Succesvol Plan B bij VFC

S.O. SOEST O19-1 TOONT KARAKTER TEGEN NEDERHORST O19 1

Zondag 11 maart 2018

De gedachte was vooraf om met 15 fitte spelers te vertrekken naar Nederhorst den Berg om de strijd aan te gaan met de O19-1 van Nederhorst.  Simo en Dave moesten echter op het laatste moment afzeggen omdat ook zij geveld werden door het griepvirus. Het resulteerde in een kleine aanpassing van de opstelling, waardoor Ricardo centraal achterin kwam te spelen naast Wouter. Ricardo liet de indruk achter of hij al jaren op die positie speelt en werd één van de uitblinkers.

Soest kwam al vrij snel op voorsprong, na een goede onderschepping op het middenveld, stuurde Anass met een dieptepass Ticho aan de linkerzijde de diepte in, na de aanname kwam de strakke voorzet op Dion, die beheerst zorgde voor de 0-1. Na de aftrap was het direct een middenvelder van Nederhorst die de bal over het doel van Sten schoot. Door de harde wind, die Soest in de eerste helft mee had, was het lastig voetballen. Nederhorst probeerde met lange ballen op voornamelijk de linksbuiten voor gevaar te zorgen, maar Oscar had goed zicht op zijn tegenstander, waardoor het grootste gevaar van Nederhorst werd geëlimineerd.

Waar Soest in eerdere wedstrijden moeite had om tegen fysiek sterke ploegen mee te strijden om onder andere de tweede bal te veroveren zagen we nu dat de ploeg karakter toonde, elkaar steunde en loerde op het verder afstand nemen van de tegenstander. In de eerste helft leidde dit tot nog enkele kleine kansen, Miquel kopte een voorzet van Oscar over het doel, een vrije trap van Ticho werd te zacht ingeschoten, waarna Miquel nog een keer te snel in schoot zonder goede controle op de bal.  Vlak voor de rust zorgde Sten dat het 0-1 bleef, de grootste kans voor Nederhorst maakte hij onschadelijk.

Na de rust probeerde Nederhorst met wind mee nog meer kracht en strijd in het spel te krijgen, door de lange ballen moest Soest iets meer achteruit, met als voordeel dat er meer ruimte kwam achter de verdediging van Nederhorst.  Weinig kansen voor beide elftallen, totdat Ticho een vrije trap mocht nemen op ongeveer 20 meter van het doel van Nederhorst, nu werd de bal wel hard en met risico genomen met als resultaat een prachtig schot in de linker kruising 0-2. Na deze goal werd het makkelijker voetballen voor onze jongens. Er kwam meer ruimte op het middenveld, waardoor de opbouw beter verzorgd kon worden richting de spitsen. Anass zijn geplaatste schot was nog voor de doelman van Nederhorst. Daarna werd de achterhoede van Nederhorst uitgespeeld, door een snelle balcirculatie kwam de bal uiteindelijk via Miquel bij Dion, die de bal controleerde en in schoot 0-3. Nederhorst kreeg nog twee kansen, één werd tot hoekschop verwerkt door Sten en één schot kwam op de paal, waar Sten goed zijn doel verkleinde door de juiste positie te kiezen.

In blessuretijd werd door wederom een uitgespeelde aanval de eindstand bepaald op 0-4, assist Dion, score Ticho, die wederom kort bij de aanvallers aan was gesloten en de bal bij de tweede paal binnen schoot. Uitstekende teamprestatie tegen een fysiek sterk Nederhorst, die deze competitie nog gaan verrassen tegen technisch betere ploegen.

Volgende week thuis om 15.30 uur tegen Roda’46 O19-2.

S.O. Soest O19 1: Sten de Beer, Oscar Loon (67. Koen van Ginkel), Wouter Scheeren, Ricardo Majoor, Stijn Jansen, Miquel van Ginkel, Anass Ghaddari, Ticho Wolfsen, Badr Maamri, Dion Looysen, Faouzi Bouhraua (72. Mihll Tahiri).