NVC JO17-1 - so Soest JO17-1

Dinsdag 30 januari 2018

Na de verloren toss wisselde de teams van speelhelft en kon Soest aftrappen. NVC zetten hoog druk en wist vaak voor hun man te komen. Soest bleef doen wat zei altijd doen namelijk opbouwen. Dit leiden in het begin van de wedstrijd, die met harde en koude wind gespeeld werd, tot veel duels die vooral werden gewonnen door de grote jongens van NVC. Omdat Soest werd overlopen kreeg NVC ook een paar kansen en een van die kansen leidde tot de 1-0. NVC had moeite met kansen creëren door het midden daarom begonnen ze meer op de voorzetten te spelen. Een voorzet werd door NVC met een halve omhaal op de paal geschoten, de bal kaatste terug in de voeten van een speler van NVC die op open goal kon inschieten, de 1-0. Na dit doelpunt was NVC minder fel en won minder duels. Soest begon elkaar meer te vinden en kreeg nu ook een paar kansen, terwijl NVC ook kansen bleef creëren. Soest speelde nu beter over ondanks er eigenlijk niet genoeg werd vrij gespeeld door soest, maar het baltempo ging wat omhoog en NVC werd wat zwakker en daar werd van geprofiteerd door Didier die de 1-1 maakten en later nog op de lat schoot met een vrijebal. Deze vrijebal leidde tot een gele kaart voor de keeper die de bal met opzet buiten de 16 meter gebied met zijn hand wegtikte (een duidelijk rode kaart). Na nog wat spelen werd Soest steeds wat sterker ten opzichte van NVC die wat zwakker werd. Soest was nog niet de oude en er was nog niet genoeg beweging zonder de bal maar we konden de rust en beter de 2e helft in gaan.

Tweede helft en NVC trapte af. Het baltempo van Soest lag nu hoger en er was meer druk vooruit. Eindelijk brak er een periode waarin Soest de touwtjes in handen had. Dit leidde tot een doelpunt in de 44ste minuut van Youp op aangever van Valentijn. Later bleef Soest de bal nog een periode hebben en dat leidde tot nog een doelpunt van Youp op aangever van Didier. Het stond nu 1-3 in de 67ste minuut en NVC ging veel aanvallender spelen. Soest had daar weinig antwoord op en zakte wat in. In deze periode stond Soest onder druk en creëerde NVC veel kansen dit leidde nog tot de 2-3. Dit was ook de eindstand. Een terechte overwinning waarbij Soest niet geweldig speelde en NVC wel goed speelde.

Opstelling: Hein Janmaat, Joep Janmaat (Max Veen) Luc Hooft©, Stan van Asch, Huey de Jong, Viktor Koene (Tom Picelli) Valentijn Hop, Niels Kuus, Didier Aprahamian, Youp van Zonneveld, Lucas van Loon (Lasse Wagenaar)