SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Voetbalkamp van start

Voetbalkamp van start

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

'Plan B' effectief, winst op VFC

Zondag 14 april 2024

Het was in alle opzichten een gedenkwaardige zondag in Vlaardingen. Op het schitterende sportcomplex van VFC won SO Soest, na een moeizame eerste helft, uiteindelijk verdiend van de degradatiekandidaat. Voor de broodnodige driepunter had Soest de hulp nodig van de invallers Gerdo Kuenen en Bryan Saas. 

Het verhaal van en over Gerdo Kuenen werd vorige week al uitgebreid beschreven. Deze zondag kan een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd. Gerdo viel opnieuw in, nu voor een klein half uur en na acht minuten opende hij, op aangeven van die andere invaller - Bryan Saas-  de score. Met zijn goal kwam de lange spits in de recordboeken van SO Soest. In 1967 was er een soortgelijk verhaal te noteren bij de club, die toen nog BDC werd genoemd. De 37-jarige Nico Gros werd vanuit een lager elftal naar het eerste gehaald om de club voor degradatie te behoeden. Dat lukte! Nico scoorde goals en was tot deze zondag met zijn goals de oudste doelpuntenmaker van het vlaggenschip van SO Soest/BDC. Met zijn doelpunt heeft Gerdo dat record met zeven jaar scherper gezet. 

Een doelpunt voor de eeuwigheid dus en laten we niet vergeten dat Bryan Saas de perfecte voorzet gaf. De snelle rechtsbuiten mocht na lang blessureleed zijn rentree maken en hij gaf direct zijn visitekaartje af. De verdedigers van VFC hadden tot de 62ste minuut een relatief gemakkelijke middag. Bij SO Soest ontbrak een echte centrumspits omdat Tijmen Brons na twee minuten al tegen een lelijke blessure aanliep en vijf minuten later tot zijn verdriet vervangen moest worden. 

De wedstrijd dreigde dood te bloeden. Beide ploegen hadden niet eens een handvol kansen en Soest mocht zich gelukkig prijzen dat doelman Justin Bohus een aantaal keer attent was en dat de lat eenmaal redding bracht. Ilias Bezzahi had de beste mogelijkheid voor Soest. Na een goede aanval mikte hij op de lat. 

Met een klein half uur op de klok zette trainer Bas Dreef zijn beide troeven in. Met de boomlange en sterke Gerdo en de snelle Bryan aan de rechterflank hadden de Vlaardingers opeens hun handen vol. Bovendien kon Ilias zich uitleven aan zijn favoriete linkerkant. Soest had ineens het mes tussen de tanden. 

In de zeventigste minuut dus die 0-1 van Gerdo nadat Bryan zijn tegenstander zijn hielen liet zien. Tien minuten later verdubbelde Ilias de score. Het was opnieuw Bryan die het voorwerk deed en Ilias scoorde beheerst en met een droog schot de 0-2. 

De overwinning kwam hierna niet meer in gevaar, mede door sterk verdedigend werk van onder meer uitblinker Dennis Disla Rodriguez. Vermeldenwaard is ook het inbrengen van zowel Sander Kijzer en Michael Pashley die na blessures weer teruggekeerd zijn in de selectie.

Trainer Bas Dreef was blij met de punten maar was wel kritisch: ,,Het inbrengen van Bryan en Gerdo was ons plan B als het moeizaam zou gaan en dat ging het. Ik vond ons in de eerste helft matig aan de bal en te statisch in de laatste fase. De blessure van Tijmen is een behoorlijke smet op de overwinning. Maandag maar eens bekijken hoe het ervoor staat en maar hopen op snel herstel. Dit zijn belangrijke punten, maar het moet wel beter volgende week tegen DSOV om opnieuw een resultaat te halen."

Daarmee noemt de trainer een belangrijk feit, want met DSOV ontmoet SO Soest een directe concurrent voor de veilige plaats 9. Door het resultaat van deze zondag is Soest op die plek terecht gekomen en heeft het stuivertje gewisseld met DSOV. Maar de tegenstander van komende zondag staat slechts één punt achter Soest, dus aanstaande zondag, in het eigen huis, wordt het een uiterst belangrijk treffen. Komt allen...zoals onze trouwe supporters die na afloop op het terras proostten op de overwinning (zie foto)!!

Opstelling SO Soest: Justin Bohus; Dennis Disla Rodriguez, Nico Safarov, Niels Kuus (83. Michael Pashley), Bas Epskamp; Luc Hooft, Thijn Horvers (62. Bryan Saas), Jim van den Berg (62. Gerdo Kuenen); Samir Sassi, Ilias Bezzahi, Tijmen Brons (7. Sander Kijzer/83. Stef Herder)

70. 0-1 Gerdo Kuenen
81. 0-2 Ilias Bezzahi


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Eetvilla van den Brink [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Dam [kopie]
WeFulfil [kopie]
Hengel [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Smorenburg [kopie]
MidCoat [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
De Jong [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Stalenhoef [kopie]
BIN System [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
KOK [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Reijerse [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Brouwer [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Votrans [kopie]
Hoogt [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Optimum [kopie]
Bikedeals [kopie]
Kostencheck [kopie]
Postcodestroom [kopie]
ING [kopie]
Boedelz [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Dijkstra [kopie]
Bres [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Actiforce [kopie]
Yourlease [kopie]
Overhees [kopie]
Wonnink [kopie]
Heineken [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Mega Tegels [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88