SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Wat een week!

Wat een week!

Geslaagd 38ste voetbalkamp

Geslaagd 38ste voetbalkamp 

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

Jan Danvers

Woensdag 31 januari 2024

Op 27 januari overleed Jan Danvers. Hij mocht 80 jaar worden. Heel veel leden en oud-leden hebben Jan gekend. Hij was jarenlang een 'supervrijwilliger' van SO Soest die met recht de titel Lid van Verdienste droeg. 

Jan Danvers, wie kende hem niet? Afkomstig vanuit het Utrechtse ging hij in de jaren tachtig met vrouw Trudy en zoons Joost en Fons wonen aan de Wiardi Beckmanstraat. Een voetbalclub was ook al snel gevonden. Jan voelde zich met zijn vrouw en kinderen thuis bij de blauwwitten aan de Bosstraat-Oost. Het gezin werd vrijwel direct actief. De zoons gingen voetballen, Jan werd leider en Trudy ging de kopij voor clubblad De Spetter uittypen. 

Jan was een sociaal mens met het hart op de goede plek. Hij zette zich in voor allerlei maatschappelijke organisaties, was -samen met Trudy- actief scrabbelaar en namens de PvdA kwam hij in de Soester gemeenteraad. Ondertussen bleef hij zich op allerlei vlakken inzetten voor SO Soest. Toenmalig jeugdvoorzitter Joop van Veenendaal haalde Jan direct bij de jeugdactiviteitencommissie waar Jan samen met onder meer Lyda Hoffer jarenlang allerlei activiteiten voor de SO Soester jeugd op touw zette. 

In 1992 werd Jan jeugdvoorzitter en hiermee ook bestuurslid. Hij was een bekwaam bestuurder die leiding gaf volgens het harmoniemodel. Conflicten daar hield hij niet van. Hij had de gave om met zijn politiek inzicht binnenbrandjes, die er altijd zijn bij een vrijwilligersvereniging, te blussen voordat deze daadwerkelijk oplaaiden. Jan zorgde voor rust. Bovendien was het politiek netwerk van Jan belangrijk. Hij zette zich in 1993 in om de Bosstraat veiliger te maken voor fietsers van en naar de sportvelden. Hij overtuigde de gemeente Soest dat er een fietspad moest komen langs beide zijden (vanaf Pimpelmees tot Den Blieklaan). Dat fietspad bewijst, dertig jaar na dato, nog steeds zijn dienst. 

Jan zorgde ook voor rust binnen de lijnen als scheidsrechter. Hij floot soms drie wedstrijden op een dag als er weer eens een tekort aan arbiters op een wedstrijddag was. Als hij dan toch een deel van de ochtend en een flink deel van de middag tussen de lijnen stond, dan kon (en wilde) hij ook wel zijn Lada uitlenen aan een elftal dat vervoersproblemen had. Fluiten deed hij ook bij toernooien zoals het Stramme Kuiten Toernooi en het Bas Bakker Toernooi. Zo zette Jan zich meer dan belangeloos en met heel veel energie in voor de club.

Niets was hem te dol. Tijdens het voetbalkamp van 2004 -Jan nam ook een aantal seizoenen plaats in de voetbalkampcommissie- wilde hij best meewerken aan een ludieke opening. Gezeten op een kameel kwam hij, verkleed als boer, het veld op, met voor hem Lyda Plagge. De hilariteit was groot. Jan genoot er van. Zelfspot en een flinke dosis (gortdroge) humor waren hem niet vreemd. 

Zo is Jan veertig jaar betrokken geweest bij SO Soest. De laatste jaren zagen wij hem trouw tijdens de Dag van de Club waar hij samen met de andere Leden van Verdienste en Ereleden genoot van een dagje oude herinneringen ophalen. 

Zijn betrokkenheid voor onze club bleef. Hij reageerde via social media op berichten die over SO Soest verschenen.  Jan Danvers is, samen met zijn gezin, belangrijk geweest voor SO Soest. Hij heeft enorm veel werk verricht en deed dat altijd met een glimlach. Mopperen of klagen stond niet in zijn woordenboek.

Zijn overlijden was plotseling en zal daarom bij Trudy, Joost, Fons, de schoondochters en kleinkinderen voor een grote schok en veel verdriet hebben gezorgd. Jan was een unieke persoonlijkheid en zal dat zeker binnen zijn familie zijn geweest. De goede herinneringen blijven en die zullen hopelijk zorgen voor een dankbare glimlach. 

Namens bestuur en leden van SO Soest wens ik de familie heel veel sterkte,

Peter Beijer

Bij de foto met de leden van verdienste en ereleden tijdens de Dag van de Club in 2019:

Boven vlnr: Hans Dreef, Aart van Doorn, Jan Danvers, Michiel Heijmans, Leo Rauch, Anke Rauch, Lida Hoffer, Hugo van Rossenberg, Kees Boerkoel, Wim de Beer, Johan Staal, Gijs Klomp

Onder vlnr: Toon Pronk, Frank Smits, René Kaats. Rob Kaats, Anton Vugts, Cees Verkerk, Harry Wouters, Paul Smit, Peter Beijer

Afscheid
Afscheid nemen van Jan is op maandag 5 februari in Afscheidshuis Koningshof, Koningsweg 20 in Soest van 19.00 tot 19.45 uur. 
De crematieplechtigheid is op dinsdag 6 februari om 11.15 uur in Den en Rust in Bilthoven - Frans Halslaan 27


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Breedte Jeugdtoernooi Zaterdag 1 juni
Veleka Logistics International Talent Tournament Weekend 8 en 9 juni
Bram Bartels Toernooi Zaterdag 15 juni
Feestje Klup van 100 Zondag 30 juni
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Kostencheck [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Boedelz [kopie]
Wonnink [kopie]
Hoogt [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
BIN System [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Bikedeals [kopie]
Actiforce [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
De Jong [kopie]
Brouwer [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
WeFulfil [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Optimum [kopie]
Votrans [kopie]
Reijerse [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Dijkstra [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Smorenburg [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Yourlease [kopie]
Heineken [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Hengel [kopie]
Dam [kopie]
ING [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
KOK [kopie]
Bres [kopie]
MidCoat [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Van Hengstum [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Overhees [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88