JO14-4 naar Volendam

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

Soest op karakter naar gelijkspel in Rotterdam

Zondag 03 maart 2024

Opnieuw wist Soest een resultaat te boeken tegen een ploeg uit de hogere regionen. Op locatie in Rotterdam bij de gezellige studentenvereniging Antibarbari wist een hardwerkend Soest een gelijkspel af te dwingen. De 'Blauwe Leeuwen' hadden mazzel dat de lat in de weg stond bij doelpogingen van de Rotterdamse studenten, maar in de slotfase hadden onze favorieten ook zo maar stiekem met de winst naar huis kunnen gaan.

Na het knappe gelijke spel vorige week tegen De Meer, liet Soest weer van zich spreken. In Rotterdam werd op het hobbelige natuurgrasveld brutaal een voorsprong genomen. De voorzet van Thijn Horvers was afgemeten en de rake kopbal van Samir Sassi was onhoudbaar voor de goalie van de thuisploeg.

Antibarbari ging op jacht naar de gelijkmaker en gebruikte daarvoor zowel de combinatie als de lange bal. De balvaardige studenten hebben een goede ploeg en Soest moest een aantal keer in de achteruit om schade te voorkomen. De verdediging stond echter ook deze middag als een huis en de middenvelders wonnen, onder aanvoering van een uitblinkende Sander Kijzer, meermaals de slag van hun opponenten.

Zo behield Soest de voorsprong tot aan de rust en was de voornaamste zorg of doelman Justin Bohus de wedstrijd wel voort kon zetten. De doelman leek aanvankelijk geblesseerd maar kon het duel wel vervolgen.

Helaas moest de Soester keeper na één minuut in de tweede helft capituleren. De inzet was onhoudbaar en de snelle 1-1 deed het ergste voor de rest van de wedstrijd vrezen.

Maar de Soesters bewijzen met de week sterker en volwassener te worden. Duels werden vol overtuiging aangegaan en gewonnen en zo af en toe werd de ploeg dreigend. Pogingen van Tijmen Brons en invaller Olav Kuus hadden een beter lot verdiend. Het was ook goed om te zien hoe invaller Thomas Koppers zich liet gelden.

Dat Soest de 1-1 over de eindstreep wist te tillen was mede te danken aan keeper Justin. Een kwartier voor tijd verrichte de doelman met een knappe reflex een cruciale redding. Het verhaal had nog veel beter kunnen aflopen als de kopbal van Antwan Snijders, in de laatste minuten, niet door de Rotterdamse keeper gekeerd werd. Het zou een opsteker geweest zijn voor de Soester rechtsback die vanwege een schouderblessure de komende maanden vanaf de kant moet toekijken. Wij wensen hem alle sterkte en een voorspoedig herstel.

Bas Dreef was tevreden over de inzet en beleving van zijn ploeg. ,,We kregen wel wat meer kansen tegen dan vorige week. Opnieuw was er, op het moeilijk bespeelbare veld, de volle inzet en beleving. Dat moet de standaard zijn bij ons team. We hadden kort voor tijd twee mogelijkheden om de driepunter binnen te slepen, maar dat zou qua spelbeeld en kansenverhouding niet verdiend zijn tegen deze goede ploeg. We hebben ook veel te danken aan Justin. Hij stond zijn mannetje met veel hoge ballen in het vijfmetergebied. Hij heeft op karakter de wedstrijd voor het team uitgespeeld."

Komende zondag een belangrijke wedstrijd thuis op de Bosstraat. Tegenstander Abcoude is een directe concurrent voor de 'veilige' negende plaats.

Opstelling SO Soest: Justin Bohus; Antwan Snijders, Niels Kuus, Nico Safarov, Bas Epskamp (63. Stef Herder); Sander Kijzer, Dennis Disla Rodriguez, Thijn Horvers (63. Olav Kuus), Jim van den Berg (46. Thomas Koppers/90. Rik Hooft); Samir Sassi (88. Gianni Hilhorst), Tijmen Brons