JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

GELIJKSPEL S.O. SOEST O19 1 TEGEN RODA’46 O19 2

Maandag 19 maart 2018

Het zit in de competitie voor de O19 1 nog niet echt mee om thuis de volle winst te pakken in de promotiepoule. Tegen Roda’46 O19 2 uit Leusden waren er wederom genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen, maar onnodig kwam de O19 1 vlak voor rust op een 0-1 achterstand. Het was eigenlijk de eerste kans voor Roda’46 in de eerste helft waardoor zij tegen de verhouding in op voorsprong kwamen. Soest nam het initiatief in de wedstrijd, Roda’46 zakte in en probeerde op de counter gevaarlijk te worden.  De grootste mogelijkheden aan Soest-zijde waren voor Miquel, maar zijn schoten gingen naast en over het doel. Met een beetje meer rust aan de bal had er meer in gezeten. Na de rust direct een voorzet van Ticho, de bal werd door Dion over het doel gekopt. Een soortgelijke aanval volgde daarop aan de andere zijde van het veld, ook daar kwam de voorzet van links, twee Soest-verdedigers concentreerden zich op de spits, alle drie misten de bal, waardoor een andere aanvaller van Roda’46 geheel vrij kwam en de 0-2 scoorde. De ploeg begreep dat er meer strijd moest komen om toch nog wat te halen. Na een uur spelen kwamen de kansen voor Soest, Ticho schoot de bal onderkant lat, de bal kwam via de achterlijn weer terug het veld in, Faouzi zag zijn schot geblokt door een verdediger en Dion schoot bij de tweede paal de bal keihard op de paal. Soest ging meer risico’s nemen, achterin 1 op 1 spelen, waardoor Ricardo als extra spits richting de voorhoede ging. Dit had direct resultaat, Ricardo werd ingespeeld, gaf de voorzet op Dion en kwam zelf weer vrij voor het doel, waarna Dion de bal breed legde en Ricardo voor de 1-2 zorgde. Al snel daarna was het weer Ricardo die Dion vrij speelde voor het doel, het betekende de 2-2.  Soest bleef daarna achterin 1 op 1 spelen waardoor Roda’46 ook kansen kreeg met enkele snelle aanvallers. We kwamen enkele malen goed weg en hadden vlak voor tijd de kans om de winst te pakken, Miquel kapte één keer te veel, waardoor de kans te niet werd gedaan.  Volgende week uit naar Maarssen. Winst is noodzakelijk om zicht te houden op een promotieplek.

S.O. Soest O19 1: Sten de Beer, Dave Goedhals (55. Oscar Loon), Wouter Scheeren, Ricardo Majoor, Koen van Ginkel (46. Faouzi Bouhraua), Stijn Jansen, Anass Ghaddari, Ticho Wolfsen (80. Merijn Brons), Miquel van Ginkel, Badr Maamri, Dion Looysen.

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur