Geslaagd 38ste voetbalkamp

Pijnlijk verlies tegen Bloemendaal

Soest onder de maat tegen Roda'23

Zondag 28 april 2024

Na de indrukwekkende reeks van de afgelopen weken waren de verwachtingen hooggespannen voor het treffen met Roda'23. Door de winstpartijen van de afgelopen maand was Soest dichter bij de tegenstander van deze zondag gekropen. Bij een overwinning was Soest op gelijke hoogte gekomen met de ploeg uit Amstelveen/Bovenkerk. Het liep totaal anders.

Uiteraard kunnen ze bij de tegenstander ook rekenen. Roda'23 was deze zondag niet van plan om met de plannen van Soest mee te doen. Onze ploeg begon weliswaar redelijk aan de wedstrijd met een paar doelrijpe kansen waarbij de goal helaas te hoog werd gezocht. Dan deed Roda het veel effectiever. De eerste de beste kans lag binnen een kwartier achter Justin Bohus. Korte tijd later werd ook de paal geteisterd door een van de handige voorhoedespelers van de thuisploeg. Het zag er vanaf dat moment al naar uit dat Soest een moeilijke middag zou krijgen.

Stef Herder zorgde weer voor wat hoop in de Soester harten. De meegereisde supporters veerden op bij een scrimmage voor het Roda-doel die ontstond na een Soester corner. Stef was uiteindelijk het eindpunt. Met een rake knik scoorde hij zijn eerste competitietreffer.

De gelijkmaker luidde de beste fase van Soest in. In deze periode kwam Soest aanvallend nog aardig voor de dag. Op slag van rust leken 'De Blauwe Leeuwen' op voorsprong te komen, maar de bal werd van de lijn gehaald.

In de tweede helft lieten de Soesters zich overbluffen door een sterk Roda'23 dat op bijna elke positie sterker was dan Soest. Vooral de behendige voorhoede was bij tijd en wijle ongrijpbaar. Bovendien loerde de thuisploeg slim op foutjes waarin de Soester ploeg grossierde. Te lang lopen met te bal, slordig inpassen en cruciale duels verliezen. Het leverde de groenwitten uiteindelijk drie goals op. Een vrije trap die door iedereen werd gemist zorgde voor de 2-1. Balverlies in de opbouw werd een kwartier voor tijd afgestraft en in de slotfase verzilverde Roda een pingel.

Bas Dreef was na afloop niet echt gelukkig. ,,We verloren van een betere ploeg. Wij kregen Roda moeilijk onder druk en we verdedigden in te grote ruimtes. In de eerste helft hebben we nog wat kansen bij elkaar gespeeld maar in de tweede helft zijn we nauwelijks gevaarlijk geweest. Ik begreep van de jongens dat die 2-1 er rechtstreeks inging. De 3-1 was na slordig balverlies in de opbouw. Ja deze nederlaag is wel teleurstellend. Ik vond dat we te weinig lef hebben getoond aan de bal en te weinig onze tanden hebben laten zien. Ook de duelkracht en bereidheid om te winnen waren echt zwaar onder de maat om het Roda lastig te maken. Dus we weten wat ons te doen staat tegen Bloemendaal."

Ook die wedstrijd wordt cruciaal. Op zondag 12 mei ontmoet Soest de ploeg uit Noord-Holland. Winst is belangrijk en dan heeft Soest het nog altijd zelf in de hand om minimaal negende te worden.

Opstelling SO Soest: Justin Bohus; Nico Safarov (46. Luc Hooft), Michael Pashley (80. Bas Epskamp), Niels Kuus, Stef Herder; Sander Kijzer (71. Thomas Koppers), Dennis Disla Rodriguez, Thijn Horvers (46. Bryan Saas); Jim van den Berg, Ilias Bezzahi, Samir Sassi (71. Gerdo Kuenen)