SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Sterk SO Soest wint van DSOV

Verdienstelijk gelijkspel SO Soest tegen Martinus

Zondag 24 maart 2024

SO Soest deed zondag goede zaken in de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Sporting Martinus. Met een beetje mazzel had de ploeg zelfs kunnen stunten tegen de sterke rood-gelen uit Amstelveen. Zo waren er na afloop toch wat gemengde gevoelens. Had SO Soest nou een punt gewonnen of er twee verloren? Het positieve gevoel dat Soest weer eens met het mes tussen de tanden had gespeeld overheerste. 

Trainer Bas Dreef had dezelfde gevoelens. ,,We wilden ons eigen publiek laten zien dat we beseffen wat er gevraagd wordt in de situatie waarin we nu zitten. Dat is gelukt denk ik. Vooraf had ik getekend voor een punt, achteraf ben ik vooral teleurgesteld over de gemiste kans om te stunten tegen een sterke ploeg als Sporting Martinus. We hebben er echt een wedstrijd van gemaakt en de twee beste kansen die de tegenstander kreeg kwamen door individueel gepruts van ons achterin. Dat één van die twee momenten ons fataal werden kost ons uiteindelijk twee punten. Maar dat neemt niet weg dat ik blij ben hoe de ploeg het heeft opgepakt na de laatste twee teleurstellende wedstrijden. We hebben daarover vooraf een uitgebreid groepsgesprek gehad. Nu op naar de finales die ons resten."

Het relaas van de trainer is de wedstrijd in een notendop. Soest startte agressief tegen de Amstelveners en veel spelers scoorden, in tegenstelling tot de wedstrijden tegen Abcoude en DCG, een dikke voldoende. De blauwen zetten, dit keer met Olav Kuus als kopsterke spits en Tijmen Brons kort daarachter, druk op de verdediging van Sporting Martinus dat opeens niet zo zeker leek als bijvoorbeeld in de heenwedstrijd (3-0). Zo kwam ook de openingsgoal tot stand. Samir Sassi zette de laatste verdediger onder druk, snoepte hem de bal af en alleen voor de keeper rondde de jonge Soester beheerst af. 

De voorsprong was dik verdiend op dat moment, want de titelkandidaat was niet verder gekomen dan één kans, die ontstond uit knullig balverlies, één van de twee momenten waar de trainer over sprak. Daar tegenover kreeg Soest ook kansen waarbij de poging voorlang van Ilias Bezzahi een beter lot had verdiend. 

In de tweede helft probeerde Sporting Martinus met twee verse krachten een bres te slaan in de Soester verdediging. Maar na een weifelend begin kreeg Soest de controle over de wedstrijd en kwam de tegenstander amper tot uitgespeelde kansen. Een stunt leek in de maak. Het was daarom jammer dat een kwartier voor tijd onnodig balverlies werd geleden bij een Soester opbouw. De spits van Sporting wist wel raad met het buitenkansje en schoot de gelijkmaker achter de kansloze Justin Bohus. 

In de slotfase drong Sporting aan om de winnende te maken, maar waren de beste kansen nog voor Soest. In de stand kwam geen verandering. Een gelijkspel was gezien het spelbeeld een terechte uitslag. 

Bas Dreef sprak over finales en die gaan er inderdaad aankomen, wat dat betreft lijkt de slotfase van het seizoen op die van vorig jaar. Na het vrije paasweekeinde ontmoet Soest zondag 7 april op eigen terrein hekkensluiter SDZ, de week daarna gaat de reis naar Vlaardingen waar nummer voorlaatst VFC wacht en op 21 april komt DSOV op bezoek, de ploeg die net boven Soest staat. Het zijn cruciale weken met in de wetenschap dat op de slotdag Hooglanderveen naar Soest komt. 

Fijne paasdagen en hopelijk weten de Blauwe Leeuwen op 7 april tegen SDZ net zo goed voor de dag te komen als op deze zondag. In het eigen theater!

Opstelling SO Soest: Justin Bohus; Nico Safarov, Niels Kuus, Luc Hooft (86. Thijn Horvers), Stef Herder; Dennis Disla Rodriguez, Sander Kijzer (69. Dani Bos); Samir Sassi (69. Jim van den Berg), Tijmen Brons (86. Koen van Logtestijn), Olav Kuus, Ilias Bezzahi 

30. 1-0 Samir Sassi
73. 1-1


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

JeeGee Vastgoed [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Van Hengstum [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Dam [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
BIN System [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Hengel [kopie]
KOK [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Yourlease [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Reijerse [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Overhees [kopie]
WeFulfil [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
MidCoat [kopie]
Heineken [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Dijkstra [kopie]
Wonnink [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
De Jong [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Boedelz [kopie]
Hoogt [kopie]
Optimum [kopie]
Bres [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Smorenburg [kopie]
Brouwer [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Kostencheck [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Bikedeals [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Actiforce [kopie]
ING [kopie]
Votrans [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88