JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

SO Soest O17-1 laat dure punten liggen

Zondag 11 februari 2018

Na een mooie overwinning op Hoogland vorige week, stond vandaag de eerste uitwedstrijd voor de competitie na de winterstop op het programma. VVIJ was de tegenstander, waarvan SO Soest thuis met 1-0 won. Vooraf op papier is het al een lastige pot en dat werd het ook. Het elftal was op een naam compleet, Didier Aprahamian een van de smaakmakers moest namelijk met de O19-1 mee.

De eerste helft begon Soest met goed druk zetten, maar over het algemeen wel balbezit voor de tegenstander. Wanneer Soest de bal veroverde werd er weinig uitgehaald en was de aansluiting slecht. Later waren er weer mooie combinaties te zien, maar wel met weinig serieuze kansen. Na knullig uitverdedigen kwam VVIJ op een 1-0 voorsprong. Soest probeerde het weer op te pakken, maar niet veel later na een lange bal over de verdediging met uitkomende Hein, was de snelle spits slim af met een mooie lob over de keeper.

In de rust was er een enorme stilte in de kleedkamer en dat verklaarde een hoop over de eerste helft. De tweede helft was het plan om alles te geven en de 2-0 achterstand snel weg te vegen. De trainers veranderde de formatie van 4-4-2 naar 4-3-3 om zo aanvallend meer te kunnen bereiken. Soest begon gelijk goed fel, met direct een kans van de invallende Viktor net op de paal. Later viel Youp geblesseerd uit en werd het spel ook weer minder. VVIJ kwam snel op 3-0 en 4-0 door twee lullige goals. Het vertrouwen om er nog wat uit te halen was weg en de eindstand werd onnodig nog erger, 5-0.

Met de achtervolging op de koploper GVVV Heeft de O17-1 vandaag dure punten laten liggen. Na de wedstrijd kregen we nog een slecht bericht, Didier die mee moest doen met de O19-1, is tijdens de wedstrijd geblesseerd uitgevallen met verrekte enkelbanden. Kortom het was een dag vol met drama. Volgende week komt Spakenburg naar de Bostraat-Oost en zal de O17-1 weer moeten knokken voor de drie punten.

Opstelling: Hein Janmaat, Joep Janmaat, Luc Hooft, Stan van Asch, Huey de Jong, Valentijn Hop, Merijn Brons, Youp van Zonneveld, Niels Kuus, Lucas van Loon, Rogier Eggens.

Door: Stan van Asch

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur