DELTA SPORTS ’95 PLAAGGEEST VOOR S.O. SOEST O19 1

Zondag 15 april 2018

Net als voorgaande jaren was het wederom een te lastige opgave om tegen Delta Sports’95 drie punten te halen. Na een korte warming-up in verband met een organisatorisch probleem leek het dat onze jongens goed aan de wedstrijd begonnen. Na enkele minuten ging de vrije bal van Anass naar Stijn, die aan de linkerzijde veel vrijheid kreeg, de voorzet kwam voor het doel van Delta Sports, waar Miquel profiteerde van een fout van de doelman 0-1. Delta Sports liet hierna direct zien dat zij de kwaliteit voorin de ploeg hebben en direct foutjes achterin bij een tegenstander af straffen. Binnen vijf minuten werd Soest op achterstand gezet, een verkeerde positie aan de rechterzijde betekende 1-1 en een hoge bal bij de 2e paal werd tussen Sten en één van onze verdedigers bij de paal binnen gekopt. Kort daarna ontsnapte Wouter aan een rode kaart, een overtreding op de rand van het strafschopgebied werd door de scheidsrechter bestraft met een gele kaart. Soest probeerde het tij de keren, maar verder dan enkele kleine kansjes kwamen we niet, Ricardo bijna bij de 2e paal na een schot van Miquel en Dion kopte nog een bal naast het doel na een voorzet van Anass. Voor de rust werd het zelfs 3-1 voor Delta Sports, na een voorzet binnen het vijf metergebied werd een luchtduel verloren.

In de 2e helft probeerde Soest om nog iets aan de stand te veranderen, maar we hadden te veel moeite met de vaardige spitsen van de tegenstander. Na de 4-1 kwamen Lucas van Loon (O17 1), Jip Broek (O19 3) en Melih Kandemir (O19 3) voor Miquel, Koen (beiden geblesseerd) en voor Stijn. Achterin werd omgeschakeld om 1 tegen 1 te spelen en voorin kwam er een extra spits bij, het gaf niet direct het gewenste resultaat, na de 5-1 (boogbal over Sten heen), was de wedstrijd helemaal gespeeld en ging Delta Sports achteruit lopen, het tempo ging omlaag, goed om te zien dat er in de laatste tien minuten nog twee keer werd gescoord aan Soest-zijde, Dion zorgde voor 5-2 en stond aan de basis van de 5-3, die Ricardo bij de 1e paal binnen tikte. Hoewel het nu wel heel moeilijk wordt om te promoveren (nrs. 1 en 2 verloren echter ook punten) wordt de wedstrijd van volgende week thuis tegen TOV toch wel als één van de belangrijkste wedstrijden gezien en zal de ploeg er alles aan doen om nu de winst te pakken tegen TOV, aanvang 12.15 uur.