SO Soest
SO Soest
Nieuwe hesjes voor recreanten

Nieuwe hesjes voor recreanten

Lees meer

Nico Gros Toernooi Zonnig Succes

Nico Gros Toernooi Zonnig Succes

Lees meer

 

2018 op sportieve en feestelijke wijze geopend

2018 op sportieve en feestelijke wijze geopend

Lees meer

Wedstrijd Vreeswijk 1 - SO Soest 2 gaat niet door -

SO Soest wint eenvoudig van Veensche Boys

Zondag 10 september 2017

Ook de tweede bekerwedstrijd van SO Soest werd zonder al te veel krachtsinspanningen gewonnen. Althans, dat leek zo op de toeschouwers over te komen. Indachtig de woorden van Gerrit Plomp: "wij laten de tegenstander slecht spelen." SO Soest dicteerde het spel tegen de zaterdagtweedeklasser. Bart Kuijpers scoorde tweemaal voor rust en besliste daarmee voortijdig het duel. Met zes punten uit twee wedstrijden is SO Soest zeker van een plaats in de tweede ronde.

Tom Karst en Dylan Meijer ontbraken vanwege respectievelijk andere verplichtingen en een blessure op het wedstrijdformulier. Midas Dorrestein stond deze zaterdagmiddag op het doel. Voor Bas Tullemans was er een basisplaats. 

Soest drong vanaf het eerste fluitsignaal aan en was sterker dan de "Blauwe Helden" uit Nijkerkerveen. Soest kreeg diverse kansen maar was nog niet scherp genoeg in de afronding. De thuisploeg wist slechts eenmaal gevaarlijk te worden, maar een scrimmage voor het doel van Midas Dorrestein kon tot drie keer niet omgezet worden in een doelpunt. Op dat moment was er al gescoord. Bart Kuijpers verzilverde uit de kluts een fraai aangesneden vrije trap van Maarten Jan Belt. 

Soest speelde goed en wist een aantal mooie aanvallen op de mat te leggen. De aanvalsdrang werd pas in de 38ste minuut beloond. Een pass van Thijs Janmaat werd door Stan Klarenbeek op "Bergkampiaanse" wijze verwerkt. Hierdoor kwam de bal in perfecte positie voor de onvermoeibare Bart Kuijpers die beheerst scoorde.

Na de thee ging Soest door met goed voetballen. De ploeg had Veensche Boys in de tang. Er werden nauwelijks kansen weggeven en het was wachten op de derde goal. Die kwam uiteindelijk na 67 minuten. Ali Coban en een tegenstander wisten de bal langs de keeper te werken. 

De wedstrijd was gespeeld. Pas in de slotfase wist voormalig VVZ'er Harry Hamstra namens de gastheer wat terug te doen. Met een lob over Midas Dorrestein maakte hij de mooiste treffer van de middag. 

Trainer Gerrit Plomp liet zijn basiself 75 minuten intact en wisselde pas het laatste kwartier. Opvallende spelers waren Bart Kuijpers, die overal op het veld aanwezig is, en (vooral in de eerste helft) de van het tweede elftal overgekomen Stan Klarenbeek. De jonge speler lijkt op weg naar een verrassende basisplaats. Maar...de keuze voor de trainer is enorm. Vast krachten van de afgelopen seizoenen moeten nu vrezen voor hun positie. Iedereen moet scherp blijven en dat is een goed teken.

Opstelling SO Soest: Midas Dorrestein; Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij, Steven van den Berg, Thijs Janmaat (80. Thom Kok); Bas Tullemans, Maarten Jan Belt, Bart Kuijpers (75. Coen Roest), Rayendall Bitorina (84. Milan van Wincoop); Stan Klarenbeek, Ali Coban 

18. Bart Kuijpers 0-1

38. Bart Kuijpers 0-2

67. Ali Coban 0-3

89. Harry Hamstra 1-3

foto's:  Kees van den Heuvel - Veensche Boys

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Wedstrijd Vreeswijk 1 - SO Soest 2 gaat niet door
SO Soest 2 - Eemboys 1 23 januari 20:30
SO Soest - NVC 28 januari  
Weesp - SO Soest 4 februari  
Sponsorevent 5 februari
SO Soest - Hooglanderveen 11 februari
Elinkwijk - SO Soest 18 februari

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

MidCoat
Heineken
Postcodestroom
It's Value
Krijkamp Den Oude
WeFulfil
Soester Papier Discounter
Stalenhoef
Verdonk Trappen
Van Doorn
Actiforce
Smurfit Kappa
Brouwer
Kostencheck
Zwart Mul
Reijerse
Overhees
Hengel
Beijer Containerbedrijf
Studio Jill
Hufman Autorijschool
Dijkstra
De Jong
De Staelenhoef
Bank ten Cate & Cie
Soester Duinen Restaurant
Bres
Hoogt
Catering Centraal
Optimum
Columbus
Bloemendael
Mega Tegels
Kantoor Expert
KOK
Smorenburg
Jager Bokdam De Visser
Korte Duinen Restaurant
Voortjes
Profile Smeeing

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88