SO Soest
SO Soest
JO16-1 kampioen

JO16-1 kampioen

Moeders als Team van de Week

Moeders als Team van de Week

Geslaagd 38ste voetbalkamp

Geslaagd 38ste voetbalkamp 

Pijnlijk verlies tegen Bloemendaal

Pijnlijk verlies tegen Bloemendaal

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest levert te weinig tegen Bloemendaal

Zondag 12 mei 2024

Het is tegenwoordig een veel gebezigde term in het voetbal. Je moet als speler of als team 'leveren'. Het is een synoniem voor het maken van geslaagde acties, het scoren van goals, het winnen van duels. Dat 'leveren' zat er zondag niet in tegen Bloemendaal. Zelfs met een man meer wist SO Soest, op het bloedhete veld, nauwelijks kansen te creëren. De nederlaag was dan ook terecht en het verlies is niet zonder gevolgen. Door de winst van DSOV staat Soest weer op die verfoeide tiende plek. 

Het begon allemaal zo vrolijk. Op deze Moederdag waren bijna alle moeders van de spelers opgetrommeld om hand in hand met hun zoon het veld te betreden. Maar vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat Bloemendaal vol wilde gaan voor de laatste strohalm. De ploeg uit het stranddorp moest winnen om zicht te houden op rechtstreeks handhaving en de gasten deden er alles aan om de drie punten mee te nemen naar Noord-Holland. 

Felle duels, van beide ploegen, zorgden hier en daar voor wat irritaties. Een pittige overtreding van Nico Safarov zorgde voor een opstootje. Bij de vrije trap die volgde kreeg Jim van den Berg, onder de ogen van de scheidsrechter, een klap op zijn achterhoofd van Bloemendaler Jordaan. Deze kon direct inrukken en voor Soest leek dat een meevaller. Maar de rode kaart werkte als doping voor Bloemendaal dat zich vastbeet in Soest, het spel vertraagde daar waar het kon en mocht en soms ook niet mocht. 

Soest kreeg vervolgens een domper te verwerken door een blessure van doelman Justin Bohus. De Soester goalie, de laatste weken zo goed op dreef, moest met een ogenschijnlijk ernstige kwetsuur het veld verlaten. Het betekende de rentree van Hein Janmaat. De keeper van Soest stond amper in het veld toen hij, op slag van rust, een afstandsschot via de binnenkant van de paal zag binnenvallen. 

In de tweede helft probeerde Soest de gelijkmaker te forceren. Maar de echte drive ontbrak deze dag. Soest kon geen vuist maken tegen het stug verdedigende Bloemendaal dat bovendien een sterkte spits had die de bal aardig vast kon houden. Het inbrengen van Samir Sassi en Gerdo Kuenen zorgde voor nog wat druk op de goal van Bloemendaal, maar echt spannend werd het eigenlijk nooit voor de tegenstander die de driepunter met gejuich begroette. 

SO Soest heeft door de nederlaag de plaatsing voor de veilige plek 9 niet meer in eigen hand. Volgende week maandag (Tweede Pinksterdag) wacht in Amsterdam de kersverse kampioen ZSGO/WMS en dan volgt die week daarna de slotwedstrijd tegen Hooglanderveen. Met twee punten achterstand op concurrent DSOV is het hopen op een misstap van de ploeg uit Vijfhuizen en hopelijk een stuntje volgende week tegen de kampioen. Reëler is dat het moet gaan gebeuren op 26 mei op de Dag van de Club tegen Hooglanderveen. De allerlaatste competitiewedstrijd op de zondag wordt waarschijnlijk een heel belangrijke.

Bas Dreef was uiteraard niet tevreden: ,,We hebben te weinig gebracht om Bloemendaal pijn te doen. Zelfs tegen tien man hebben we nauwelijks kansen gecreëerd. We hebben alle scenarios en troeven ingezet, maar Bloemendaal bleef eenvoudig op de been. Conclusie is dus dat we niet goed en creatief genoeg waren om openingen te vinden tegen hun hechte organisatie. Dit is een behoorlijke domper inclusief het uitvallen van Justin. We hebben rechtstreekse handhaving niet meer in eigen hand, maar zolang we een kans hebben gaan we er voor!"

Opstelling SO Soest: Justin Bohus (39. Hein Janmaat); Nico Safarov (67. Samir Sassi), Michael Pashley, Stef Herder (46. Bas Epskamp); Luc Hooft, Sander Kijzer, Thijn Horvers (67. Gerdo Kuenen), Dennis Disla Rodriguez; Jim van den Berg, Ilias Bezzahi, Bryan Saas (82. Niels Kuus)


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Start Avondvierdaagse bij SO Soest Maandag 27 mei tot en met woensdag 29 mei 
Breedte Jeugdtoernooi Zaterdag 1 juni
Veleka Logistics International Talent Tournament Weekend 8 en 9 juni
Bram Bartels Toernooi Zaterdag 15 juni
Feestje Klup van 100 Zondag 30 juni
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Birkt Benzinestation [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Yourlease [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Votrans [kopie]
Optimum [kopie]
Reijerse [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Dijkstra [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Smorenburg [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Actiforce [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Brouwer [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Hoogt [kopie]
Boedelz [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
BIN System [kopie]
MidCoat [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Wonnink [kopie]
KOK [kopie]
Reto internetburo [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
WeFulfil [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Bres [kopie]
Dam [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
De Jong [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Hengel [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Kostencheck [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Bikedeals [kopie]
Overhees [kopie]
Heineken [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
ING [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88