Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

MO17-1 geeft scheidend coach 3 punten cadeau

Zondag 15 april 2018

Soest, zaterdag 14 april - met 3 wedstrijden gespeeld 3 punten bezette SO-Soest MO17-1 de 9e plaats en moest het zaterdag thuis opnemen tegen de MO17-1 van Cobu Boys die met 9 punten uit 6 (!) wedstrijden de 5e plaats bezette.

Onder leiding van Martin Faasse trapte de Blauwe Leeuwinnen om exact 13:30 uur op veld 1 af onder prachtige omstandigheden; veld 1, een blauwe lucht met een heerlijke zonnetje en aardig wat supporters.

De eerste helft was een zeer aantrekkelijke met kansen over en weer. Gelegenheidskeepster Floortje de Beer hield de thuisploeg met fantastische reddingen absoluut op de been! Aan de andere kant stond er bij de dames van Cobu Boys een zeer solide defensie. Uiteindelijk waren het toch de gasten die op een 0-1 voorsprong kwamen vlak voor rust.

Met een aantal wijzigingen in de opstelling aan de thuisploegzijde werd er aan de 2e helft begonnen. Dit pakte goed uit omdat er meer balans op het middenveld kwam en de Blauwe Leeuwinnen steeds dominanter werden. Dit werd beloond in een doelpunt in de 53e minuut van Kim waardoor de stand op 1-1 kwam.

De ploeg deed wat het moest doen; niet inzakken maar het spel blijven domineren en de tegenstander onder druk blijven zetten. Helaas werd een fantastisch afstandsschot van buiten de 16 meter van Sanne niet als doelpunt gezien; de bal kwam via de onderzijde van de lat over de doellijn maar omdat bij Soest er nog geen doellijntechnologie is toegepast bleef het 1-1.

Een zeer goede invalbeurt van Amber van Thoor werd beloond! De scheidsrechter was alert toen de gasten een overtreding maakten net buiten hun eigen strafschopgebied en kende terecht een vrije trap toe op de hoek van de 16 meter. Amber eiste de bal op en krulde 7 minuten voor het einde de bal met een weergaloze vrije trap tegen de touwen!

Soest gaf deze voorsprong niet meer uit handen en mocht 3 belangrijke punten bijschrijven en gaf daarmee afscheidnemend coach Michèl Balk een mooi cadeau mee!

Deze wedstrijd was ook de laatste wedstrijd van Sanne van Essen, Demy Balk en Kyara Balk. Voorgenoemde hebben besloten per direct te stoppen met voetbal. Sanne, Demy en Kyara worden bedankt voor hun inzet de afgelopen seizoenen!

Volgende week zaterdag hopen de Blauwe Leeuwinnen deze lijn door te trekken. Dan wacht een uitwedstrijd tegen directe concurrent  Roda ‘46.