Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest vrouwen lijden gevoelige thuisnederlaag

Dinsdag 06 maart 2018

Op eigen veld hebben de Soester vrouwen het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt door een 3-1 voorsprong te laten gaan in een 3-6 nederlaag tegen VV 't Goy.

In de beginfase van de wedstrijd domineerde SO Soest het spel door gelijk op de aanval te spelen. Dit had resultaat want na een mooie pass van Bowy Roest op Daniek Ramselaar wist zij de bal van de zijkant in de lange hoek te schieten en stonden de vrouwen al vroeg op een 1-0 voorsprong.

Direct na de aftrap wist 't Goy deze voorsprong weer gelijk te trekken en kon uit een afvallende bal de 1-1 maken en zo waren er in korte tijd al twee doelpunten gevallen.

SO Soest liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar een doelpunt dit werd gedaan door verschillende kansen waaronder een sterke kopbal van Annabel pronk die net gekeerd kon worden door de keepster.

De druk werd grote aan de Soester kant en er hing een doelpunt in de lucht. Dit gebeurde ook nadat opnieuw Daniek Ramselaar alleen op de keepster kwam en voor een leeg doel de bal binnen kon schieten. 2-1

Met deze stand begonnen de Soester vrouwen wat zekerder te spelen en werd er via de zijkanten gevaarlijke ballen voor gebracht. De tegenstander had moeite de bal over de eigen helft te krijgen en nadat Annabel Pronk met een strakke pass Daniek Ramselaar wist te bereiken was het 3-1.

Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en ging het spel de andere kant op. SO Soest leek de kracht kwijt te zijn die het in de beginfase zo uitstraalde en dit leverde aanvallen op voor 't Goy.

Na een handsbal in de verdediging van Soest ging de bal op de penaltiestip en werd goed binnen geschoten. 3-2

Achterin bij SO Soest werd hard gewerkt mede door Bibi van der Laar door de ballen naar voren te brengen maar steeds opnieuw werden ze onderschept door het sterk spelende 't Goy.

Vlak voor rust had Lynn van Kordelaar de kans om 1op1 met de keepster de stand veder uit te breiden maar diezelfde keepster lag in de weg en voorkwam zo een doelpunt voor de Soester vrouwen.

Wat bij SO Soest niet wilde lukken, lukte bij  't Goy wel en nog voor rust maakten de gasten de 3-3 en 3-4 en was het een zure ruststand.

Na de rust ging SO Soest opzoek naar de gelijkmaker, maar dit werd voorkomen door de verdediging van 't Goy en de keepster die de ballen steeds wist te onderscheppen.

Het zat er niet in deze wedstrijd voor de formatie van Loes Camper en Tim Ramselaar.

De Soester vrouwen kregen nog twee tegendoelpunten te verwerken wat de stand op 3-6 maakte.

Zondag opnieuw een thuiswedstrijd, de regioderby tegen VV Hooglanderveen.

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur