SO Soest
SO Soest
Gezellig Bram Bartels Toernooi

Gezellig Bram Bartels Toernooi

O16-1 blinkt uit in België

O16-1 blinkt uit in België 

O23-1 kampioen!!

O23-1 kampioen!!

Succesvol Veleka ITT

Succesvol Veleka ITT

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest-meiden op avontuur bij de KNVB

Dinsdag 28 mei 2024

Begin maart ontvingen Jada (JO11-2), Rosalie en Zoë (allebei JO11-3) een mail van de KNVB: 

“Beste speelster, hierbij nodigen wij je uit voor de selectieactiviteit met de meiden onder 11 jaar.” 

Supertrots gingen de meiden op 29 maart naar Eemnes om deel te nemen aan de activiteit. Ze hadden geen idee wat ze precies moesten verwachten, maar ze hadden er wel veel zin in.  

Eerst netjes aanmelden, iedereen kreeg een roze en een geel hesje met een nummer en daarna was het wachten op wat komen ging. 

Al snel werden de meiden (ruim 50 in totaal) meegenomen naar buiten voor een warming up en de ouders kregen in de kantine een presentatie over het JPN (Jeugd Plan Nederland). Van ruim honderd meiden moet uiteindelijk een selectie gemaakt worden van ongeveer 20 speelsters, dat is nogal wat. 

Na de presentatie gingen de ouders ook naar buiten om de training te bekijken. Er waren kleinere groepjes gemaakt en elk groepje had een eigen KNVB trainer/coach die de meiden op hun gemak stelde, maar ze ook probeerde uit te dagen en uiteraard gaven ze ook de nodige tips en complimenten. Na ruim anderhalf uur kwamen de 3 blauwe leeuwinnen moe maar voldaan van het veld. Nu was het afwachten, binnen 2 weken zouden ze horen of ze nog een keer mochten komen. 

Al na een week kwam de mail binnen, was dit een goed of een slecht teken…? Hoe cool, alle drie de meiden mochten nog een keer komen en wel al een week later, op vrijdag 12 april. Dit keer werd er getraind bij sc Woerden. Nu ligt Woerden net als Soest in de buurt van Utrecht, maar dat je daar op Goede vrijdag toch ruim de tijd voor uit moet trekken bleek later. Ruim een uur waren ze onderweg, maar ook dit keer vol goede moed en ze hadden er weer super veel zin in. Rosalie mocht al iets eerder naar buiten, met de andere keepsters kreeg zij een extra warming up. Tegen 18u ging de rest van de meiden ook naar buiten en na de warming up waren er weer verschillende oefenvormen, zoals 1-tegen-1, 2-tegen-2, omschakelen, verdedigen etc. Ook dit keer weer ruim anderhalf uur op het veld, maar weer 3 lachende gezichten na afloop. Het was vooral weer heel leuk, ook met alle (bijna 70) andere meisjes. En nu werd het weer afwachten. 

En precies een week later was daar weer een mail en yes! Weer alle 3 door. Ook dit keer was het een week later alweer zo ver, vrijdag 26 april, weer in Woerden. Dit keer waren er nog ruim 50 meiden uitgenodigd. 

Er was door de KNVB gekozen voor een extra half uur keeperstraining, zodat ze nog meer konden zien van deze topkeepers, dus dat betekende dat Rosalie al een half uur eerder daar moest zijn. Jada en Zoë begonnen weer tegen 18u met hun training, eerst een gezamenlijke warming up en wat oefeningen als voorbereiding op de partijtjes. Daarna een aantal onderlinge partijtjes en dit keer liep de training ‘iets’ uit. Na 20u kwamen de dames weer van het veld, wederom alle drie helemaal blij. 

Voor de training was gezegd dat de volgende mail er dit keer uiterlijk op 8 mei zou zijn. 

Maar op 1 mei, tijdens voetbalkamp was daar al een mail, met weer 3x SO Soest op de deelnemerslijst! Na een hoop zoeken tijdens het mix toernooi was het gelukt om de meiden alle drie tegelijk te vertellen dat ze ook waren uitgenodigd voor de 4e en afsluitende activiteit. Het berichtje moest duidelijk even landen, er was wat verbazing maar uiteraard waren ze super blij en trots! 

Op naar de laatste activiteit! Weer in Woerden, met in totaal nog 40 meiden, spannend! 

Tijdens de vorige activiteit was al verteld dat het een onderling toernooitje zou worden waar ook meiden vanuit een andere regio aan mee deden. Maar voordat ze het veld op gingen was er eerste een presentatie en hier kwam Suze Wassink vertellen over haar traject bij JPN-meiden. Suze is ook gestart bij de MO11 (Jeugdplan KNVB) en speelt inmiddels bij de MO15 van Oranje, ze heeft net vorige week haar eerste interland gespeeld. Supercool natuurlijk en alle meiden zaten dan ook aandachtig naar haar verhaal te luisteren. 

Daarna vertelde Maria van Kortenhof (trainer/coach MO15 en medewerker talentontwikkeling KNVB) nog het een en ander over volgend seizoen. 

En toen was het de hoogste tijd om naar buiten te gaan, om lekker te gaan voetballen. Ieder team speelde 4 wedstrijdjes en de veldspelers kregen regelmatig een andere positie toegewezen. Ondanks de regen hebben en de meiden weer lekker getraind. 

Tijdens de presentatie werd gezegd dat er in september weer een mail zou komen met daarin het bericht of de meiden wel of niet zijn uitgenodigd voor de eerste 2 selectieactiviteiten in het nieuwe seizoen. 

Tot ieders verrassing kwam er na een week al een mail van de KNVB. Helaas kreeg Jada een mail waarin stond dat zij in september niet wordt uitgenodigd, super jammer! 

Rosalie en Zoë kregen een mail waarin stond dat zij (waarschijnlijk in oktober) wel een uitnodiging zullen ontvangen voor deze 2 activiteiten, voor Rosalie is dat bij de keepers MO12 en voor Zoë bij de speelsters MO13 (Zoë is geboren in 2012). 

Het is natuurlijk super jammer voor Jada, dat haar avontuur bij de KNVB voor nu stopt en voor Rosalie en Zoë wordt het spannend na de zomer! 

Maar deze meiden kunnen ontzettend trots zijn op zichzelf, want als je alle 4 de selectieactiviteiten mag deelnemen en van de ruim 100 speelsters over blijft tot en met de laatste activiteit is dat gewoon superknap! 

Kijk hieronder voor de bewegende beelden:

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Bas Bakker Toernooi Zaterdag 22 juni
Feestje Klup van 100 Zondag 30 juni
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Krijkamp Den Oude [kopie]
Catering Centraal [kopie]
BIN System [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Boedelz [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Kostencheck [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Optimum [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Dijkstra [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Bikedeals [kopie]
Smorenburg [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Votrans [kopie]
Overhees [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Dam [kopie]
Wonnink [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Bres [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Heineken [kopie]
ING [kopie]
WeFulfil [kopie]
Hoogt [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Hengel [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
KOK [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Reijerse [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Brouwer [kopie]
Yourlease [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Actiforce [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
De Jong [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
MidCoat [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88