SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Succesvol Plan B bij VFC

JO12-1 Leren, leren, leren…

Woensdag 11 april 2018

Het laatste verslagje dateert alweer van 29 november. Tijd voor een update…

Dat stukje ging over het behaalde kampioenschap in de hoofdklasse 3.3. Momenteel zijn we alweer een winterstop en zes competitiewedstrijden verder. Na het kampioenschap zijn we naar de hoofdklasse 2.2 ‘gepromoveerd’. Een competitie waarin we een aantal grote en, over het algemeen, goede verveningen tegen komen; Elinkwijk, de Meern, Victoria etc.  Daarnaast hebben we ook zes weken lang een zaalcompetitie gespeeld op zondag met een aantal clubs uit de regio.

Deze zaalcompetitie was opgezet vanuit de KNVB en enkele andere clubs. Een initiatief waar wij graag aan deel wilden nemen. In de zaal leren de spelers omgaan met kleinere ruimtes, meer balcontacten en meer duels. Hierdoor zullen de technische vaardigheden ontwikkeld worden. Een initiatief dat ons heel erg aansprak dus. Dat in combinatie met het veldvoetbal, zorgt voor een optimale ontwikkeling. In de zaal eindigden we op een mooie tweede plek en hebben we het heel goed gedaan, maar bovenal heel erg veel geleerd. Dit leren ging voornamelijk in combinatie met het plezier dat eraan beleeft werd. Een goede opzet, wat wellicht in de toekomst voor meerdere teams van toepassing kan zijn…(tekst gaat verder onder foto)

Maar goed, verder op het veld. De competitie die wij begonnen met twee keer verlies; 1-0 bij Houten en 5-2 bij Sporting Almere. Wij wisten gelijk dat het niet zo makkelijk zou gaan als in de vorige competitie. De 5-2 bij Sporting Almere was tevens ons grootste verlies van het seizoen. Een wedstrijd op het sportpark dat gedeeld werd met Almere city. We kwamen tot twee keer toe terug in de wedstrijd (2-1 en 3-2), maar het was helaas niet genoeg. In deze wedstrijden krijgen we minder ruimte en moeten we sneller gaan handelen. Ook fysiek waren zij meer gewend. Af en toe aan een shirtje trekken of net een klein trapje na geven. Slimmigheden die ervoor zorgen dat je zo’n wedstrijd makkelijker wint. Slimmigheden waar wij nog veel van kunnen leren.

De daarop volgende twee tegenstanders waren bekend bij ons. Eerst Sparta Nijkerk en vervolgens VOP. Sparta Nijkerk hadden we al twee keer tegen geoefend en VOP was mee gekomen uit de vorige competitie. Beide wedstrijden werden met goed spel gewonnen (5-0 en 0-2). Zeker de wedstrijd thuis tegen Sparta Nijkerk was goed. Veel balbezit en er kwamen veel dingen terug die we getraind hebben: Doorlopen na het inspelen, beweging op het middenveld, Diepte bij de backs en ruimte creëren op het middenveld.

De twee wedstrijden daarna waren heel leerzaam. Zaterdag 31 maart speelden we thuis tegen VV de Meern JO12-1. Deze ploeg kwam uit de hoofdklasse 1.1 en we wisten dat dit een goede tegenstander zou zijn. Van tevoren werd er goed geluisterd tijdens de bespreking en de warming-up was heel erg goed. We waren, vanwege het paasweekend, niet met het complete team. We hadden daarom drie invallers geregeld; Joseph, Lasse en Daniel. Zij speelden alle drie goed mee. Terugkijkend op deze wedstrijd, hebben we veel dingen geleerd. Als je op een hoger tempo speelt, moet je sneller handelen. Dit was op sommige momenten heel lastig, maar wel heel leerzaam. Dat je deze wedstrijd 4 minuten voor tijd nog verliest (2-3) is dan ook heel zonde. We stonden op een goede 7e plek en we moesten de volgende week naar Elinkwijk.

Elinkwijk is over het algemeen altijd een goede tegenstander. We konden van tevoren weten dat het niet makkelijk zou worden. Op de donderdagen werd er heel goed getraind en dit moest zijn vruchten af gaan werpen in de wedstrijden. Helaas was dit een behoorlijke off-day. Binnen vijf minuten kregen we met Dennis een 1 op 1 kans om op 0-1 te komen, maar helaas werd deze net te hard voorbij de keeper gespeeld, en rolde de bal over de achterlijn. Nog geen 2 minuten later lag de bal in onze goal; 1-0. De eerste 10 minuten hadden we het gevoel dat we deze wedstrijd konden winnen. Na deze 10 minuten waren wij echt niet goed genoeg en hebben we vrijwel alleen op onze eigen helft gevoetbald. Verdedigend waren we niet echt gelukkig, wat resulteerde in een 4-0 verlies. In de tweede helft kregen we nog wel wat kansen, maar de bal wilde er niet in. Met een aantal wisselingen probeerde we nog wat te forceren, maar daar was het al te laat voor.

Een redelijke teleurstelling dus… We staan momenteel op een 10e plek, met maar 2 punten achterstand op de nummer 5. Als de trainingsintensiteit zo hoog blijft, gaan we onze wedstrijden echt nog wel winnen. Het belangrijkst op dit moment is dat we vooral veel leren. Deze competitie is daar zeker geschikt voor en we blijven ontwikkelen. We moeten vooral doorgaan waar we mee bezig zijn, en dan komt het vanzelf wel! We zijn en team en dat moeten we blijven. Positief coachen en elkaar stimuleren hoort daar bij, óók als je verliest. Hier kunnen we nog stappen in maken 😉

We gaan weer richting het einde van het seizoen. Nog vijf competitiewedstrijden, een trip naar Newcastle en wellicht wat toernooien, dan zit het seizoen er weer op en gaan we richting het volgende seizoen…

We blijven leren…

 

Jesse

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

FR Schilderwerken [kopie]
Heineken [kopie]
BIN System [kopie]
MidCoat [kopie]
Reijerse [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Kostencheck [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Boedelz [kopie]
Bres [kopie]
ING [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Votrans [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Bikedeals [kopie]
Smorenburg [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Dijkstra [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
WeFulfil [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Wonnink [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Hoogt [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Actiforce [kopie]
Overhees [kopie]
Catering Centraal [kopie]
De Jong [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Dam [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Hengel [kopie]
Brouwer [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Optimum [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Yourlease [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
KOK [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Mega Tegels [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88