SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Sterk SO Soest wint van DSOV

Winst voor SO Soest bij Hooglanderveen

Zondag 21 januari 2024

De aftrap voor de tweede seizoenshelft vond plaats op het steenkoude veld van Hooglanderveen. Een ijzige mistral maakte het voor spelers en toeschouwers geen pretje. De 22 hoofdrolspelers maakten er qua inzet wel een hartverwarmende wedstrijd van. Het voetbal was niet altijd goed, de beleving was er wel aan beide kanten. Een cruciale wedstrijd ook. Het verschil tussen beide ploegen was voor de wedstrijd twee punten in het voordeel van Soest. Met veel gevoel voor cliché zou je over een 'zespuntenwedstrijd' mogen spreken.

Grote belangen dus. Meedoen of afhaken. Naar boven kijken of angstig naar beneden loeren. Vooral voor Ilias Bezzahi was de wedstrijd eentje van het pikante soort. Vorig jaar deed de spits ook mee in de derby, maar toen speelde hij aan de andere kant. Hij scoorde toen de enige goal voor Hooglanderveen. De derby eindigde bij die editie in 1-1 omdat Soest in de slotfase een penalty kreeg. 

Wat dat betreft leek de wedstrijd wel wat op het treffen van vorig seizoen. Ook nu scoorde Ilias, maar nu in het shirt van SO Soest en ook nu kreeg Soest in de slotfase een penalty. 

Maar voordat die winnende treffer vanaf elf meter werd binnengeschoten werd er een wedstrijd gespeeld waarin beide ploegen hadden kunnen winnen. Vooral in het eerste half uur was de thuisploeg heer en meester en bleef Soest verdedigend knap op de been, maar het was wel piepen en kraken in die fase. Hooglanderveen was sterker en scoorde zelfs. De treffer werd echter geannuleerd vanwege buitenspel.

SO Soest dat aantrad met basisdebutanten Antwan Snijders en de pas 17-jarige Dennis Disla Rodriquez (tot voor kort spelend in de JO19-1) kwam het laatste kwartier van de eerste helft beter in de wedstrijd. De in het zwart gestoken Soester kregen eindelijk kansen. Vooral de mogelijkheden van Koen van Logtestijn en Jim van den Berg hadden een beter lot verdiend. Zij strandden respectievelijk op de keeper en de paal. 

In de tweede helft kregen beide ploegen genoeg mogelijkheden op de openingsgoal. Met het inbrengen van Olav Kuus en Romano d'Aquino kreeg Soest meer power in het veld. Debutant Dennis speelde bovendien een goede wedstrijd en wist diverse keren onder de druk uit te spelen. Een goed teken dat jonge spelers, zoals ook Antwan Snijders, zich aandienen, zeker wanneer de ziekenboeg niet echt leegloopt, maar juist voller wordt.

In de 83ste minuut dus de winnende goal van Ilias. Het was de actie van Tijmen Brons. Hij werd gevloerd en de scheidsrechter floot direct voor een pingel. Als de beste man een seconde had gewacht dan had hij voordeel kunnen geven aan Ilias die het leer overtuigend tegen de touwen schoot. Nu mocht de spits van Soest het van elf meter proberen en hij liet de goalie van Hooglanderveen geen kans. 

Trainer Bas Dreef was niet alleen blij met de drie punten. ,,Dit is een mooie overwinning voor het moraal, zeker als je ziet dat we een flink aantal afwezigen hadden en dat we deze week dus geen een keer op het veld hadden kunnen trainen. Noodgedwongen hebben we twee keer in de zaal getraind. Ik ben er trots op hoe de jongens in de discipline zijn blijven spelen en het is mooi voor Ilias dat hij matchwinner is tegen zijn oude club."

Een prima overwinning bij Hooglanderveen, waar bestuur en SO Soest-sponsors uiterst gastvrij en vriendelijk werden ontvangen in de fraaie sponsorruimte van de club. De derby is altijd een pittige wedstrijd, maar wordt ook omlijst met veel wederzijds respect.

Komende zondag wacht op de Bosstraat-Oost met ZSGO/WMS een stevige en sterke tegenstanders. Aftrap 14 uur. 

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Antwan Snijders (69. Romano d'Aquino), Nico Safarov, Niels Kuus, Bas Epskamp; Dennis Disla Rodriquez, Sander Kijzer, Jim van den Berg (79. Thijn Horvers); Koen van Logtestijn (69. Olav Kuus), Tijmen Brons, Ilias Bezzahi

83. 0-1 Ilias Bezzahi


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Van Hengstum [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
ING [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Dijkstra [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
KOK [kopie]
Boedelz [kopie]
Hoogt [kopie]
BIN System [kopie]
WeFulfil [kopie]
Dam [kopie]
Brouwer [kopie]
Bikedeals [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Catering Centraal [kopie]
MidCoat [kopie]
Reijerse [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Smorenburg [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Optimum [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Bres [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
De Jong [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Reto internetburo [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Actiforce [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Kostencheck [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Wonnink [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Yourlease [kopie]
Overhees [kopie]
Heineken [kopie]
Votrans [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Hengel [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88