Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest-vrouwen winnen regioderby

Maandag 12 maart 2018

De Soester vrouwen hebben de competitiewedstrijd tegen VV Hooglanderveen met 2-1 gewonnen.

Na de nederlaag van vorige week was het duidelijk dat SO Soest anders moest gaan starten. Toch waren het de gasten uit Hooglanderveen die de 0-1 maakte en de Soester vrouwen al vroeg een domper bezorgde. Het was een goed opgezette aanval over de rechterkant die voor het doel van keepster Monique van Castricum werd geschoven en door de inkomende spits werd binnen geschoten.

Het bleef wankelen op het middenveld van SO Soest waardoor de tegenstander gevaarlijk naar voren kon komen.

De aanvalsters van Hooglanderveen werden goed onderschept door de verdediging waardoor er geen nieuwe aanval kon ontstaan.

SO Soest kreeg meer grip op de wedstrijd en begonnen de keepster te testen. Dit gebeurde met een hard schot door Lynn van Kordelaar, helaas raakte de bal de bovenkant van de lat en ging de kans verloren. De druk werd flink opgevoerd er werden veel kansen gecreeerd maar de gelijkmaker liet nog op zich wachten.

Vlak voor rust werd door Annabel Pronk de belangrijke gelijkmaker gemaakt nadat ze vrij voor de keepster kwam te staan schoot ze de 1-1 binnen.

In de tweede helft was VV Hooglanderveen door de energie heen, dit was in het voordeel voor de Soester vrouwen die hier op reageerden.

Via het middenveld werden er combinatie's gezocht door SO Soest. Hieruit kwam de bal bij Daniek Ramselaar die met een diepe pass Lynn van Kordelaar alleen voor de keepster zette en koel afrondde. 2-1. Op basis van de tweede helft een verdiende stand.

De Soester vrouwen hebben twee weken rust en hervatten de competitie weer op 1 april tegen Vriendenschaar.