SO SOEST 2 NOG STEEDS OP KOERS!

Zondag 25 maart 2018

DOELSTELLING IN WINTERSTOP NAAR BOVEN BIJGESTELD

De laatste update dateert van begin november 2017, waar koploper Kampong een einde maakte aan onze ongeslagen reeks van 14 maanden.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en heeft Soest 2 de sterke lijn kunnen doortrekken en bevinden we ons op de 2e plaats in de 1e klasse.

Een prima prestatie na het kampioenschap van vorig seizoen in de tweede klasse en hebben gezamenlijk de doelstelling in de winterstop opgeschroefd van ‘mikken op het linkerrijtje’ naar ‘meedoen om promotie’.

Aangezien De Dijk uit de competitie genomen is en daardoor het aantal periodes van drie naar twee is gegaan, zal de stand op de ranglijst nog crucialer worden.

Voorlopig liggen we nog steeds op koers, maar weten we ook dat er in de terugreeks meer rekening met ons gehouden wordt en ploegen zich aanpassen aan onze speelwijze en individuele kwaliteiten.

Na Kampong pakten we de draad op tegen Sporting ’70 uit (2-4), waar Romano ons met twee goals bij de hand nam nadat we door een discutabele rode kaart met 10 man kwamen te staan.

Tegen Zeeburgia thuis werd in een (te) open wedstrijd de zege gepakt (4-3) door onder meer 2 goals van Niels die terug was van zijn stage in China.

Tegen concurrent Roda 23 (1-1, doelpunt Niels) ging de wedstrijd lange tijd gelijk op, maar konden we ondanks een numeriek overtal in de slotfase en een legio aan kansen niet tot de winnende goal komen. In blessuretijd redde Midas ons zelfs nog met een katachtige reflex van een nederlaag.

Tegen Magreb uit (1-6) waren we zeer effectief voor de goal, maar anders dan de uitslag doet vermoeden was het absoluut geen walk-over. Goed te zien dat onze middenvelders steeds meer voor de goal komen en gaan scoren (Bas Epskamp 2x, Romano, Coen en Thijn). Captain Remo deed ook een duit in het zakje en benutte zeer beheerst de aan ons voor het eerst in 2 seizoenen toegekende strafschap.

In de tussentijd hadden we ook als doel om te overwinteren in het bekertoernooi.

Uiteraard prestatief gezien, maar gezien onze grote selectie ook belangrijk om andere jongens speelminuten te geven en de kans te geven zich te bewijzen.

Dit werd met beide handen aangegrepen en na hoofdklasser Hoogland werd ook Abcoude uit diezelfde afdeling met 0-2 aan de kant gezet.

Helaas verkeken we ons in de volgende ronde op Saestum. Waar een eenvoudige donderdagavond verwacht werd, kwam Saestum met een groot deel van het 1e op de proppen.

Interessante krachtmeting uiteraard, maar in een matige wedstrijd van onze kant bleken wij niet in staat om ons niveau te halen. Terechte nederlaag (4-2), maar absoluut onnodig en blijkt maar weer eens dat onderschatting een zeer slechte raadgever is...

Vermeldenswaardig is de uitstekende prestatie van JO19-1 keeper Sten, die ons een aantal maal behoedde voor een grotere nederlaag.

Na evaluatie van de staf van de A-selectie vonden er in de winterstop een aantal verschuivingen plaats tussen de A- en B- selectie. Van ons schoven Ingvar, Romano en Roy door naar het eerste als beloning voor hun sterke eerste seizoenshelft.

Het doel van de voorbereiding was om de volledige B-selectie wedstrijdfit te krijgen voor het vervolg van de competitie en qua niveau gelijk hoog in te stappen. Om die reden werden 4 oefenwedstrijden ingepland tegen reserve hoofdklassers en 1e elftallen om onze jonge ploeg hogere weerstand te laten ervaren, zowel qua niveau als fysiek gezien.

Daarnaast moet ik ook het wederom perfect georganiseerde tennisuitje bij de familie Smeeing noemen.

