SO Soest vrouwen met ruime zege langs Quick.

Maandag 09 april 2018

Op een zonovergoten veld hebben de Soester vrouwen tegen Quick flink uitgehaald, het werd 10-1.

Het was SO Soest die vanaf het begin van de wedstrijd al de sterkere ploeg bleek te zijn. Er werd gelijk druk gezet en de verdediging. Quick kon hier moeilijk mee om gaan. Zo ontstond de eerste kans nadat Bowy Roest samen met Annabel Pronk alleen voor de keepster werd gezet. Alles was goed aan de aanval alleen het scoren ontbrak nog waardoor de gelijke stand nog bleef staan.

Een paar minuten later was daar opnieuw een grote kans voor de Soester vrouwen. Na een goede vrij trap kwam de bal door de lucht bij Annabel Pronk aan die in het strafschopgebied slim verlengde en een bijna-doelpunt opleverde. De toon was gezet. Quick probeerde er af en toe met opbouwende combinaties doorheen te komen maar konden niet gevaarlijk worden. Het kon niet lang uitblijven tot dat SO Soest de voorsprong zou nemen en dit gebeurde ook , Daniek Ramselaar kreeg de kans en met een harde bal liet ze de keepster kansloos en stond het 1-0.

Ondanks het warme weer lieten de Soester vrouwen zich niet kennen, er bleven nieuwe kansen ontstaan en er werd goed voetbal gespeeld. Dit leidde ook tot de 2-0 van Daniek Ramselaar.

Hierna leek SO Soest was tempo af te nemen en kwamen er aanvallen van Quick. Ze kwamen meer van eigen helft af en konden gevaarlijk in de buurt van het Soester doel komen. Dit leverde vlak voor rust uit een mooie vrije trap de 2-1 aan waardoor de spanning een beetje terug kwam.

Na de rust werd er weer gevoetbald door de Soester vrouwen. Bibi van de laar kwam met snelheid over de rechterkant naar voren en gaf een goede voorzet. Helaas waren de spitsen er niet op tijd bij en ging de kans verloren. Quick kon niks meer inbrengen en lieten SO Soest voetballen. Dit zorgde dat de 3-1 gemaakt kon worden door Daniek Ramselaar.

Vanaf dat moment ging het snel en werd de score flink uitgebreid.

Annabel Pronk maakte de 4-1 uit een mooie voorzet en Bibi van de Laar mocht zelf voor de 5-1 aantekenen. De doelpuntenregen bij de Soester vrouwen was nog niet gestopt want de 6-1 en 7-1 lagen vlak achter elkaar binnen. De 8-1 en 9-1 kwamen beide weer op naam van Annabel Pronk.

De net weer teruggekeerde Robin  Schueler die een paar maanden in Australie zat, liet weten dat ze er weer was en maakte de wedstrijd compleet door de 10-1 te maken.

Een overtuigende wedstrijd van Soester vrouwen.