SO Soest
SO Soest
Nieuw trainingsschema

Nieuw trainingsschema per 12 oktober

Trainingsschema

 

Presteren met plezier

Presteren met plezier

Ook bij de recreanten op zaterdagmiddag

 

 

Winst bij DCG

Winst bij DCG

Lees meer

 

 

 

SO Soest wint eenvoudig van Veensche Boys

Zondag 10 september 2017

Ook de tweede bekerwedstrijd van SO Soest werd zonder al te veel krachtsinspanningen gewonnen. Althans, dat leek zo op de toeschouwers over te komen. Indachtig de woorden van Gerrit Plomp: "wij laten de tegenstander slecht spelen." SO Soest dicteerde het spel tegen de zaterdagtweedeklasser. Bart Kuijpers scoorde tweemaal voor rust en besliste daarmee voortijdig het duel. Met zes punten uit twee wedstrijden is SO Soest zeker van een plaats in de tweede ronde.

Tom Karst en Dylan Meijer ontbraken vanwege respectievelijk andere verplichtingen en een blessure op het wedstrijdformulier. Midas Dorrestein stond deze zaterdagmiddag op het doel. Voor Bas Tullemans was er een basisplaats. 

Soest drong vanaf het eerste fluitsignaal aan en was sterker dan de "Blauwe Helden" uit Nijkerkerveen. Soest kreeg diverse kansen maar was nog niet scherp genoeg in de afronding. De thuisploeg wist slechts eenmaal gevaarlijk te worden, maar een scrimmage voor het doel van Midas Dorrestein kon tot drie keer niet omgezet worden in een doelpunt. Op dat moment was er al gescoord. Bart Kuijpers verzilverde uit de kluts een fraai aangesneden vrije trap van Maarten Jan Belt. 

Soest speelde goed en wist een aantal mooie aanvallen op de mat te leggen. De aanvalsdrang werd pas in de 38ste minuut beloond. Een pass van Thijs Janmaat werd door Stan Klarenbeek op "Bergkampiaanse" wijze verwerkt. Hierdoor kwam de bal in perfecte positie voor de onvermoeibare Bart Kuijpers die beheerst scoorde.

Na de thee ging Soest door met goed voetballen. De ploeg had Veensche Boys in de tang. Er werden nauwelijks kansen weggeven en het was wachten op de derde goal. Die kwam uiteindelijk na 67 minuten. Ali Coban en een tegenstander wisten de bal langs de keeper te werken. 

De wedstrijd was gespeeld. Pas in de slotfase wist voormalig VVZ'er Harry Hamstra namens de gastheer wat terug te doen. Met een lob over Midas Dorrestein maakte hij de mooiste treffer van de middag. 

Trainer Gerrit Plomp liet zijn basiself 75 minuten intact en wisselde pas het laatste kwartier. Opvallende spelers waren Bart Kuijpers, die overal op het veld aanwezig is, en (vooral in de eerste helft) de van het tweede elftal overgekomen Stan Klarenbeek. De jonge speler lijkt op weg naar een verrassende basisplaats. Maar...de keuze voor de trainer is enorm. Vast krachten van de afgelopen seizoenen moeten nu vrezen voor hun positie. Iedereen moet scherp blijven en dat is een goed teken.

Opstelling SO Soest: Midas Dorrestein; Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij, Steven van den Berg, Thijs Janmaat (80. Thom Kok); Bas Tullemans, Maarten Jan Belt, Bart Kuijpers (75. Coen Roest), Rayendall Bitorina (84. Milan van Wincoop); Stan Klarenbeek, Ali Coban 

18. Bart Kuijpers 0-1

38. Bart Kuijpers 0-2

67. Ali Coban 0-3

89. Harry Hamstra 1-3

foto's:  Kees van den Heuvel - Veensche Boys

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

BBQuiz 24 november
SO Soest - PVC 26 november  
MO19-1 speelt oefenwedstrijd tegen Oranje LD-meidenteam 29 november 19:30  
ING Open Senior Mixed 45 plus 1 december
Abcoude - SO Soest 3 december   
Klaverjasmarathon 5 en 6 januari 2018

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Voortjes
Hengel
Brouwer
De Staelenhoef
Kantoor Expert
MidCoat
Reijerse
Smurfit Kappa
Krijkamp Den Oude
Verdonk Trappen
Kostencheck
Hoogt
Bloemendael
Zwart Mul
Actiforce
Dijkstra
Smorenburg
Soester Papier Discounter
WeFulfil
Soester Duinen Restaurant
Optimum
KOK
Van Doorn
Heineken
Stalenhoef
Mega Tegels
Postcodestroom
Columbus
Brouwer Wijnhandel
Catering Centraal
Bank ten Cate & Cie
Hufman Autorijschool
Profile Smeeing
Studio Jill
De Jong
Bres
It's Value
Jager Bokdam De Visser
Overhees
Korte Duinen Restaurant

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88