Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

Sterk SO Soest verslaat concurrent DSOV

Zondag 21 april 2024

SO Soest greep de mogelijkheid om concurrent DSOV op vier punten achterstand te zetten met beide handen aan. De ploeg uit Vijfhuizen die in december de Soesters nog van het kastje naar de muur speelde werd deze zondag verrast door een collectief ijzersterk SO Soest. De 2-0 overwinning was verdiend.

De beginfase was volledig voor SO Soest. De thuisploeg won de duels en zette de tegenstander vast op eigen helft. Na vier minuten kwamen 'De Blauwe Leeuwen' in een zetel. Een aanval over rechts via Samir Sassi (perfect aangegooid door Justin Bohus) kwam bij aanvoerder Luc Hooft, die bracht de bal in de zestien waar Thijn Horvers vervolgens het leer bij Ilias Bezzahi bracht. De Soester spits aarzelde geen moment en schoot via de keeper raak.

DSOV was zichtbaar en hoorbaar van slag. De spelers maakten elkaar verwijten en ondertussen ging SO Soest door met het opzoeken van het vijandelijke doel. De tegenstander, fysiek sterk, zette Soest het laatste kwartier van de eerste helft onder druk en kwam een aantal keer dreigend voor het doel van Justin Bohus, maar die was vandaag onpasseerbaar. De doelman heerste in de lucht en met zijn reflexen bracht hij de spitsen uit Vijfhuizen tot wanhoop.

In de tweede helft met Bryan Saas op de rechtervleugel loerde Soest op de snelle counter. DSOV probeerde wat terug te doen, maar was gehaast en onrustig bij hun aanvallen en, zoals vermeld, de Soester doelman had deze zondag magneten in zijn handschoenen.

Na een uur spelen kwamen Sander Kijzer en Gerdo Kuenen de gelederen versterken. De invalbeurt van Gerdo, zijn derde optreden alweer, zorgde voor onrust in de achterhoede van DSOV, die met de snelle Bryan en de sterke kopper Gerdo de handen vol had. Na 65 minuten kwam de bevrijdende 2-0. Een voorzet van Bryan die over Gerdo heen ging, maar wel voor de voeten van de handige Ilias kwam. De spits wist wel raad met het buitenkansje. Hij verraste de keeper met een geplaatst schot.

In de resterende tijd leek het nog spannend te worden, maar DSOV kon niet echt een vuist maken. Een kwartier voor tijd kreeg een van hun spelers twee keer geel binnen een minuut en toen was het pleit beslecht. Soest behaalde een belangrijke overwinning die door spelers en supporters uitbundig gevierd werd.

Was dit de beste wedstrijd van het seizoen vroegen wij na afloop aan trainer Bas Dreef. ,,Zeker in intensiteit en strijdlust. Aan de bal vond ik het na de sterke opening wat slordiger worden, waardoor we het tweede deel van de eerste helft wat meer onder druk kwamen. Justin hield ons in die fase op de been, zowel met reddingen als hoge ballen. Dit is een goede overwinning en wat een groot contrast met de uitwedstrijd. Nu even genieten van de overwinning en vanaf dinsdag gaat de focus op de volgende finale!"

Die volgende finale is aanstaande zondag, de dag na Koningsdag dus. Dan gaat de reis naar Amstelveen waar het altijd lastige Roda'23 wacht.

Opstelling SO Soest: Justin Bohus; Michael Pashley, Nico Safarov, Stef Herder, Bas Epskamp (46. Niels Kuus); Dennis Disla Rodriguez (62. Sander Kijzer), Luc Hooft, Thijn Horvers (62. Gerdo Kuenen); Jim van den Berg, Ilias Bezzahi, Samir Sassi (46. Bryan Saas)

04. 1-0 Ilias Bezzahi
65. 2-0 Ilias Bezzahi