Woensdag 09 juli 2025
Tussen de bedrijvigheid aan het Weteringpad 22 is het de hele dag een komen en gaan van koelwagens en bezorgbusjes. Hier bevindt zich de thuisbasis van Proef Catering, het bedrijf van ondernemer Frank van de Grift. Vanuit deze locatie – een voormalige motorwinkel – runt hij een moderne productiekeuken waar dagelijks honderden lunches en diners worden bereid. ,,Dit is echt het kloppend hart van onze catering,” zegt Frank. ,,Hier wordt gepland, gekookt, ingepakt en uitgeleverd. Alles onder één dak.”
Vaste relaties, maatwerkoplossingen
Proef Catering heeft een breed scala aan opdrachtgevers: van zakelijke klanten tot particuliere evenementen. ,,We werken veel met vaste relaties,” vertelt Frank. ,,Bedrijven, trainingslocaties, overheden… Op een drukke dag leveren we lunch aan zo’n 400 tot 500 mensen. Dat varieert van een eenvoudige lunchtas tot uitgebreide buffetten.”
Een voorbeeld van een van de grotere opdrachtgevers is een groot softwarebedrijf uit ‘t Gooi, waar Proef bijna dagelijks verse lunches bezorgt voor grote groepen die een opleiding of training volgen. ,,Zij hebben een eigen bedrijfsrestaurant voor het personeel, maar kiezen bewust voor uitbesteden voor de lunch van hun opleidingsgasten. De bezetting is elke dag anders, en dan is onze flexibiliteit ideaal. We leveren op maat, van soep tot salades en warme maaltijden.”
Totaalcatering op locatie
Naast bedrijfslunches verzorgt Proef ook de complete catering voor evenementen, zoals het vaste foodpartnerschap bij een grote outdoorlocatie in Lage Vuursche. ,,Daar doen we alles: bijvoorbeeld barbecues tot 850 personen.”
Wat Proef onderscheidt, is het vermogen om mee te denken en maatwerk te leveren. ,,We hebben een assortimentencatalogus van meer dan dertig pagina’s, maar uiteindelijk draait het om luisteren. Klanten komen met een idee – bijvoorbeeld een Aziatisch buffet of een borrel met lokale producten – en wij zorgen dat het klopt. Geen standaardoplossing, maar iets dat past bij de sfeer en het moment.” De locatie aan het Weteringpad is daarbij een belangrijke troef. ,,We zitten hier strategisch. Vrij parkeren, korte looplijnen en je blokkeert niemand als je even wat inlaadt. Onze chauffeurs rijden soms wel tien ritten per dag, dus dat telt.”
Teamwork
In totaal werken er zo’n vijftig mensen bij Proef, waarvan de helft in de catering en de andere helft in het restaurant aan de Burg. Grothestraat en bij het Theehuis aan de Birkstraat. Tijdens drukke maanden, zoals juni, september en december, wordt het team aangevuld met extra krachten en zzp’ers. ,,Die flexibiliteit is onmisbaar, we hebben een team waarop we kunnen bouwen, met mensen die Proef een warm hart toedragen.”
Van boerderij tot bedrijvigheid
Frank begon ooit op jonge leeftijd met koken op de boerderij van zijn ouders. Inmiddels is hij bijna twintig jaar ondernemer, en runt hij samen met zijn team zowel de catering als restaurant Proef aan de Burg.Grothestraat en het Theehuis ‘Het Oude Paard’. ,,De dagelijkse leiding in het restaurant ligt nu bij mijn compagnon Jesse. Zelf richt ik me vooral op de catering – dat is dynamisch, afwisselend en je komt overal. Geen dag is hetzelfde. En dat is precies wat mij drijft.”
Meer weten of een offerte aanvragen?
Kijk op www.proef-soest.nl of bel 035 – 603 71 07
Tekst: Peter Beijer
Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?
Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 01 10
Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88