Roda '46 2 – So Soest 3: 4-6

Maandag 05 februari 2018

"Hotseknotsbegoniavoetbal"

Afgelopen woensdag werd de toon voor een goed resultaat op deze afschuwelijk koude zondag al gezet. Met een vrijwel voltallige groep werd er behoorlijk scherp getraind en dat brengt risico's met zich mee voor de wedstrijden. Wij zijn namelijk gewend om met minimale trainingsarbeid een maximaal resultaat te halen en de uitstekende training inzet afgelopen woensdag bracht dit patroon in gevaar. Ontspannen werd er naar de angstgegner uit Leusden uitgekeken ( door Mike zelfs heel ontspannen met een half uurtje extra slaap) aangezien deze ploeg onderaan de tweede klasse bungelt. Goede grappen in de kleedkamer, korte warming-up en Ingvar weer terug in de basis. De trainersstraf van Soest 2 heeft geen vertrouwen in deze strijder op het middenveld, bij Soest 3 wordt hij met open armen ontvangen en direct een basisplaats toebedeeld ( trainen is tenslotte voor talentloze).De wedstrijd begon rommelig, tikkie nerveus en aftastend. Door de harde wind was het lastig om in een goed ritme te komen, echter we hadden al snel door dat Roda niet haar grootste talenten in de laatste linie had opgesteld. Met een fraaie steekbal wist Ingvar Jasper vrij voor het doel te zetten, echter hij besloot deze bal buitenkant rechts naast de paal te schieten. De toon was gezet echter Roda wist op een 1-0 voorsprong te komen. Een vrije trap werd richting de man met springveren in de kuiten geschoten, waarna de verslaggever van dit stukkie de afvallende bal niet goed verdedigde. Deze werd simpel binnengeschoten van 6 meter. Soest 3 raakt tegenwoordig niet meer in de war van een achterstand en direct werd de aanval gezocht. Dit tot grote wanhoop van Jaap Schaap die al mekkerend de bal blind het parkeerterrein op schoot zonder dat er iemand binnen een straal van 19 meter stond. Enkele minuten later mocht Gerdo aanleggen voor een vrije trap in het strafschop gebied. Als een ware Jan Ceulemans wist hij met een carambole de bal tegen de touwen te schieten. De gelijkmaker was de opmaat om vol over Roda heen te lopen. Corner 18 werd afgeslagen door de thuisploeg maar Hendry passte de rebound met chirurgische precisie  richting Jasper, die gretig de bal in de verre hoek kopte. Mooie goal, dik verdiend. Aanval na aanval volgde waarbij Gerdo een corner torpedeerde op de lat, Jasper de paal nog een keer wist te raken en Jos de bal op de kruising schoot. Oh nee, Jos deed niet mee maar als hij dit leest moet hij toch glimlachen. Roda bleef in de wedstrijd omdat we de spreekwoordelijke nekslag niet uit wisten te delen. De ervaren gelegenheidsspits van Roda wist de gelijkmaker binnen te koppen waardoor we met een lichtzure nasmaak de rust in gingen. Een bakkie slappe thee en een eierkoek voor de liefhebbers maakte dat de tweede helft een spektakel werd. Gerdo wist vlak na rust de 2-3 te maken waardoor de wedstrijd in de tas leek te zitten. Toch bleef Roda vrolijk mee doen. Binnen twee minuten wisten zij de achterstand om te buigen tot een voorsprong, waarbij de vierde goal redelijk ingeschoten werd. Hotseknotsbegoniavoetbal in de polder van Leusden was de enige juiste beschrijving van het doelpuntenverloop en Soest 3 had besloten om daar nog een paar flinke scheppen bovenop te doen. De meer dan terechte man of the match Jasper besloot om zijn kopdoelpuntengemiddelde op te schroeven, echter niet voordat Hansie Hansie Hansiekansie was ingevallen. Zijn schot op doel van 17.36m daalde net op tijd om via de lat voor Jasper zijn hoofde te belanden, welke hij gedecideerd binnenkopte. Vijf minuten later was het nog tien minuten voor tijd ( niet wetende dat de hotseknotsbegoniascheidsrechter er 27 minuten tijd bij zou trekken) en wederom was het Jasper die de 4-5 binnenwerkte. De wedstrijd leek nu echt in de tas te zitten en dat was ook zo. Maar niet nadat Roda 2x onterecht buitenspel stond en de hotseknotsbegoniascheidsrechter de spitsjes ook af floot en niet nadat Pieter de bal nog even tegen de paal zag terugstuiteren na een slap schot van buiten het zestienmetergebied. Uiteindelijk was het wederom Jasper die nu wel de trekker over wist te halen en de bevrijdende twee doelpunten marge op het scorebord wist te zetten. Roda kon zich niet beheersen en zeker de losgeslagen nummer twee kon niet omgaan met de spanning. Nadat hij eerst Carlo uit de wedstrijd wist te schoppen besloot hij ook om Eloy te stoppen met een karatetrap. De hotseknotsbegoniascheidsrechter stuurde den idjot direct met rood van het veld. Naar alle waarschijnlijkheid moet hij zich niet melden bij de tuchtcommissie van de KNVB maar bij het inloopspreekuur van het Pieter Baan centrum. Een prima start van 2018 na tien weken geen wedstrijd gespeeld te hebben. Volgende week gaan we weer voor een tas vol punten bij de Zwaluwtjes uit Utrecht. Lastige ploeg, staan onverwacht hoog op de ranglijst. Komt vast goed!