SO Soest
SO Soest
Gezellig Bram Bartels Toernooi

Gezellig Bram Bartels Toernooi

O16-1 blinkt uit in België

O16-1 blinkt uit in België 

O23-1 kampioen!!

O23-1 kampioen!!

Succesvol Veleka ITT

Succesvol Veleka ITT

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest na 15 jaar terug naar derde klasse

Zondag 09 juni 2024

De druiven waren zuur op een mooie clubdag. In het decor van het Veleka Internationaal Toernooi werd de eerste nacompetitiewedstrijd van SO Soest gespeeld. Tegenstander was Hooglanderveen dat voor de tweede keer in het 'toetje' moest opdraven. Vorige week hadden de Veners al met het kleinst mogelijk verschil van ZAP gewonnen. 

Hooglanderveen was in (voor hun) positief opzicht geen schim van de ploeg die zich twee weken geleden gedwee naar de slachtbank liet leiden in hetzelfde affiche. Soest won toen afgetekend met 4-0 tegen een ploeg die, achteraf bezien, de kaarten op die zondag tegen de borst had gehouden. Want dat Hooglanderveen veel beter kon, dat wisten de Soesters wel. Maar dat de thuisploeg vooral in de tweede helft en in de verlenging afgetroefd zou worden tegen een team dat duidelijk de wil toonde om de wedstrijd te winnen, dat hadden de 'geleerden' vooraf toch niet verwacht. 

Hooglanderveen won daarom verdiend van SO Soest. De hakbijl viel in de 13de minuut van de verlenging en vanaf dat moment, maar misschien ook daarvoor al, speelde Soest een verloren wedstrijd. 

Het begon allemaal zo goed. Na dik een kwartier kwam Soest op voorsprong. Nico Safarov schoot de bal in bij een onoverzichtelijke scrimmage en uiteindelijk gaf Stef Herder het laatste tikje. Beide ploegen grossierden hierna in onnauwkeurigheid. De kansen voor de teams waren nauwelijks op de vingers van één hand te tellen. Het is dat de 750 toeschouwers over het algemeen niet neutraal waren en de spanning dus veel vergoedde, want de echte voetballiefhebber kon beter naar een van de aanpalende velden gaan om daar de talenten van gerenommeerde clubs aan het werk te zien. 

In de tweede helft werd duidelijk dat Hooglanderveen de gelijkmaker wilde forceren. De ploeg was vooral gevaarlijk bij corners, waarbij Soest-doelman Hein Janmaat werd 'ingebouwd' door de blauw-gelen uit Vathorst. Hooglanderveen bouwde een veldoverwicht op en de gelijkmaker hing gedurende de tweede helft in de lucht. Maar naarmate de wedstrijd vorderde leek het Soest te lukken om met de minieme voorsprong het einde te halen. Helaas, een goed geplaatste kopbal ging in de uiterste hoek. Verlengen!

In die twee keer één kwartier waren de krachten bij Soest weggeëbd. Het was kijken naar een ongeluk in slow motion. Het was niet de vraag of de goal van Hooglanderveen zou vallen, maar wanneer. Het doek viel na 103 minuten voetballen. Weer een scherpe corner en dit keer werd er hard raakgekopt. 

Met het inbrengen van Olav Kuus en Gerdo Kuenen probeerde trainer Bas Dreef er nog een penaltyserie eruit te slepen, maar Soest kwam niet in de buurt van doelman Stijn Tomassen die zich vandaag niet eens echt hoefde te onderscheiden. 

SO Soest degradeert dus naar de derde klasse na een seizoen dat gekenmerkt werd door veel blessures en pech. Maar laat dat zeker geen excuus zijn voor de afdaling. Om een cliché te gebruiken: de ranglijst liegt nooit. Komend seizoen start ons vlaggenschip dus in de derde klasse van de zaterdagcompetitie. Dus staat er komend seizoen tot twee keer een pikante derby met Hees op het programma en zijn er nog meer regionale ontmoetingen te noteren. De uitspraak van een beroemd voetbalwijsgeer komt opnieuw uit: 'Elk nadeel hep een voordeel'. 

Bas Dreef was uiteraard teleurgesteld: ,,Dit is heel zuur. Het was een dun draadje dit jaar en dat is helaas geknapt in de nacompetitie. We hebben vandaag te weinig gevoetbald en lef getoond. Te weinig spelers hebben hun niveau gehaald en we hebben niet laten zien waar onze kracht ligt. Pijnlijk, maar realistisch, is om te constateren dat we over het hele seizoen niet goed genoeg zijn geweest."

De derde klasse! Dat is geen onbekend niveau voor onze club. SO Soest had van 1981 tot 1994 een 'abonnement' op de derde klasse, daarbij moet wel aangetekend worden dat dit in die jaren het vierde niveau was van het amateurvoetbal. Daarna kwamen de succesjaren met twee opeenvolgende kampioenschappen in 1998 en 1999 die uiteindelijk tot promotie naar de hoofdklasse leidde. In 2002 en 2003 degradeerde Soest van de hoofdklasse naar de tweede klasse. In 2004 volgde via de nacompetitie promotie naar de eerste klasse, dat een seizoen daarna weer teniet werd gedaan door degradatie (ook via nacompetitie!). In 2009 volgde een afdaling naar de derde klasse en in 2010 promoveerden de blauw-witten opnieuw naar de tweede klasse. In 2014 volgde met een kampioenschap promotie naar de eerste klasse. In 2017 degradeerde onze club naar de tweede klasse en door de versterkte degradatie hing vorig jaar al een aftocht naar de derde klasse in de lucht. Dat is nu uiteindelijk uitgekomen. Hopelijk na de zomer met een schone lei en frisse zin starten in de zaterdag derde klasse. De uitdaging ligt er!

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Nico Safarov, Stef Herder (105. Gerdo Kuenen), Michael Pashley, Bas Epskamp (62. Julian van Dorresteijn), Thijn Horvers (75. Thomas Koppers/105. Olav Kuus), Dennis Disla Rodriguez (115. Rik Hooft), Luc Hooft, Jim van den Berg (62. Samir Sassi), Ilias Bezzahi, Bryan Saas

17. 1-0 Stef Herder
85. 1-1
103. 1-2


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Bas Bakker Toernooi Zaterdag 22 juni
Feestje Klup van 100 Zondag 30 juni
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Van Hengstum [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Overhees [kopie]
Smorenburg [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Zwart Mul [kopie]
WeFulfil [kopie]
Bikedeals [kopie]
Reijerse [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Hoogt [kopie]
MidCoat [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Dam [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
ING [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
BIN System [kopie]
Heineken [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Brouwer [kopie]
Hengel [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Yourlease [kopie]
Optimum [kopie]
Actiforce [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Votrans [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Wonnink [kopie]
De Jong [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Dijkstra [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
KOK [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Bres [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Boedelz [kopie]
Kostencheck [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Beijer Gebr [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88