Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest JO11-2 - Nieuwland JO11-2, 0-7 (0-2)

Maandag 23 april 2018

SO Soest komt tekort tegen Nieuwland.

Op het zonovergoten sportpark aan de Bosstraat Oost ontvingen we de JO11-2 van Nieuwland, een combinatie van onder 11 en onder 10 spelers. Door de blessures van Tariq en Dean hadden we geen invallers, Mees van JO11-1 hielp ons de eerste helft uit de brand. Ze speelden zelf ook nog die ochtend, dus hij vertrok in de rust hals over kop naar Huizen, bedankt Mees.

Het eerste kwartier speelden we ons bekende spel prima, de organisatie stond goed en er waren een aantal kansen om de eerst goal te maken. De centrale verdediger van Nieuwland was onze aanvallers echter steeds te slim af en bleek niet te passeren vandaag. Ons veldspel was helemaal niet verkeerd en aan de kant zagen we goede combinaties en prima loopacties. Maar wat we ook probeerden, we kwamen er niet doorheen ook met Kay in de spits. We bleven het proberen, maar het wilde niet lukken om te scoren. De enkele keer dat we de centrale verdediger wel konden uitspelen lag de keeper van Nieuwland in de weg. Als je de openingsgoal niet maakt, is de kans groot dat de tegenstander die maakt en dat gebeurde ook.

In de rust stonden we met 0-2 achter en concludeerden we dat ons plan A niet lukte. We moesten overstappen plan B, meer (korte) combinaties tussen onze aanvallers om die grote verdediger uit te spelen. We hadden echter vandaag niet het vermogen om dat te doen en we bleven het op “onze manier”proberen.

Een belangrijk moment was de invalbeurt van Tariq in de tweede helft. Drie maanden geleden speelde hij zijn laatste wedstrijd en nu was hij even terug. Eindelijk kon hij 10 minuten meespelen en hij deed dat met verve. Luciano kon op zijn oude plek staan en we kregen weer wat meer vat op de wedstrijd. Voorin veranderde er weinig, een doorbraak kwam er niet. Nieuwland scoorde nog een keer en kreeg de overhand. Na de vierde treffer van Nieuwland was het geen wedstrijd meer en zo kwamen we vandaag tekort tegen deze tegenstander.

Tegen een goede tegenstander is meer nodig dan alleen goed veldspel, dat konden we vandaag niet brengen. Hoewel we tevreden kunnen zijn over de organisatie en een aantal individuele acties, doet deze nederlaag pijn, zeker met deze cijfers. We zijn nog niet zover dat we een plan B op de mat kunnen leggen als plan A niet werkt. Tegenslag hoeft echter niet slecht te zijn, het is ook een kans om na te denken en iets in jezelf te veranderen. Je kunt er van leren.

Luca scoorde een penalty en ook dat was een belangrijk moment.

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur