Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest MO17-1 toont veerkracht

Zondag 10 september 2017

Zaterdag 9 september - vandaag stond de 2e bekerwedstrijd op het programma. Na de oorwassing vorige week tegen 't Gooi wist iedereen wat er van haar gevraagd zou worden: WINNEN! Om de volgende ronde in het bekertoernooi te kunnen bereiken zou een verlies of gelijkspel einde bekertoernooi betekenen.

Na een goede trainingsweek stonden de meiden te trappelen om een goed resultaat neer te gaan zetten.

Behalve de spanning voor deze wedstrijd was het ook spannend of deze wedstrijden doorgang kom vinden gezien het feit er in 24 uur zoveel regen was gevallen dat we meer kans zouden maken op waterpolo. Gelukkig had Soest de MO17-1 ingedeeld op het nieuwe kunstgrasveld en wisten wij vrijdagavond al dat de belangrijke wedstrijd gewoon doorgang kon vinden.

Met 4 afwezigen en de terugkeer van Pascalle werd er onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter om exact 10:45 uur afgetrapt voor 2x 40 minuten strijd tussen SO Soest MO17-1 tegen DESTO MO17-2.

Terwijl de Blauwe Leeuwinnen met de beste bedoelingen aan de wedstrijd waren begonnen waren het de gasten die al na 8 minuten vanuit de corner de openingstreffer lieten aantekenen. Rechtstreeks vanuit de corner werd er gescoord.

Omdat Soest nooit opgeeft werden de ruggen gerecht en ging men op zoek naar de gelijkmaker. Gevaar schuilt alleen dan dat de ploeg zo vol op de aanval gaat er achterin soms wat gaatjes ontstonden. Gelukkig was Sanne van Essen continue alert en ruimde het gevaar continue op. Enigszins tegen de verhoudingen in was het DESTO die de voorsprong vergrote door de marge te verdubbelen naar 2. Een domper omdat Soest 3 doelpunten zou moeten maken om de partij alsnog winnen af te sluiten.

Gelukkig werd de vechtlust beloond door vrij snel na de 0-2 de 1-2 te maken; Danique Hoogewonink werkte de bal voor de rust hard tegen de touwen.

De tweede helft kantelde het wedstrijdbeeld en kwamen de gasten steeds minder in het spel voor wat resulteerde in de gelijkmaker van Sanne Elders; 2-2. Helaas vrij snel na de gelijkmaker moest onze verdedigster Sanne van Essen met een voetblessure het veld verlaten wat een aderlating was omdat Sanne bezig was aan een goede wedstrijd.

Dat het in de hoofden van de meiden uit Soest fris zat blijkt wel uit het feit dat Sanne de 3-2 en 4-2 en dus een hattrick scoorde! En omdat het doelsaldo nog wel eens belangrijk zou kunnen worden tekende Danique voor het slotakkoord: 5-2.

Het volledige team verdiend een zeer groot compliment voor de geweldige strijd die er werd geleverd! De stijgende lijn wordt doorgetrokken en volgende week wederom een belangrijke bekerwedstrijd; uit tegen VVJ.

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur