SO Soest JO11-1 - Weesp 5-0

Vrijdag 20 april 2018

Afgelopen zaterdag was de nummer 4 van de stand, Weesp, de tegenstander. In de wetenschap dat vandaag ook het duel tussen de nrs 1 en 3 op het spel staat, kon het weleens een mooie dag worden.

Onder leiding van de heer Davelaar werd de wedstrijd in gang gezet. Net zoals de laatste weken zochten we gelijk de aanval.

Dit resulteerde niet gelijk in veel kansen maar de eerste 10 minuten hadden we een licht overwicht.

Zo zocht David met een afstandsschot het doel te hoog en zag Julius een doelpoging net naast gaan.

Daarna kwam Weesp ahv de behendige laatste man meer en meer opzetten en ging de wedstrijd gelijk op.

Echt gevaarlijk werd het voor ons niet, want de vele afstandsschoten miste de juiste richting of voldoende kracht om het Max moeilijk te maken.

Nadat Hugo z’n schot op de lat uiteen zag spatten, leek het op een 0-0 ruststand uit te draaien, maar plots was daar een typische Daniel actie.

Op snelheid langs de tegenstander glippen, achterlijn halen – terugleggen waarna Lars de bal in het doel kon tikken. Een mooie opsteker zo vlak voor rust.

Na de rust hadden we Thijs helaas met een blessure in de kleedkamer moeten achterlaten en was Mees ook niet helemaal ongeschonden uit de eerste helft gekomen, maar kon na een korte pauze toch doorgaan.

Desalniettemin zaten we er gelijk weer bovenop en al vrij snel scoorde Lars de 2-0. Het verzet van Weesp leek gebroken en sporadisch kwamen ze nog bij Max in de buurt.

De tegenstander bleef wel volharden in het achterin rondspelen. Dat gaat dan een keer fout en dan moet je niet net Lars in de buurt hebben, want die is er dan als de kippen bij om de bal in het doel te schieten. 3-0

Snel daarna zorgde Julius na een fraaie actie voor de, voor hem bevrijdende treffer, 4-0.

De mannen voetbalden daarna rustig verder. Anders dan in de 1ste helft werd er de hele tweede helft veel minder bal verlies geleden en hielden we de ruimtes groter waardoor we elkaar beter konden vinden.

In tegenstelling tot voorgaande jaren waar we vaak in de 2de helft aan het kortste eind trokken. Jongens hebben dan ook conditioneel/fysiek flink gewerkt en stappen gemaakt.

Daarbij was er ook de bereidheid om voor elkaar te knokken en de wil om een goed resultaat te halen.

Illustratief daarvoor was het 5de doelpunt. Een corner kon door Max worden weggebokst, maar de volgende inzet werd door Max met hulp van Hugo vakkundig van de lijn gehaald.

Er was enige aarzeling, maar de zeer goed opgestelde scheidsrechter gaf aan “niet over lijn geweest” waarna Niels direct Mees aan het werk zette.

Zijn voorzet werd, na een 60-meter lange sprint, door dezelfde Hugo teruggelegd op Julius die voor de 5-0 eindstand kon zorgen.

Niet snel daarna floot de uitstekende leidende scheidsrechter voor het einde.

Z’n eerste optreden op de velden van de “Blauwen” moest natuurlijk op de gevoelige plaat worden vastgelegd en smaakt zeker naar meer.

Mede namens de jongens nogmaals dank. Top!!

PS: wat de verwachting wel was. Baarn(1) verslaat NVC(3) waardoor wij, met de minste tegendoelpunten, vaster op de 2de plek staan.