Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

JO11-1 DOELPUNT VAN HET SEIZOEN IS AL GEMAAKT!!

Maandag 11 september 2017

Na een relatief korte voorbereiding stond afgelopen zaterdag de eerste “serieuze” wedstrijd op het programma.

Na de korfbal-uitslag in de oefenwedstrijd van vorige week(7-6 tegen SCH’44) was nu Quick de tegenstander.

In mei hadden we, in onze eerste 9v9 wedstrijd, nog met veel kunst en vliegwerk een 2-1 overwinning geboekt, maar nu ging het anders.

In de eerste minuten leek het daar nog helemaal niet op, we waren veel te vinden op de helft van de tegenstander en kregen een paar goede kansen.

Het was uiteindelijk Lars die uit een corner van Hugo de 1ste treffer van het seizoen om z’n naam mocht schrijven.

Hierna trok Quick met  beter veldspel de wedstrijd meer naar zich toe.

We zagen schoten van Thijs en Niels naast gaan, maar ook dat Max met een mooie reflex de 1-1 wist te voorkomen.

Toch was het Quick dat na een dekkingsfout langszij kwam.

Gelijk vanaf de aftrap zette Niels Daniel in stelling, maar oog in oog met de keeper zag hij z’n schot geblokt. Uit de tegenstoot zorgde Quick met een goed uitgespeelde aanval voor de 2-1 ruststand.

In de tweede helft een ander Quick. Bleven veel meer in hun positie lopen, waardoor er op het veld meer ruimte ontstond.

Balverlies zorgde ervoor dat veel tegenstanders vrij stonden en al snel stonden we 4-1 achter.

Na een ongelukkig eigen doelpunt kregen we weer wat meer grip op de wedstrijd. Zo ging oa een schot van Hugo net naast.

Daarna zette Pim, Julius aan het werk en uit een afgemeten voorzet kon Lars binnen tikken.

Beide teams gaven niet op en nadat Quick voor 6-2 had gezorgd, zag de keeper van Quick dat z’n veter los zat, legde de bal op de grond, vroeg een medespeler z’n veter vast te maken,

maar had geen rekening gehouden met Julius die de bal netjes in het doel schoot. Eindstand 6-3.

Quick speelde onlangs 4-4 tegen DOSC dus eigenlijk helemaal niet zo’n gekke uitslag. Alleen op basis van de 1ste helft hadden we gedacht dat er meer in zou zitten.

Neemt niet weg dat het een hele overgang is 7v7 naar 9v9. We hebben nog veel moeite met het gebruik maken van de extra ruimte op het veld. Staan bv vaak nog zo kort op elkaar dat we bijna elkaar de bal afpakken.

Naast de vele goede dingen die we gezien hebben, zullen we op de trainingen ook veel aandacht moeten besteden aan het gebruik maken van de ruimte.

Aanstaande zaterdag gelijk weer een pittige tegenstander. VVZ komt langs. In mei werd het 1-5 dus we gaan er alles aan doen om nu een beter resultaat te halen.

Met een Teambuildings dag in het vooruitzicht moet dat toch mogelijk zijn.

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur