SO Soest
SO Soest
JO16-1 kampioen

JO16-1 kampioen

Moeders als Team van de Week

Moeders als Team van de Week

Geslaagd 38ste voetbalkamp

Geslaagd 38ste voetbalkamp 

Pijnlijk verlies tegen Bloemendaal

Pijnlijk verlies tegen Bloemendaal

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Makkelijke middag voor SO Soest

Zondag 07 april 2024

De wedstrijd tegen hekkensluiter SDZ, pas zes punten bij elkaar gevoetbald dit seizoen, moest hoe dan ook gewonnen worden. Dat lijkt op voorhand een eenvoudige opgave. De Amsterdammers lieten in de heenwedstrijd al zien dat zij geen ploeg hebben voor deze klasse. Maar het moet toch even gebeuren en zoals reeds eerder gemeld; de ziekenboeg van SO Soest blijft vol zitten. Momenteel zitten er meer selectiespelers langs de kant dan dat er in het veld gebracht kunnen worden. 

De blessuregolf én het ontbreken van een echte stormram in de wedstrijdselectie zorgde voor een opmerkelijk comeback van Gerdo Kuenen. De volgers van SO Soest kunnen zich de legendarische spits, 44 lentes inmiddels, natuurlijk goed herinneren. Hij maakte zijn debuut in 1998 en sloot zijn carriere als selectiespeler in 2015 af. Meer dan 350 wedstrijden voor Soest 1 en daarin scoorde hij zo'n 150 goals. 

Diezelfde Gerdo sloot dus aan bij de selectie. Opeens zag de goalgetter van weleer zich terug tussen spelers die nog niet geboren waren toen hij in 1998 debuteerde. Hij speelde nog met Paul Hilhorst in Soest 1. In de laatste minuten van de wedstrijd stond hij met Pauls zoon Gianni in de voorhoede. Een uniek moment, mooi voor de verhalenvertellers, maar een unicum dat wel uit nood geboren is gaf Bas Dreef toe. ,,Gerdo is in goed overleg en bij gebrek aan een stormram op de bank bij de selectie gekomen. Wij komen nu in een fase dat alle troeven ingezet moeten worden indien nodig. Maar bovenal top, dat hij ons en de club wil helpen."

SDZ was deze middag de ideale tegenstander voor een geplaagd elftal. De aanstaande degradant bakte er niet veel van. De ploeg uit Amsterdam kon alleen in de openingsfase een speldenprikje uitdelen, maar keeper Justin Bohuis stond, zoals zo vaak dit seizoen, prima op zijn post. Soest drong aan, op jacht naar een snelle voorsprong, en werd daarbij geholpen door de laatste verdediger van SDZ. Deze trok aan de noodrem toen Ilias Bezzahi een vrije doortocht naar de keeper kreeg. 

Tegen tien man kreeg Soest kans op kans en binnen tien minuten na de rode prent was de wedstrijd beslist. Een vrije trap van Thijn Horvers spatte op de paal en Jim van den Berg zorgde voor een fraaie rebound in de verste hoek. Een minuut later verdubbelde Tijmen Brons de score. Met een mooi schot in de bovenhoek rondde de spits de aanval af die hij zelf had opgezet. Zeven minuten later was het opnieuw Tijmen die het slotstuk in de aanval was. Alsof het zaalvoetbal was combineerden Thijn en Ilias door het strafschoppengebied waar Tijmen de bal in het doel mocht lopen.

De tweede helft kon voor een groot gedeelte schriftelijk worden afgedaan. SDZ wilde de schade beperken en Soest grossierde in het missen van kansen. Na een dik uur spelen was het Ilias die zijn goede spel bekroonde met een doeltreffend afstandsschot. SDZ mocht nog wat terug doen maar had daar wel een penalty voor nodig na een vermeend handsgeval. 

Het slotakkoord was voor Tijmen, op aangeven van Luc Hooft kon hij zijn hattrick volmaken. 

Voor Bas Dreef was dat het sein om Gerdo zijn minuten te gunnen. De 44-jarige betrad het veld samen met, hoe symbolisch, de jonge debutant Julian van Dorresteijn. Het was mooi om mee te maken dat de invalbeurt van de spits voor een positieve vibe langs de lijn zorgde. Een sfeer van verwachting gemengd met een vleugje nostalgie bij alle supporters die er nog even voor gingen zitten. Een voorzet van Luc Hooft kwam in het strafschoppengebied bij de geheel vrijstaande Gerdo die probeerde zich met een spectaculaire halve omhaal in de eeuwigheid te schieten. Helaas vloog het leer over het doel. 

,,Winnen was een must", zei Bas Dreef na afloop. ,,Dat is goed gelukt. De vroege rode kaart hielp ons in het zadel, hoewel we tot die tijd al domineerden. Justin pakte nog een belangrijke bal op 0-0, maar verder zijn wij niet in de problemen geweest inderdaad. Enig kritisch puntje is dat we met name in de tweede helft verzuimden om de score verder uit te bouwen."

Deze eerste finale is gewonnen. Op naar de volgende wedstrijd zondag tegen VFC. Aftrap in Vlaardingen is om 14:00 uur.

Opstelling SO Soest: Justin Bohus; Bas Epskamp (88. Julian van Dorresteijn), Stef Herder, Nico Safarov, Luc Hooft; Dennis Disla Rodriguez, Thijn Horvers, Jim van den Berg; Samir Sassi (82. Thomas Koppers), Tijmen Brons (88. Gerdo Kuenen), Ilias Bezzahi (70. Gianni Hilhorst)

25. 1-0 Jim van den Berg
26. 2-0 Tijmen Brons
33. 3-0 Tijmen Brons
67. 4-0 Ilias Bezzahi
72. 4-1
87. 5-1 Tijmen Brons

De wedstrijd in beelden:


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Start Avondvierdaagse bij SO Soest Maandag 27 mei tot en met woensdag 29 mei 
Breedte Jeugdtoernooi Zaterdag 1 juni
Veleka Logistics International Talent Tournament Weekend 8 en 9 juni
Bram Bartels Toernooi Zaterdag 15 juni
Feestje Klup van 100 Zondag 30 juni
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Hengel [kopie]
Brouwer [kopie]
Actiforce [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Reijerse [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Dijkstra [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Heineken [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Bikedeals [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Wonnink [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
MidCoat [kopie]
Kostencheck [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Dam [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Boedelz [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Votrans [kopie]
WeFulfil [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Overhees [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Optimum [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
KOK [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Mega Tegels [kopie]
De Jong [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Smorenburg [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Hoogt [kopie]
ING [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
BIN System [kopie]
Yourlease [kopie]
Bres [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Auto Smeeing [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88