SO Soest
SO Soest
Voetbalkamp 2023

Bekijk de foto's van het voetbalkamp

Foto's

Geslaagd vrijwilligersfeest

Geslaagd vrijwilligersfeest

Plezier in beeld

Plezier in beeld

Beleving/verslag JO8-Blauw eerste seizoenshelft

Beleving/verslag JO8-Blauw eerste seizoenshelft

Lees het verslag

Gastgezinnen gezocht

We zoeken nog 20 gastgezinnen voor het
International Talent Toernament op 10 en 11 juni.

Wie helpt?

SO Soest speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse!

SO Soest speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse!

Lees het verslag

SO Soest JO17-1 - Spakenburg JO17-1

Woensdag 21 februari 2018

Na het dure puntenverlies van afgelopen week had de O17-1 van SO Soest wat recht te zetten. En moesten we laten zien hoe we kunnen voetballen en dat wij die 2e plaats in de competitie verdienen. Het was een heerlijk voetbalweertje en de wil om te winnen was duidelijk aanwezig. Ook om de geblesseerden een dienst te bewijzen, moest er gewonnen worden. Soest ging de besprekingskamer in en er werd verteld door de coaches wat er anders moest dan vorige week om deze week wél de belangrijke drie punten binnen te slepen.

 

Soest ging de kleedkamers in, maar omdat Spakenburg ook blauwe shirts heeft, moest Soest in het rood spelen. Nadat het team was omgekleed, gingen ze het trainingsveld op voor de warming-up. Iedereen maakte zich warm en er werd nog eens duidelijk gemaakt dat Spakenburg een fysieke ploeg is, dus dat er als team gespeeld moest worden om Spakenburg voetballend te verslaan. Na de warming-up werd de pasjescontrole door de scheidsrechter gedaan en toen alles goed werd verklaard, konden we het veld op: de wedstrijd kon beginnen.

 

De wedstrijd begon moeizaam. De passes kwamen niet allemaal aan en de duels werden niet altijd gewonnen. Dit is niet hoe Soest de wedstrijd in wilde gaan, dus er moest wat veranderen. Veel kansen waren er nog niet. Na een tijdje werd het voetbal een beetje beter en er kwam een hele grote kans voor Huey, maar hij wist deze kans niet te verzilveren. In de 29ste minuut ging het fout… Hein wilde Rogier inspelen met de uittrap en zo voetballend opbouwen, omdat altijd eerst de voetballende oplossing gezocht moet worden en als dat niet gaat pas de lange bal gegeven moet worden. De bal kwam echter in de voeten van de spits terecht en die schoot de bal genadeloos binnen. De 0-1 achterstand moest een wake-up-call worden voor Soest. Wakker worden, fel blijven en de bal het werk laten doen was het devies. Viktor moest eruit vanwege een liesblessure en Lasse was zijn vervanger.

 

Er kan niet echt gezegd worden dat de wake-up-call gewerkt heeft, want 4 minuten later ging het weer mis. Door verkeerde coaching draaide Valentijn open op een gevaarlijke plek, waarna Spakenburg de bal wist te onderscheppen. De weg naar het goal was open en Spakenburg maakte hier optimaal gebruik van: de bal werd langs de kansloze doelman geschoten en het scorebord liet de pijnlijke 0-2 zien. Ook na de 0-2 werd het spel niet beter. Soest kwam zelfs nog goed weg, want Spakenburg kreeg nog een behoorlijke kans op de 0-3, maar Hein verkleinde zijn doel goed, waardoor de aanvaller van Spakenburg de bal rechts langs de verkeerde kant van de paal schoot.

 

De rust naderde en er moest nog kort alles op alles gezet worden om een aansluiting te zoeken voor de rust. Luc zette een mooie aanval op. Hij opende de bal op Rogier en uiteindelijk kwam de bal terug voor de keeper. Gelukkig liep Luc mee naar voren en hij stond op de goede plek om de bal hierna in het doel te schieten. 1-2 in de 40ste minuut door de centrale verdediger van Soest, die het team een beetje op sleeptouw begon te nemen. Dit mag ook een speciaal moment genoemd worden, want dit is weer voor het eerst in misschien wel 5 seizoenen dat Luc gescoord heeft. Op slag van rust wist Soest dus nog een aansluitingstreffer te vinden.

 

Dit moest doorgezet worden in de tweede helft, zo werd ook verteld door de coaches. De welbekende inzet, strijd, passie en beleving was niet zoals die hoort te zijn bij velen. Er moest meer beleving getoond worden en laten zien worden dat Soest ook echt wilde winnen. Verder moest er gewoon beter gevoetbald worden, want tot nu toe was het niveau nog niet zo best.

Er werd gefloten voor de tweede helft, maar veel meer spannends is hier ook niet meer gebeurd. Er zijn wat kleine aanvallen geweest beide kanten op, maar er heeft zich nauwelijks nog een grote kans voorgedaan. De kans op de 2-2 was er echter wel. De bal kwam voor het goal in de kluts, maar het lukte Soest niet om de bal in het doel te krijgen. Er werd meerdere keren geschoten, maar de bal werd telkens weggehaald en belandde helaas niet in het net. Na 80 minuten floot de scheidsrechter af. De 3 punten heeft SO Soest zelf uit handen gegeven en volgende week moet de O17-1 hard hun best gaan doen om weer in hun ritme te komen en de drie punten binnen te halen.

 

Opstelling SO Soest:  

Hein Janmaat, Joep Janmaat (Niels Kuus), Luc Hooft ©, Stan van Asch, Huey de Jong, Valentijn Hop, Merijn Brons, Rogier Eggens, Ivo Schenk, Viktor Koene (Lasse Wagenaar), Lucas van Loon (Thijmen Barendregt).

 

Scoreverloop:

29e minuut: 0-1

33ste minuut: 0-2

40ste minuut: 1-2 (Luc Hooft)

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Algemene Ledenvergadering (zaterdagvoetbal) Maandag 5 juni 20:00 uur
YourLease U12 Talent Tournament 10 en 11 juni  
Bram Bartels Toernooi Zaterdag 17 juni  
Bas Bakker Toernooi Zaterdag 24 juni voor senioren mannen en vrouwen  
Uitje Klup van 100 Zondag 25 juni  

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Heineken [kopie]
Votrans [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
De Jong [kopie]
MidCoat [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Hoogt [kopie]
Dijkstra [kopie]
Wonnink [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Reijerse [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Hengel [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Actiforce [kopie]
Brouwer [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Boedelz [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
BIN System [kopie]
Optimum [kopie]
Yourlease [kopie]
Reto internetburo [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Overhees [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
ING [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Dam [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Bres [kopie]
KOK [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Bikedeals [kopie]
Mega Tegels [kopie]
WeFulfil [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Smorenburg [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Kostencheck [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88