Een betere teambuilding is ondenkbaar; competitie element, heerlijke spare ribs en bovenal geweldige gastvrijheid en gezelligheid. Het bleef nog lang onrustig en deed me denken aan het kampioensfeest van vorig jaar aldaar…

Na de winterstop stond er gelijk een kraker op het programma. Met een 1e elftal op hoog niveau moest ook Hercules 2 een sterk team zijn. Wisselende resultaten in de competitie, maar wij troffen een uitgebalanceerd team met een aantal spelers die het verschil maakten. Uiteindelijk afgetroefd op kwaliteit (1-3, doelpunt Niels) en individuele fouten wat resulteerde in de 2e (terechte) nederlaag van het seizoen. Zuur, maar des te meer het besef dat dit een serieuze competitie is en we week-in week-uit een hoog niveau moeten halen om goede resultaten af te dwingen.

In de 2e wedstrijd moesten wij het opnemen tegen laagvlieger Weesp uit. Ondanks regen, wind en hagel werd op het laatste moment de wedstrijd verzet van kunstgras naar gras en hadden we moeite om ons favoriete positiespel te spelen. Met een hoop strijd en beleving knokten wij ons naar een 1-3 overwinning door doelpunten van 2x Jim en Muharrem.

In Hillegom troffen wij een concurrent uit de top 4. Uit hadden we in een gelijkopgaande wedstrijd met 2-3 aan het langste eind getrokken.

Soest verzuimde in de openingsfase een aantal opgelegde kansen te benutten en domineerde als vanouds op het middenveld. Door een grote fout achterin moest keeper Bram aan de noodrem trekken en kon Hillegom profiteren door de penalty te benutten. Na de 1-1 van goalgetter Niels nog voldoende kansen om de wedstrijd over de streep te trekken en werd geheel onnodig de punten gedeeld met Hillegom.

De Meern thuis werd verdiend gewonnen (4-2), hoewel we het ons zelf nog onnodig lastig maakten. Met name Niels was een plaag voor hun verdediging en bekroonde zijn geweldige optreden met twee goals.

Kampong thuis was vervolgens ‘do or die’ met het oog op het kampioenschap. Met zes verliespunten minder en nog ongeslagen zou een overwinning voor Kampong nagenoeg het kampioenschap betekenen. Uit verdiend verloren van een stabiele ploeg met een hoop dynamiek, ervaring en individuele kwaliteit. De 1e helft leek er hoogspanning op te staan bij onze mannen en ons team was onherkenbaar.

Na een 1-2 rust stand leek de wedstrijd beslist toen wij te gretig verdedigden in de 16 meter en Kampong daar gebruik van maakte via een penalty.

In de slotfase met Olav en Tim Slingerland als stormrammen en 1 op 1 achterin gingen we meer opportunistisch spelen en Soest ging er vol voor. Uiteindelijk werd een 3-3 gelijkspel afgedwongen (goals Stan, Wouter, Thom) en de manier waarop was hartverwarmend de tweede helft, waar de eerste helft zwaar onder de maat was.

In de blessuretijd kon de keeper een inzet van Stan keren en mikte Olav een paar centimeter naast de paal helaas, anders had de stunt helemaal compleet geweest.

Kampong had onze aanval afgeslagen en het verschil bleef dus 6 verliespunten.

Tegen Hooglanderveen vorige week speelde de wind een grote rol. Om het toevalselement zoveel mogelijk uit te sluiten, met name door de fysieke kracht van de tegenstander, werd er volle bak druk vooruit gegeven om zoveel mogelijk hoge ballen voor onze goal te voorkomen.

In een matige pot waar een getergde Bas Tullemans de ploeg de 2e helft op sleeptouw nam,  werd uiteindelijk in de blessuretijd de overwinning over de streep getrokken na goed doorzetten van Olav. Op basis van de 2e helft verdiend, maar hoe de goal tot stand kwam duidelijk het geluk aan onze zijde deze wedstrijd.

Dit weekend vrijaf en gaan ons optimaal voorbereiden op de beslissende fase in de competitie.

Kan Soest 2 daadwerkelijk de ambitie waarmaken en ligt er zelfs meer in het verschiet?

Zondag 1 april hervatten wij thuis de competitie tegen Sporting 70 om 11 uur, u bent van harte welkom!

Bij deze wil ik nogmaals het team en de staf bedanken voor de geweldige spirit en samenwerking.

Daarnaast ook Soest 3 voor het opnemen van onze spelers waar nodig en mogelijk.

Namens het team en de begeleiding wensen wij grensrechter Faik van harte beterschap en wensen hem een spoedig herstel toe.