Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

Onfortuinlijke nederlaag tegen ZSGO/WMS

Zondag 28 januari 2024

De nederlaag tegen ZSGO/WMS was vooraf -bij de meeste supporters- wel ingecalculeerd. De nummer twee van de ranglijst staat bekend om het technisch verfijnde spel en natuurlijk waren de berichten al bij de technische staf van SO Soest gekomen dat de opponent van deze zondag een van de betere ploegen van de competitie is. Maar na twee keer drie kwartier waren 'de geleerden' het erover eens dat SO Soest, met een beetje mazzel misschien, iets meer uit de wedstrijd had kunnen halen dan de uiteindelijke 1-3 nederlaag. De ploeg uit Amsterdam had wel het meeste recht op de overwinning.

Soest, opnieuw met de jonge Dennis Disla Rodriquez centraal op het middenveld en met de onvermoeibare Luc Hooft weer in de gelederen, ging de strijd dapper aan tegen de nummer twee. De wedstrijd ging gelijk op, maar na twintig minuten opeens die scherpe pass die de spits van de tegenstander vrij voor Hein Janmaat zette. Met een bekeken schuiver werd de doelman van Soest kansloos gelaten.

Soest kwam sterk terug. Binnen tien minuten stond de gelijkmaker al op het scorebord. Tijmen Brons werd aangetikt in het strafschoppengebied en de bal ging op de stip. Ilias Bezzahi wist wel raad met het buitenkansje en schoot koelbloedig binnen.

In de tweede helft leek Soest op voorsprong te komen. De ijverige Tijmen soleerde zich het strafschoppengebied binnen en werd daar hardhandig ten val gebracht. De arbiter zag er een eerlijk duel in, waar anderen toch hoopten op opnieuw een pingel. Helaas viel voor Soest dit dubbeltje de verkeerde kant op. Het had de wedstrijd zomaar kunnen kantelen. ZSGO ging met veel energie op jacht naar de tweede treffer en die kregen ze ook. Een vrije trap werd hard op de lat geschoten en de terugkerende bal kon maar niet weggewerkt worden. Uiteindelijk verdween de bal na een ouderwetse scrimmage over de doellijn.

Met Olav Kuus in de gelederen als targetman probeerde de thuisploeg de gelijkmaker te forceren. Trainer Bas Dreef baalde dat Soest in de slotfase tegen een derde tegengoal aanliep. ,,We verliezen de bal op het middenveld met veel mensen voor de bal. We wilden juist alles op alles gooien in de laatste minuten."

Dat feest ging dus niet door. ZSGO/WMS counterde de overwinning binnen en Soest bleef met lege handen. Daardoor blijven onze favorieten op een nacompetitieplek staan. Komende zondag wacht opnieuw een topploeg. In Bussum ontmoet SDO, de ploeg waar in de openingswedstrijd nog zo verrassend van gewonnen werd.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Bas Epskamp, Niels Kuus (89. Rik Hooft), Nico Safarov, Antwan Snijders (69. Olav Kuus); Luc Hooft (69. Stef Herder), Dennis Disla Rodriquez, Jim van den Berg (63. Romano d'Aquino/89. Thomas Koppers); Koen van Logtestijn, Tijmen Brons, Ilias Bezzahi