SO Soest JO17-1 - Pacratius JO17-1

Maandag 26 maart 2018

In de week naar de wedstrijd toe werd er dinsdag gestreden tegen Victoria, waarbij enigszins onterecht verloren werd en Didier zijn tweede gele kaart ontving. Hij was hierdoor geschorst. Donderdag werd er ook fanatiek getraind met het oog op zaterdag, want er was iets recht te zetten na de verloren wedstrijd in Badhoevedorp. In de bestuurskamer werd mede met onze inbreng de tactiek besproken en hierbij kwam naar voren de eerste twintig minuten vol druk te zetten.

Aan het begin van de wedstrijd kwam deze manier van voetballen totaal niet naar voren, er was te weinig beleving, passie, strijd en inzet. Het eerste kwartier was zwak en de wedstrijd kon alle kanten op. Na deze vijftien minuten werd het strijdplan opgepakt en werd Soest gevaarlijker en wist zich na enige gemiste kansen zichzelf toch te belonen. Na een duel tussen Ivo en de tegenstander wist Ivo de bal bij Niels te krijgen en schoot hij hem hard binnen. De wedstrijd was hierdoor los.

De ploeg uit Badhoevedorp was vooral gevaarlijk door de snelle en behendige linksbuiten die ook in de eerdere ontmoeting zijn stempel op de wedstrijd had gedrukt. In de eerste helft kwam de ploeg niet tot 100 procent kansen, maar een doelpunt kon zomaar vallen.

Na een bekertje thee kwam Pancratius feller uit de kleedkamer en na een persoonlijke fout kreeg de spits van Pancratius de bal, die via beide palen uiteindelijk in het net belandde. 1-1 in de 55e minuut. Een mentale tegenslag, maar na het oppeppen door trainers en spelers probeerde Soest het spelletje weer op te pakken. Na de wissel van Viktor voor Lucas brachten Nick en Hendry meer snelheid in de voorhoede om hiermee iets te forceren. In de loop van de tweede helft lieten de verdedigers van de rood-witten een paar steken vallen, waardoor Soest in de aanval vaak een overtal kreeg. Na 76 minuten voetballen werd Viktor diep gestuurd, die de bal teruglegde op Joep die mee op was gekomen. Hij gaf een voorzet die werd weggekopt en al stuiterend op de rand van de zestien belandde waar Niels stond en de bal in één keer op de pantoffel nam.

Na deze goal was het nog vijf minuten strijden om de punten in Soest te houden. Iedereen was kapot, maar voor drie belangrijke punten hebben de blauwe leeuwen alles over.

PS: Onze man of the match van vandaag heeft er in de avond ook nog een hattrick van weten te maken, gefeliciteerd gap! ;)

Scoreverloop: 1-0 (Niels), 1-1, 2-1 (Niels)

Opstelling: Hein Janmaat, Joep Janmaat, Stan van Asch (Max Veen), Huey de Jong, Valentijn Hop, Merijn Brons (Tom Picelli), Niels Kuus, Ivo Schenk, Lucas van Loon (Viktor Koene), Rogier Eggens