Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest JO16-2 heeft een offday en geeft 3 punten weg

Woensdag 14 maart 2018

Soest, zaterdag 10 maart - Aan het weer kon het niet liggen, deze omstandigheden waren goed. Aan de tegenstander kon het niet liggen; VVZ '49 JO16-1. Aan de supporters kon het ook niet liggen; er waren er voldoende aanwezig om de ploeg te ondersteunen.

Wist SO Soest JO16-2 de goede 2e seizoenshelft na de eerste (uit)wedstrijd tegen VOP ( 0-4 winst ) een vervolg te geven in de thuiswedstrijd tegen VVZ '49 JO16-1?

Soest stond op een 5e plaats met 1 wedstrijd gespeeld, VVZ op een 9e plaats met 3 wedstrijden gespeeld. Bij winst zouden de mannen van de Bosstraat opstomen richting de top 2.

Om exact 13:40 uur blies scheidsrechter Martin Faasse voor de aftrap van deze wedstrijd tussen de 2 Soester rivalen. Het was Soest die het eerste kwartier de tegenstander met z'n rug tegen het eigen doel zette. De druk resulteerde uiteindelijk na een kwartier spelen in een openingstreffer voor de thuisploeg; 1-0.

Helaas kon Soest niet lang genieten van deze voorsprong; VVZ'49 wist te profiteren van een moment achteloosheid achterin en trok de stand daarmee gelijk; 1-1.

Vanaf dat moment leek de thuisploeg van slag en ontspon er een gevecht op het middenveld en nam langzaamaan VVZ '49 het initiatief over. Het resulteerde allemaal niet in levensgrote kansen maar de 1-2 hing eerder in de lucht dan de 2-1.

Met een stand van 1-2 werd de rust bereikt en deze werd vooral gebruikt om de neuzen allemaal de goede kant weer op te krijgen, wat tactische wijzigingen door te voeren en elkaar op te peppen voor een goede tweede helft.

De JO16-2 van Soest ging de tweede helft goed van start; 2 goede kansen binnen 8 minuten die helaas niet verzilverd werden. Tot dusverre was het een sportieve wedstrijd waar mannelijke duels in werden uitgevochten. Een overtreding op het middenveld na een pittig duel werd 10 minuten na de rust bestraft met een rode kaart. Langs de lijn werd het anders beoordeeld maar zoiets hoort ook bij het voetbal.

Het resterende deel van de wedstrijd moest dus gespeeld worden met een man minder. VVZ '49 wist daar goed van te profiteren en wist de wedstrijd uiteindelijk met 2-5 naar zich toe te trekken.

Positief is dat iedereen hard voor elkaar gewerkt heeft en beschouwen wij deze wedstrijd als een offday en is het vizier inmiddels gericht op de (uit)wedstrijd van komen zaterdag tegen de nummer 4; VRC.

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur