SO Soest O13-1 oefent tegen FC Utrecht O12

Vrijdag 09 maart 2018

Afgelopen maandag heeft SO Soest O13-1 een oefenwedstrijd gespeeld op het jeugdcomplex van FC Utrecht. Voor sommige jongens een vrij spannende ervaring. Dat was voor de wedstrijd ook goed af te lezen van de gezichten van sommige jongens.

Voorafgaande aan de wedstrijd was er door de staf van het elftal uitgelegd om in te gaan zakken. Dit voor het eerst dit seizoen. Utrecht de ruimte geven om achterin rond te spelen. Wanneer de bal op onze eigen helft kwam moesten de jongens kort zitten en vooral proberen niet in de schijnbewegingen te trappen van de behendige spelers. Want dat waren de spelertjes van FC Utrecht. Snel, slim en vooral heel behendig. Onder andere Toine had het moeilijk. Hij kon er gelukkig zelf wel om lachen dat zijn directe tegenstander (volgens Sander en Pelle genaamd Wilian) ongelofelijk snel en goed was.

Niet alleen werd het strijdplan kort besproken. Er werd vooral benadrukt dat ze jongens moeten genieten van deze uitzonderlijke ervaring. Winnen of verliezen zou vandaag helemaal niet uitmaken. Vooral de ervaring om tegen een profclub te spelen was al voldoende voor vandaag.

Het bleek in de wedstrijd veel beter te gaan dan verwacht. De staf, maar ongetwijfeld ook de ouders, genoten vandaag van onze jongens. Verdedigend werd er ontzettend hard gewerkt. Dit allemaal om te voorkomen dat Utrecht zou scoren. Helaas kwam er zo’n vijf minuten voor rust toch een goal voor de thuisploeg. Een corner sloeg af naar de 16-meter waar een speler de bal hard en vooral hoog over Pim heen schoot. Aan deze goal kon niemand echt wat doen.

In zowel de eerste als tweede helft kwam Soest er af en toe aan te pas. De snelheid van onze aanvallers werd constant getest. Dit leidde tot enkele kleine kansjes waar helaas niks mee werd gedaan.

In de tweede helft scoorde Utrecht nog een keer. In een soort scrimmage voor de goal van Pim ging de bal er ongelukkig in. Verder gaf Soest erg weinig weg. En dat is een compliment waard. Er werd in de hele wedstrijd geprobeerd te voetballen. Niet zomaar alle ballen naar voren schieten, maar zelf laten zien wat we kunnen. Daarvoor krijgen onze veertien jongens een ongelofelijk compliment!