SO Soest
SO Soest
Gezellig Bram Bartels Toernooi

Gezellig Bram Bartels Toernooi

O16-1 blinkt uit in België

O16-1 blinkt uit in België 

O23-1 kampioen!!

O23-1 kampioen!!

Succesvol Veleka ITT

Succesvol Veleka ITT

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Bram Bartels Toernooi nummer 14: Superheldendag op 15 juni

Woensdag 05 juni 2024

Op zaterdag 15 juni organiseert Stichting La Dolce Vita op het terrein van SO Soest het jaarlijkse Bram Bartels Toernooi, een bijzonder voetbaltoernooi voor mensen met een beperking. Het evenement, vernoemd naar de in 2008 overleden Bram Bartels, heeft als doel deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen. ,,Mijn vader overleed op slechts 52-jarige leeftijd," vertelt Stef Bartels, zoon van de naamgever van het toernooi. ,,Hij zette zich in om voetbal bij SO Soest mogelijk te maken voor mensen met een beperking. Mijn broer Bram jr. was toen een van de spelers. Ter nagedachtenis aan onze vader hebben we dit toernooi opgezet."

'Elk detail moet perfect zijn'
Stef organiseert het toernooi samen met zus Lotte Bartels, Sam de Zoete, Emma Ros, Cees Meijer en Andries Steerenberg. De organisatoren zijn in de meeste gevallen kinderen en hun vrienden van de initiatiefnemers die het eerste toernooi in 2009 organiseerden. Sam lde Zoete egt uit: ,,Het is niet zomaar een toernooi. Elk detail van dit evenement moet perfect zijn. Dit jaar ontvangen wij driehonderd voetballers, verdeeld over zestien seniorenteams en acht juniorenploegen. De opening wordt verzorgd door Wilfred Genee, terwijl topscheidsrechter Kevin Blom de finale fluit. Na afloop sluiten we de dag af met een barbecue en optredens van artiesten."

Het enthousiasme voor het Bram Bartels Toernooi blijkt uit de grote belangstelling van deelnemers en clubs. Stef: ,,Voor mensen met een beperking wordt doorgaans weinig georganiseerd. De deelnemers kijken reikhalzend uit naar dit evenement. Velen noemen het de leukste dag van het jaar en wij ervaren dat ook zo. Clubs komen vanuit Bloemendaal tot 't Harde en iedereen wil meedoen. We hebben zelfs een wachtlijst met clubs die volgend jaar willen meedoen."

Het toernooi eert ook andere iconen die in het verleden betrokken waren. Sam: "Wij hebben de Martin van Leeuwen- en de Paul Smit-bokaal voor de sportiefste ploegen in de categorieën jeugd en senior. De prijzen zijn vernoemd naar twee mannen die helaas niet meer onder ons zijn, maar die veel hebben betekend voor het toernooi. Paul kon altijd alles regelen en daar profiteren wij nu nog van."

Superhelden
Het thema van het Bram Bartels Toernooi dit jaar is 'Superhelden'. ,,Iedere deelnemer is voor ons een superheld," zegt Stef. ,,Het evenement start om 9:30 met de opening door Wilfred Genee en Gert Kruys. Het defilé wordt muzikaal begeleid door saxofonist Nicolai van Breukelen. Een uur later beginnen de wedstrijden. Plezier staat voorop, de deelnemers krijgen een sportieve uitlaatklep met voetbal, muziek van de Nederlandse zanger Justin de Wildt, feest en een barbecue. Zij halen daar zoveel plezier uit. Als ik al die mensen zo zie genieten, word ik daar heel gelukkig van. Het is precies zoals mijn vader dat gewild zou hebben." 

Beroemdste nummer 14 ooit
De Cruyff Foundation, hoofdsponsor van dit jaar, geeft extra betekenis aan de veertiende editie van het toernooi. Sam: ,,Johan Cruijff was natuurlijk ook een superheld en het is symbolisch perfect dat bij de 14e editie van dit toernooi de foundation van de beroemdste nummer 14 aller tijden een prominente rol heeft. Stef besluit: ,,Voor ons draait het om plezier en samen zijn. Het Bram Bartels Toernooi is een dag waar iedereen naar uitkijkt en waar iedereen als een superheld wordt behandeld."

Bij de foto:
Stef (links) en Sam met het speciale Superheldenshirt dat voor het 14e Bram Bartels Toernooi is ontworpen. 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Bas Bakker Toernooi Zaterdag 22 juni
Feestje Klup van 100 Zondag 30 juni
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Beijer Gebr [kopie]
Optimum [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Dam [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Kostencheck [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Yourlease [kopie]
Smorenburg [kopie]
BIN System [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Mega Tegels [kopie]
WeFulfil [kopie]
Votrans [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Reijerse [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Hengel [kopie]
MidCoat [kopie]
Wonnink [kopie]
Dijkstra [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Brouwer [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
ING [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Bikedeals [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Bres [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Hoogt [kopie]
Actiforce [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Postcodestroom [kopie]
De Jong [kopie]
Overhees [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
KOK [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Boedelz [kopie]
Heineken [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88