO Soest

Donderdag 14 december 2023

Woensdagavond werd in Vijfhuizen de inhaalwedstrijd tegen DSOV gespeeld. SO Soest maakte kennis met een energieke tegenstander die vanaf het eerste fluitsignaal volop druk zette op de achterhoede van Soest. Hierdoor moest vaak de lange bal gehanteerd worden om de buitenspelers te bereiken.

In de eerste helft kon Soest nog een beetje meekomen met de tegenstander. De ploeg kwam zelfs op voorsprong. Niels Kuus kopte een vrije trap beheerst binnen. Maar de snelle voorsprong was na een kwartier al omgezet in een achterstand. Een vrije trap en een snelle counter zorgden voor gejuich bij het thuispubliek dat hun ploeg gedurende de hele wedstrijd met vrolijk gezang ondersteunde.

Pal voor rust leek met de 3-1 de wedstrijd in het slot te vallen, maar bijna in het rustsignaal maakte Soest zijn tweede treffer van de avond. Koen van Logtestijn, hij speelde een sterke eerste helft, had de vooractie, Jim van den Berg zette vervolgens Tijmen Brons vrij voor de keeper en de spits van Soest rondde beheerst af.

De goal van Tijmen zou maar zo het startschot kunnen zijn van een mooie inhaalrace was de verwachting in de rust. Maar helaas, die ijdele hoop werd na vijf minuten al de grond ingeboord. Soest kreeg opnieuw bij een spelhervatting een goal tegen. Nu was het een strakke corner die verzilverd werd door de thuisploeg.

De vierde goal zorgde voor een lamgeslagen Soest dat zich in verschillende periodes gedwee van het kastje naar de muur liet spelen. DSOV zocht afwisselend de snelle buitenkanten of de combinatie door het centrum. Het was aan keeper Hein en aan het onzorgvuldig afwerken van de spitsen uit Vijfhuizen te danken dat de stand niet verder opliep.

In de slotfase maakte DSOV er nog 5-2 van.

Samenvattend: een lesje effectief en energiek voetbal in Vijfhuizen. Dat kan vast beter na de winterstop. Het begin daarvan wordt hopelijk komende zaterdag al ingeluid tijdens de oefenwedstrijd tegen zaterdagtweedeklasser CJVV. Aftrap 13:00 uur.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Nico Safarov (56. Olav Kuus), Niels Kuus, Michael Pashley, Bas Epskamp (80. Thijn Horvers); Luc Hooft, Kevin Duman (33. Romano d'Aquino), Jim van den Berg; Koen van Logtestijn, Tijmen Brons, Illias Bezzahi

NB: De wedstrijd werd voorafgegaan met een fraaie fakkelshow dat de supporters van  SO Soest hadden meegenomen. De enorme knal daarna werd minder gewaardeerd door de aanwezigen. Net als de knal bij de start van de tweede helft. De scheidsrechter dreigde toen zelfs de wedstrijd te staken. Navraag leerde dat de fakkels inderdaad van de Soester vandaan kwamen, maar dat het zware vuurwerk uit de naburige woonwijk kwam. Waarvan akte. De Soest-supporters hadden ook een ludieke actie voor Nico Safarov, die verwelkomd werd met de vlag van het land van zijn herkomst