Succesvol Plan B bij VFC

Vriendenschaar VR 1 - SO Soest VR 1 3-4

Dinsdag 03 april 2018

De Soester vrouwen hebben de uitwedstrijd in Culemborg tegen Vriendenschaar met 3-4 gewonnen.

Op een nat maar goed bespeelbaar veld was het SO Soest die sterk uit de startblokken kwam. Vanaf de eerste minuut werd er goed druk gezet op de verdediging van Vriendenschaar en konden er kansen worden gecreëerd. Dit leverde een aantal mooie aanvallen op waar de keepster getest werd. Het was Daniek Ramselaar die de score opende vanaf 18 meter met een hard schot via de onderkant van de lat. 0-1.  Een goed begin voor de Soester vrouwen. Vriendenschaar probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar de verdediging stond erg sterk achterin.

SO Soest nam het spel de eerste helft over en was ook de betere partij. Dit breidde zich uit met een 0-2 voorsprong nadat Bowy Roest alleen voor de keepster kwam en de bal in de linkerhoek plaatste. Toch deed Vriendenschaar vlak voor de rust iets terug, de bal viel over de verdediging van SO Soest en de keepster kon geen redding meer brengen. 1-2.

Voor de Soester vrouwen was het de taak om het spel van de eerste helft vast te houden en mee te nemen naar de tweede helft.

Vriendenschaar had een compleet andere speelstijl aangenomen en kwamen sterk uit de kleedkamer. SO Soest had moeite om de bal van de eigen helft te krijgen en daar werd van geprofiteerd door de snelle buitenspeelsters. Dit leverde gevaarlijke situaties op voor het doel van keepster Caressa Blankestijn.

De druk werd groter op de verdediging  en Vriendenschaar maakte de verwachte gelijkmaker 2-2.  SO Soest was de comfortabele voorsprong kwijt en moest dit proberen recht te zetten.

Dit gebeurde, want na de gelijkmaker van Vriendenschaar kregen de Soester vrouwen weer de kracht en inzet om de wedstrijd weer naar hun kant te zetten. De combinaties kwamen weer terug en het goede spel van de eerste helft was weer te zien.

De kansen begonnen weer te komen. Demi Mossing Holsteijn raakte de bovenkant van de lat en Bowy Roest kopte net voorlangs na een corner.  Een doelpunt kon niet lang meer uit blijven en de 2-3 viel dan ook door Annabel Pronk die met hoge bal van afstand de keepster kansloos liet en zo stond SO Soest weer op een voorsprong.

De wedstrijd werd feller en beide partijen gingen er hard in om voor de bal te gaan. Het laatste half uur was dan ook een wedstrijd waarin er veel gebeurde. Er werden overtredingen op de Soester speelsters gemaakt waarbij de scheidsrechter niet onder de indruk was en het spel liet door spelen. Hieruit scoorde Vriendenschaar de 3-3 en leek het op een gelijk pel te eindigen..

In de laatste paar minuten gaven de Soester vrouwen het beste antwoord wat je kan hebben op het spel van de tegenstander. Na een aanval werd Daniek Ramselaar aangespeeld die de bal in de lange hoek kon schieten .3-4.

Een verdiende overwinning die gewonnen is op inzet en doorzettingsvermogen van de Soester vrouwen. Drie punten mee naar de Bosstraat.