Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

S.O. SOEST O19 1 LAAT WARE GEZICHT ZIEN TEGEN GEINOORD.

Zondag 08 april 2018

Om nog een (kleine) kans te hebben om dit jaar te promoveren moesten zowel Soest als Geinoord drie punten halen en dus vol voor de winst spelen. Door een eerder dit seizoen verloren bekerwedstrijd tegen Geinoord was bekend dat het gevaar bij Geinoord vooral komt van de aanvoerder, die centraal op het middenveld speelt en van de linksbuiten. Koen kreeg de opdracht om de linksbuiten uit te schakelen en deed dit uitstekend. Het werd een open wedstrijd met de meeste kansen voor onze jongens omdat er goed gebruik gemaakt werd van de ruimte achter de verdediging van Geinoord. Geholpen door de doelman van Geinoord, die de bal verkeerd in speelde, kwam Soest op voorsprong. Miquel kreeg de bal van de doelman in zijn voeten, 1 op 1 op deze doelman besliste Miquel in zijn voordeel 1-0. Net daarvoor had Dion de eerste kans gekregen, het schot ging naast het doel. Dezelfde Dion schoot kort na de voorsprong na een diepe bal zijn tweede kans over het doel. Geinoord had inmiddels 1 keer een bal op de lat geschoten, waarna zij op 1-1 kwamen, een vrije trap in het strafschopgebied werd verkeerd ingeschat, waardoor de spits van Geinoord kon profiteren. Badr kon de ploeg op voorsprong brengen, hij kwam oog in oog met de doelman van Geinoord, maar maakte één beweging te veel om te scoren. Anass zette de volgende aanval op, de steekpass was op Dion, waarna Ticho in kon schieten, de doelman voorkwam het doelpunt. De voorsprong voor de rust kwam er toch, Wouter stuurde Miquel diep, waarna Ricardo uit de pass van Miquel de 2-1 scoorde. Geinoord was nog één keer gevaarlijk uit een counter, maar Simo kon net op tijd de bal tot hoekschop verwerken.

In de rust werd Simo vanwege een blessure gewisseld voor Luc. De tweede helft begon gelijk met veel kansen, Geinoord schoot over uit een vrije bal net buiten het strafschopgebied. De volgende aanval van Soest werd opgezet door Wouter, Badr werd aan de rechterzijde ingespeeld, de voorzet op Dion was prima, waarna Dion voor de 3-1 zorgde. Enkele minuten later onderschepte Soest op het middenveld de bal, Miquel zag de ruimte bij Dion, die rustig bleef, de doelman ver voor zijn doel zag staan en een goede boogbal gaf 4-1.  Miquel die vandaag veel meters maakte gaf tevens een pass door het midden op Luc, die de vrije ruimte had om door te gaan richting het doel van Geinoord, de pass was net te onzuiver om tot een goed resultaat te komen. Ivo kwam halverwege de tweede helft voor Ricardo en Faouzi voor Badr. Geinoord kwam door een te langzame omschakeling aan Soest zijde op 4-2, waarna zij  achterin 1 op 1 gingen spelen. Hierdoor kwam er veel ruimte voor onze aanvallers. De juist ingevallen Lucas kreeg direct een kans, de doelman voorkwam een doelpunt, kort daarna een strakke voorzet vanaf de rechterzijde door Koen, Faouzi kwam een teenlengte te kort om de bal goed in te schieten, waar Lucas er wellicht beter voor stond om te scoren.  Het mooiste doelpunt aan Soest-zijde was vandaag van Ticho, de voorzet van rechts was van Ivo, waarna Ticho met zijn rechter “chocolade-been” de bal in één keer hard vanaf de rand van het strafschopgebied in schoot 5-3. In blessuretijd werd de eindstand door Geinoord op 5-3 gezet.

Opdracht voltooid, ploeg heeft revanche genomen op de mindere wedstrijd tegen Maarssen, volgende week de volgende topper, uit tegen FC Delta Sport`95 in Houten.

S.O. Soest O19 1: Sten de Beer, Koen van Ginkel, Wouter Scheeren, Simo Karamine (46. Luc Hooft), Stijn Jansen, Ricardo Majoor (67. Ivo Schenk), Anass Ghaddari, Miquel van Ginkel, Ticho Wolfsen, Badr Maamri (69. Faouzi Bouhraua), Dion Looysen (80. Lucas van Loon)  wissel: Hein Janmaat.

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur