Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest JO10-3 - VVZA JO10-2

Zaterdag 10 februari 2018

Vandaag de eerste wedstrijd na een lange winterstop, moesten onze jongens tegen VVZA, en die ploeg kenden we nog uit de voorjaarscompetitie waar we toen gelijk tegen speelden, maar eigenlijk gewonnen hadden, omdat een doelpunt van ons niet gezien werd.

Dus we hadden nog een appeltje te schillen met deze tegenstander.

We begonnen de wedstrijd goed en er werd gelijk vanaf minuut 1 geconcentreerd gespeeld. Al snel kregen we een paar goede kansen, en na al een minuut of zeven lag de bal in het doel van de tegenstander door een hard schot van Jan.

Na dit doelpunt bleven we ook goed in positie staan en er werd leuk overgespeeld en een aantal goede aanvallen werden aan het publiek voorgeschoteld. Na een minuut of 12 kregen wij een vrije trap op een meter of 15 van het doel van VVZA. Wij dachten dat Samuel de bal hard op doel zou schieten, maar in plaats daarvan toverde hij een geheel andere variant uit de hoed. Hij speelde de bal op Umeyir die links voor het doel vrij stond en Umeyir schoot de bal hard en hoog tegen de touwen 2-0.

Hierna zakten we iets in en uit een goede aanval van de tegenstander werd er tegen gescoord, de bal verdween hard en zuiver in de linkerhoek van het doel en was onhoudbaar voor onze goed keepende Milan.

Wij lieten ons door dit tegendoelpunt gelukkig niet uit het veld slaan en Dean kon dan ook vlak voor rust de 3-1 maken en dit was ook de ruststand.

In de tweede helft werd VVZA wat sterker en zij kregen een aantal goede kansen om een doelpunt te maken.

Gelukkig voor ons stond het vizier van hun schutters niet op scherp en verdwenen er een aantal ballen hoog over of ver naast het doel. En soms werd er ook met kunst- en vliegwerk verdedigd, waardoor de bal er bij ons niet inging.

Diep in de tweede helft kregen ook wij weer kansen en uit een van de vele mooie aanvallen kon Jan de 4-1 op het scorebord laten noteren, hij kreeg de bal panklaar voor zijn voeten door een mooie actie van Samuel en Milan en hij hoefde er alleen maar tegenaan te lopen.

Toen Dean dan ook nog een paar minuten voor tijd de 5-1 liet aantekenen was het duidelijk dat wij deze wedstrijd zouden winnen vandaag en 5-1 was dan ook de einduitslag van deze prima gespeelde wedstrijd.

Jongens mijn complimenten voor het vertoonde spel en als jullie elke wedstrijd zo goed jullie best doen, en elkaar voetballend blijven steunen,  gaan we er vast nog wel een paar winnen!