SO Soest
SO Soest
Gezellig Bram Bartels Toernooi

Gezellig Bram Bartels Toernooi

O16-1 blinkt uit in België

O16-1 blinkt uit in België 

O23-1 kampioen!!

O23-1 kampioen!!

Succesvol Veleka ITT

Succesvol Veleka ITT

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest 3 - Houten 3: Genieten

Maandag 26 februari 2018

Het schrijven van een verslag voor ' Soest3'  is vaak geen enkel probleem. Inspiratie zat en anders schrijf ik gewoon dat Jos Klapschaats een bal in de kruising geschoten heeft. De wedstrijd van 18 februari zorgde er voor dat het dagen heeft geduurd voordat de eerste letters op het digitale papier getikt werden. Want waar moet je beginnen als je met 9-0 hebt gewonnen van een op papier ( en in de praktijk doorgaans ook) lastige tegenstander? Natuurlijk met de voetbal clichés, want die werden veelvuldig en vakkundig door de kleedkamer en  over veldje 3 geroepen. Daarbij moet je denken aan ' de bal is rond', ' je moet schieten anders kan je niet scoren', 'zet hem op', ' met z'n allen', 'hoge ballen zijn mooie ballen ( oh nee, dat vond Jan Danvers altijd mooi) en natuurlijk het meest wazige van allemaal; ' je moet je eigen spel spelen'. Wat is in godsnaam ' je eigen spel spelen'? Soest3 heeft een uitgebalanceerde tactiek ontwikkeld in de loop der jaren door maximaal gebruik te maken van een ieders talenten met een minimale inspanning. Dat werkt uitstekend want met 9 punten uit 3 wedstrijden en 18 doelpunten gescoord na de winterstop wekt het derde de indruk dat er een gooi naar de titel gedaan wordt of anders wel een promotie via de nacompetitie. Allemaal prima, aan het einde van het seizoen zien we wel waar we staan. Een feestje einde jaar zou wel leuk zijn overigens maar dat terzijde. De ranglijst is een gegeven. Een getal waarbij het prettiger is als je bij de eerste drie staat dan bij de onderste drie ploegen. Soest 3 staat stevig in de top 5 en dat maakt dat er ruimte ontstaat voor andere zaken. Iets waar het allemaal mee begint zo pak 'm beet 25, 30 of voor sommigen ruim veertig jaar geleden. Plezier in het spelletje! De meeste spelers van Soest3 zijn begiftigd geweest met een tikkie meer talent dan de gemiddelde en hebben daardoor meer gewonnen dan verloren in hun amateurvoetballoopbaan. Het plezier kwam veelal voort uit het winnen van wedstrijden en de zoete smaak daarna in de kleedkamer. De spelers van Soest 3 lijken naast het zoet der overwinning ook het plezier in het spelletje te beseffen. Er is een speler van het derde die dit al lang wist; Genieten van het spelletje. Genieten van het rennen over een veld, in de kou, de regen en de zon. Genieten van de momenten waar de bal dat doet wat je wil. Genieten van een prachtige pass een heerlijke goal of een reddende tackle. Genieten van een team dat met zijn allen strijd voor de overwinning. Genieten dat je gezond en fit bent en daardoor de sport kan beoefenen die je zo lief hebt. Genieten van het zoet der overwinning en de teamgeist na een nederlaag. Genieten van het thuiskomen en je kan zeggen; heerlijke wedstrijd. Aan de tafel werd aangekondigd dat dit Hendry zijn laatste seizoen is. We gaan genieten van zijn genieten.

 Natuurlijk ga ik ook wat roepen over de wedstrijd van afgelopen zondag. Want wat was het genieten. De ploeg was scherp als een mes en gretig om Houten te bestrijden. Aangesterkt met Ingvar en Inter Milan werd de aanval gezocht. Gerdo opende de score en dat was het startsein om het gaspedaal vol in te drukken. Voor rust werd er ook nog gescoord door Geurt Roos, nogmaals Gerdo ( het kan ook Hans zijn, scoreverloop staat na een week dozen verkopen niet meer scherp op het netvlies) en zeker te benoemen Mike. Niet met zijn enkel maar met een vlammend schot richting kruising. Mooie goal en een logische ruststand. Tijdens een bakkie laffe ouwewijvenslobberthee werden er nog een paar nietszeggende clichés tegenaan gegooid als ' de wedstrijd duurt 90 minuten', ' we zijn er nog niet' , ' scherp beginnen' en ander geleuter. Gelukkig is er altijd iemand die zegt; ' veel plezier mannen'.

 

De tweede helft kwam Tim- alles RUSTÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂGGGG-Slingerland er in en natuurlijk Butz. Butz wist te scoren maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd. Dat lukte Tim wel. Als een danser in de dansschool quickstepte hij door de defensie van Houten en bekroonde zijn dans met een prima doelpunt. Laten we vooral niet vergeten te noemen dat Ingvar 17 assists heeft gegeven waarvan er 7 werden goedgekeurd door de scheidsrechter. Gerdo wist er ook nog twee te scoren en bracht zijn doelpuntentotaal op 4 wat hem vrolijk laat mee doen om prolongatie van zijn topscorerbokaal. Er ontbreken nog twee doelpunten en die komen op naam van HansieHansieHansiekansie. Of hij ze in de eerste of tweede helft scoorde staat zoals eerder genoemd niet meer helder op het netvlies, dat hij ze scoorde met een opvallende manier van juichen wel. Oud Hollands, klassiek juichen met twee armen omhoog en een subtiel hupje waren zijn plezierige uiting van doelpuntvreugde. Heerlijke wedstrijd en vol energie werd er gejaagd op de tiende treffer. Zelfs ondergetekende kreeg daar enkele kansen toe maar met plezier en glimlach zag een ieder dat dit niet gebeurde. Het bleef bij 9-0 en dat zorgde voor een topstemming in de kleedkamer. Mooie prestatie mannen! Laat ik vooral niet onbenoemd laten dat de man of the match niet een van de doelpuntenmakers is maar dat unaniem besloten is dat dit Pieter was. Met een prachtige ' nul' is dit meer dan terecht.

De komende twee zondagen zijn we vrij. Waar we voorheen bikkelhard gingen trainen op zondag om fit te blijven zal een ieder nu verstandig op de bank gaan zitten om fit te blijven. Sguh is de tegenstander op 11 maart en dat zal een stevige wedstrijd worden. Kortom; genoeg bloemkool eten komende twee weken dan komt ook dat wel weer goed. Voor nu; genieten.

 

Sander

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Verdonk Trappen [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Bikedeals [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Dijkstra [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Overhees [kopie]
KOK [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Van Hengstum [kopie]
De Jong [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Bres [kopie]
Wonnink [kopie]
MidCoat [kopie]
Actiforce [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Optimum [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Kostencheck [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
ING [kopie]
Hengel [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Boedelz [kopie]
Votrans [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Hoogt [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Smorenburg [kopie]
Yourlease [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
BIN System [kopie]
Reijerse [kopie]
Brouwer [kopie]
WeFulfil [kopie]
Dam [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Heineken [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Reto internetburo [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88