SO Soest
SO Soest
Gezellig Bram Bartels Toernooi

Gezellig Bram Bartels Toernooi

O16-1 blinkt uit in België

O16-1 blinkt uit in België 

O23-1 kampioen!!

O23-1 kampioen!!

Succesvol Veleka ITT

Succesvol Veleka ITT

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Informatie nodig over een familierechtelijke kwestie? Welkom bij Bres Advocaten in Soest!

Woensdag 15 mei 2024

Locatie
Vandaag zijn wij op bezoek bij Bres Advocaten in het mooie monumentale pand aan de Burgemeester Grothestraat 74. We gaan in gesprek met de goedlachse Isabelle van Schip, alweer acht jaar werkzaam als familierechtadvocaat bij het kantoor. Onder het genot van een goed kopje koffie komen we er al snel achter dat Isabelle zeer gedreven is in haar dagelijkse werk en cliënten probeert bij te staan tijdens een moeilijke periode in hun leven.

Familierecht
Isabelle: “Het familierecht kent vele aspecten, zoals een echtscheiding na een huwelijk, ontbinding van een geregistreerd partnerschap, beëindiging van de relatie van samenlevers, alimentatie, gezag, omgang, de verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap (waaronder de woning, een bedrijf en inboedel) of de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden. Cliënten zijn vaak emotioneel en niet altijd even goed in staat om de te maken afspraken voor de toekomst te overzien. Mijn taak is om de cliënten goed te informeren en te begeleiden bij het maken van deze afspraken. In de meeste gevallen komen we er wel uit, maar soms moet er ook een rechter aan te pas komen.”

Samenlevers in het wild
“Het recht staat nooit stil. Op dit moment zijn 'samenlevers in het wild' een hot item binnen het familierecht. Jonge mensen gaan verplichtingen aan zonder altijd de consequenties te overzien. Daarom luidt mijn advies: als je gaat samenwonen, laat dan door een notaris een samenlevingscontract opstellen. Voor gehuwden of geregistreerde partners gelden wettelijke regels in het Burgerlijk Wetboek, maar niet voor samenlevers. Als zo'n relatie eindigt, kan dit grote nadelige gevolgen hebben voor beide partijen. De Hoge Raad heeft beslist dat de wettelijke regels voor gehuwden niet gelden voor samenlevers, maar dat er moet worden teruggevallen op het Algemene Vermogensrecht. Een andere belangrijke ontwikkeling voor samenlevers is dat vóór 1 januari 2023 de vader het kind bij de gemeente moest erkennen en samen met de moeder het gezag moest aanvragen bij de rechtbank. De nieuwe wet zorgt ervoor dat als de vader zijn kind erkent, hij automatisch gezag krijgt samen met de moeder.”

Vier Pijlers
Isabelle: “Naast mijn specialisme 'het familierecht' heeft Bres Advocaten de beschikking over zeer ervaren advocaten die gespecialiseerd zijn in ondernemingsrecht, arbeidsrecht en onroerend goed recht, en die u van dienst kunnen zijn.”

Werkwijze
“Wij proberen ons bij een eerste gesprek altijd direct in te leven in de situatie en een goede verstandhouding te bewerkstelligen, waardoor een vertrouwensrelatie ontstaat - iets wat voor advocaten altijd heel belangrijk is. We houden onze cliënten nauwgezet op de hoogte van de stand van zaken en bieden ook nazorg nadat een conflict is opgelost.”

Maatschappelijk betrokken
“Wij voelen ons allen betrokken bij dit levendige dorp en Bres Advocaten sponsort dan ook jaarlijks een aantal maatschappelijke, sportieve en culturele initiatieven in Soest en directe omgeving.”

Vragen? Het laagdrempelige kantoor is er zowel voor ondernemers als voor particulieren. Heeft u vragen over de genoemde specialismen? Neem dan vrijblijvend contact op: telefonisch: 035-6015907; e-mail: info@bresadvocaten.nl, of via de website: www.bresadvocaten.nl.

Tekst: Aat Visser

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

BIN System [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Yourlease [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Dijkstra [kopie]
Optimum [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Hengel [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
ING [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Stalenhoef [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Wonnink [kopie]
Brouwer [kopie]
Smorenburg [kopie]
Overhees [kopie]
Reijerse [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
De Jong [kopie]
Boedelz [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Dam [kopie]
Votrans [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Bikedeals [kopie]
WeFulfil [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
KOK [kopie]
Actiforce [kopie]
Bres [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Hoogt [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Kostencheck [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Heineken [kopie]
MidCoat [kopie]
Zwart Mul [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88